Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Satslope

Pace 501G4 fine tuning valt steeds weg

Recommended Posts

Guest Satslope

Het volgende probleem. Heb hier een ouwe pace 501G4 en daar zit geen cam/kaart in. Hij doet het wel maar redelijk onregelmatig valt het beeld en zelfs het signaal weg. Kijk ik bij signaalopsporing dan zie ik het blauwe balkje van Fine Tuning uit gaan als hij wegvalt. Lijkt erop dat er of iets verlopen is, of ergens een component half gaar (elco?)

 

Heeft iemand ervaring met die dingen? Ik heb geen schema dus kan ook nauwelijk eraan meten.. Maar misschien is het iets wat weleens meer voorkomt..

Share this post


Link to post
Guest marciemarc

de volgende elco's vervangen:

C712 = 1000 uF / 50V

C755 = 470 uF / 35V

C762 = 470 uF / 35V

C761 = 470 uF / 35V

C718 = 220 uF / 50V

C763 = 220 uF / 50V

C720 = 10 uF / 50V

 

Dit is meestal de oplossing bij ontvangstproblemen. Zie voor meer uitleg: http://pace501.tripod.com/Pace501faq.txt

Share this post


Link to post
Guest Satslope

Die elco's zien er inderdaad wat aangebakken uit. Wordt ook veel te heet zo'n pace. Zal eens op zoek gaan naar nieuwe...

 

Bedankt!

Share this post


Link to post
Guest Satslope

Helaas, dat was het dus niet...

 

Het lijkt alsof het signaal er even wel is en dan weer niet. De LNB spanning is mooi constant maar op de 1 na achterste pen van de tuner meet ik een spanning die in hetzelfde tempo wisselt.

Share this post


Link to post
Guest Ptje

Hoe zit de kabel achter in de lnb ingang ? Zit daar nog beetje druk op die veertjes ? Die klem verbinding is ook vaak lam, kabel met dikkere kern wil wel eens helpen.

Share this post


Link to post
Guest apkay

ik heb dat ook meegemaakt (die spanningsval)

ik heb een nokia dbox aangesloten op mijn humax opstelling,

hier in zit een stab 120.

en die was/is de boosdoener

kabel ff uit de stab in de lnb,en toen was alles weer normaal.

denk dat de stab teveel stroom trekt.

misschien is dit bij jou ook het geval?

Share this post


Link to post
Guest Satslope

Kabel zit redelijk goed vat, maar de spanning zal ik eens meten MET aangesloten LNB.

Ik heb er een diseqc aan zitten met 2 lnb's, nou krijgt er als het goed is maar 1 tegelijk spanning..

 

Overigens blijft bij de "grove" tuning (bovenste balk) het signaal gewoon staan, als er zoiets aan de hand was zou die ook weg moeten vallen..

 

Het is alleen de onderste balk met fine tuning die onregelmatig aan/uit gaat. Je zou zeggen: te weinig signaal maar andere tuners (ook een pace g6) die doen het prima.

Zou die tuner heel erg "doof" zijn??

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  




  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.