Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Derek

Nokia, geen seriële poort meer.

Recommended Posts

Guest Derek

In de Nokia 9500 van een vriend van me heb ik een omgebouwde cam geïnstalleerd samen met een recente versie van Dr. Overflow.

Alles werkte prima tot dat hij nu een nieuwe settingslijst wil downloaden op de nokia. Er komt geen reactie meer van de Nokia. Zou het kunnen (zelf heb ik het niet gevonden) dat er ergens in Dr. Overflow een mogelijkheid is om de seriële toegang af te sluiten? Of heeft het een andere oorzaak? Wie heeft al iets gelijkaardigs meegemaakt?

Share this post


Link to post
Guest marciemarc

Afsluiten van de seriële poort kan niet, wel de baudrate verkeerd zetten!

Kijk in menu, 9, A, 6 naar de com: baudrate moet op 38400 staan. En dan met DVB edit in de preferences ook dezelfde instelling kiezen. Nu is de communicatie tussen beide weer gelijk.

Ik heb dit probleem ook al eens gehad na het verwisselen van de firmware. Die staat dan niet altijd standaard op de juiste settings.

Share this post


Link to post
Guest trust

voor derek:

kijk ook even of in dat menu de settings bij optie 1/2/3en 4 op OFF staan, anders valt ie steeds terug in 9600 baud.

gr trust

Share this post


Link to post
Guest Derek

Bedankt voor jullie antwoorden. Het probleem zat 'm inderdaad in de baudinstelling.

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.