Jump to content
Sign in to follow this  
Dr.Z

Philips tegen beveiliging van digitale televisie

Recommended Posts

Dr.Z

- 11:00 - bron: Philips

Bij Philips is in een persbericht te lezen dat het bedrijf zich openlijk opstelt tegen een bepaalde vorm van beveiliging van digitale televisie. Het betreft de ideeën van een aantal leden van de BPDG (Broadcast Protection Discussion Group), die oorspronkelijk was opgericht om te discussiëren over de kwestie om het onmogelijk te maken dat digitale televisie-uitzendingen via internet verstuurd kunnen worden. Het originele idee was dat de technologie hier geen schade van zou ondervinden en dat ook de consument die zich gewoon netjes aan alle regels houdt geen last van de beveiliging zou hebben.

 

Het is nu echter zo, dat de huidige plannen volgens Philips absoluut niet aan deze eisen voldoen. Een kleine groep van hardwareproducten onder de naam 5C beraamt een situatie die veel geld zal kosten, complex is en veel consumenten zal verwarren. Miljoenen mensen zouden nieuwe apparatuur aan moeten schaffen en bovendien is de geplande beveiliging uitermate machtig. Zo zal de kleine groep bedrijven onder andere de mogelijkheid hebben om vanaf afstand een apparaat dat een televisieprogramma opneemt uit te schakelen. Philips stelt dat dit alles in praktisch niemands belang is, zodat men het Amerikaanse congres waarschuwt voor de gevolgen.


"Al het goede in het leven is illegaal,immoreel of dikmakend"

Share this post


Link to post
Guest JoostA

Dit berichtje roept (wegens gebrek aan info) ernstig om een URL !

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.