Jump to content
Zorba

zelfbouw fun programmer

Recommended Posts

Zorba

Met de informatie die op het net te vinden is heb ik geprobeerd om een ghostwriter programmer in mekaar te solderen die alleen maar funkaarten moet kunnen proggen.( een geamputeerde versie met alleen mode 1 en 0 )

Ik heb volgende symbolische connecties (er is oa een max232) tussen de com2 poort (setting :9600, xon/xoff) en de kaartlezer :

-pin 3 TXD > c2 MCLR (Max +5V)

-pin 4 DTR > c4 MOSI

-pin 5 0 > c5 0

-pin 6 DSR/7 RTS > c8 SCK

-pin 8 CTS > c7 IO (MISO)

 

x-tal clock 4MHz > c3 CLK

 

Ik gebruik windows95.

 

Bedoeling was Cardwriter 1.87 als software te gebruiken.

Als ik probeer een plastic funkaart (90s8515 + 24c64) te lezen, dan krijg ik steeds "sync error ". Het maakt niet uit of ik 3.57, 4 of 6MHz als clock gebruik.

Het al of niet inverteren van de verschillende signalen helpt niet.

Wat moet er eigenlijk gesynchroniseerd zijn ?

Ik heb ook andere programma's geprobeerd.

Met IC-prog 1.04 kan ik het flash geheugen en de interne prom lezen en schrijven, maar ik kan niet bij de externe eeprom. (hardware settings : JDM programmer, inv dataout, inv mclr)

Chipcat 2.3 geeft AVR-device error $FFFFFFFF (lezen,schrijven en wissen)

Ponyprog v2000 2.05a beta kan flash en interne eeprom lezen en schrijven, maar hoe kom ik bij externe eeprom ?

 

 

Is er iemand die hardware ervaring heeft met deze materie om een werkende hardware/software combinate te krijgen die met de seriepoort werkt ? (ook de externe eeprom)

Share this post


Link to post
Guest atmel

Waarom maak je niet gewoon een funprom programmer zo 1 die aan de paralelle poort zit ben je met 3 weerstanden en een zener zo klaar.

Share this post


Link to post
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.