Jump to content
Sign in to follow this  
Guest redneck eyeball

Sat kraker in de gevangenis !

Recommended Posts

Guest redneck eyeball

Er is een website om hem moed toe te wensen :

http://www.multimania.com/zolivier36/home.php

 

Heeft iemand enig idee wie dit is, en wat het verhaal hier achter is ?

 

On t'enferme parce que tu as compris comment foncionnait les clés d'une carte sat...

 

Euh, dit is toch wel een beetje verontrustend.

Daarom graag het complete verhaal ...

 

CU

Red

Share this post


Link to post
Guest petertje

Wat heeft'ie gedaan ?

iemand zijn progger naar zijn / haar hoofd geslingerd ?

beetje vaag.

Peter.

Share this post


Link to post
Guest redneck eyeball

Da's precies mijn vraag, wat heeft hij precies gedaan ? Want dat staat niet op de site.

 

Misschien weet iemand hier iets meer over dit verhaal.

 

CU

Red

Share this post


Link to post
Guest Satslope

In frankrijk treden ze harder op, ook tegen iemand die bijvoorbeeld alleen maar een illegaal decodertje thuis heeft staan. Als ze dat weten komen ze je halen. Dat gebeurde vroeger al. Gevangenis dan zal er wel wat meer aan de hand zijn.

Share this post


Link to post
Guest JoostA

Alsjebleft, het kost een avondje maar ik moet toch in Frankrijk skie-en, dus hier is, zo als ik het kon een vertaling van de ellende.

Alles na de streep is niet van mij, maar vertaling.

 

----------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Uitleg over deze web site.

 

Op dinsdag 11 december is een van onze vrienden, Stephane Dupuy gearresteerd in het kader van een onderzoek naar het vervalsen van CanalPlus decoders. Dat was een schok voor onze vrienden. Daar ben ik er één van. Ik kende Stephane gedurende zo'n vijftien jaar. Ik moet toegeven dat ik heel erg ondersteboven ben van deze arrestatie. Onmiddellijk hebben zijn familie, zijn vriendin, een paar hele goede vrienden en ik zelf besloten deze site op te zetten vanwege twee principiële redenen.

 

1 Om der wille van de morele steun. Ik denk dat hij gesterkt zal worden wanneer hij berichten ter ondersteuning kan lezen die zeker op deze site zullen binnenkomen.

 

2 Om der wille van financiële steun. Hij is in feite op meer dan 600 kilometer van zijn familie en naasten in de gevangenis gezet. Daarom vragen wij aan al zijn vrienden een gift te storten, hoe gering ook, zodat daarmee een advocaat gefinancierd kan worden en de reizen van zijn familie om hem te zien.

 

Ik veroorloof me hier een persoonlijke opmerking aan toe te voegen betreffende deze arrestatie, het vervolg van de tekst gaat alleen mij aan.

 

De financiële situatie van Stephane kennende, kan ik u garanderen dat, als hij werkelijk aan deze vervalsing heeft meegedaan, dan heeft hij daaraan niet het geld overgehouden dat men in de persberichten vermeldt

 

Men moet de filosofie van Stephane begrijpen die ik beschouw als een informatiepurist, voor wie de praktijk van de informatica zich voordoet als een spel voor de geest, een oefening van stijl, en niet als handel.

 

Alain.

 

 

Ik heb hieronder het officiële persbericht van REUTERS over deze affaire gezet.

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Donderdag 13 december 2001, 20h01

 

 

Canal+: Fraude van 500 miljoen francs opgerold.

 

MARSEILLE (Reuters) - De politie van Vaucluse heeft bekendgemaakt dat zij donderdag zes informatici hebben ondervraagd die ervan verdacht worden aan de basis te staan van een fraude van tenminste 500 miljoen francs ten nadele van Canal+ en TPS die daarover een klacht hadden ingediend.

 

Twee daarvan zijn voor onderzoek aangehouden en vastgezet in het huis van bewaring in Avignon. Het verhoor van de vier andere verdachten, die op hun beurt ook vastgezet zouden moeten worden, vond donderdagavond plaats bij de lokale politie.

 

"Tot op heden zijn we er in geslaagd de mensen op te pakken die de valse kaarten leverden, deze keer, en dar is geheel nieuw, hebben we de bedenkers van het kraken opgepakt die aan de basis van deze hightech piraterij staan" zo deelde een van de onderzoeksmagistraten aan Reuters mee.

De experts van Canal+ en TPS hebben de politiebeambten geholpen de verantwoordelijken te ontmaskeren, zo vulde Canal+ aan.

 

"De verantwoordelijken die hun tijd doorbrachten met het zoeken naar tegenmaatregelen tegen onze acties tegen de piraterij zijn gearresteerd maar het is zeer moeilijk aan te zeggen hoeveel valse kaarten zij gefabriceerd hebben." zo verklaarde François Carayol, adjunct-algemeen directeur van de Canal+ groep, belast met marketing, en P-DG (afkorting onbekend) van Canal+ Technologies.

"Deze mensen werkten aan de twee systemen van Canal+ en TPS, zij maakten valse kaarten voor beide boeketten. Als er piraterij is op een markt lijden alle aanbieders, en dat is voor ons een zaak die we gezamenlijk aanpakken", zo voegde hij daar aan toe.

De verantwoordelijken, ingenieurs, technici of eenvoudige "bidouilleurs" (woord onbekend), zijn in het begin van de week in Parijs, Toulouse, Avignon, Marseille, Châteauroux et Lyon ondervraagd.

 

Zij worden ervan verdacht een vijftigtal sites op het web in het leven te hebben geroepen waarop een methode uiteengezet wordt om valse kaarten te maken om programma's van Canal+ en TPS te kunnen kraken.

 

Zij zouden eveneens direct aan internetters auto-update kaarten van Canal+ verkocht hebben voor 3000 tot 5000 francs per stuk.

Behalve deze directe baten, verkochten de hackers reclame banners op hun sites die in de Verenigde Staten ondergebracht waren. Voor 50 centimes per "klik" leverde die handel hen omstreeks 2000 franc per week en per site op.

De bedrijven hebben hun schade op tenminste 500 miljoen francs begroot.

Het onderzoek benuttend hebben de politie van het korps recherche van het departement Avignon en van de afdeling recherche in Nîmes, geholpen door de experts van de betrokken maatschappijen en dankzij minutieus speurwerk het informatienetwerk aan het licht gebracht.

"We zijn er in geslaagd talrijke firewalls door te prikken die de bedriegers hadden opgericht op hun identificatie te bemoeilijken ", zo zei een van de onderzoekers.

In totaal zijn een twintigtal agenten, geholpen door specialisten van het recherche instituut verbonden aan de politie van Rosny-sous-Bois, in de parijse regio, gedurende zes maanden aan dit onderzoek bezit geweest.

De verdachten die elkaar op het Net tegen zijn gekomen, werden ondervraagd door rechter Christophe Ruin, met name vanwege "het oogmerk een automatisch systeem voor het bewerken van gegevens te belemmeren".

Ze worden eveneens vervolgd wegens "het importeren, opslaan en verkoop van apparatuur die ontworpen is om illegaal programmas te ontvangen bestemd voor beperkte ontvangst" et "oplichting in georganiseerd verband".

 

Deze eerste golf van arrestaties zou moeten leiden tot talrijke verhoren onder duizenden geïdentificeerde gebruikers die kunnen verwachten vervolgd te worden wegens heling.

 

 

 

U kunt uw giften ten behoeve van de financiële ondersteuning van de familie de van Stephane doen toekomen aan het volgende adres:

JACQUELINE CHAUMEIL

lieu dit le Maroc - 36110 brion

Cheques dienen op naam gezet te worden van STEPHANE DUPUY.

 

Help ons Stephane te laten profiteren van een verdediging die die naam waardig is.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.