Jump to content
Sign in to follow this  
Guest pet123

Computer probleempje

Recommended Posts

Guest pet123

Tijdens het internetten valt mijn (56K extrene telefoon) modem ongeveer om de minuut een halve minuut stil en gaat dan weer verder. Dit probleem treed op zo gauw ik mijn netwerk kaartje installeer waarmee met mijn andere pc bestanden kan uit wisselen.

 

Kijk ik bij apparaatbeheer onder netwerkapapters bij de 32-Bit PCI fast ethernet adapter dan geeft hij de melding dat het apparaat correct werkt en dat er geen conflicten zijn (en de virtual DVB-S/-C/-T network adapter geeft ook de melding werkt correct). Maar zo gauw ik de 32-Bit PCI fast ethernet adapter verwijder uit het apparaatbeheer dan werkt mijn modem weer goed en zonder uitvallen om de minuut.

 

Ik maak gebruik van Windows 98. Weet iemand wat het probleem kan zijn van niet correct werken van de modem zo gauw de 32-Bit PCI fast ethernet adapter wordt geïnstalleerd? Ik heb het netwerk kaartje ook al in een ander pci slot gehad maar dat hielp ook niet.

Share this post


Link to post
Guest pecari

Hallo Pet123 je kunt eens je netwerkaart voorzien van nieuwe drivers die niet in win98 zitten maar die bij geleverd worden bij de netwerkaart als dat niet helpt zou ik het adres eens verranderen van je netwerkaart neem aan dat je IRQ 9 nog vrij had als die gebruikt word door een geluidts kaart dan even die kaart verwijderen en dan je netwerkaart er in plaatsen kijken wat dat opleverd.

suk6

G.R Pecari

Share this post


Link to post

Ik neem aan dat je ergens bij de eigenschappen van de verbinding al gecontroleerd hebt of er iets aangevinkt of geactiveerd is betreffende acties die het modem moet ondernemen bij een bepaalde periode van inactiviteit?

 

Misschien dat ie daarom stopt en daarna weer begint omdat bijv. de redial optie staat aangegeven? Het is een idee....


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest Skidz

Moge,

 

Kijk eens na het inbellen hoe je routes zijn ingesteld. Als een TCP/IP socket verbonden is (Je bezoekt een website) dan onthoud de routetabel de 'weg' naar internet. Zodra de verbinding een bepaalde time-out periode stil is geweest, reset de routetabel en moet hij de routes opnieuw 'vinden'. Ik denk dat je in je ip-config van het netwerkkaartje een default gateway hebt aangegeven, die conflicteerd met de default gateway die je provider heeft. Dan probeert de computer eerst via de netwerkkaart de weg naar internet te vinden, en als dat niet lukt, valt ie trug op de modemverbinding. Als je de default gw uit je netwerkkaart-config sloopt, dan draaien de rollen om, m.a.w. hij gaat dan als eerste proberen via de modem naar buiten te komen.

Je kan je route zien met 'route print'. Je default gw zijn meestal de bovenste entry's, en zien er als het goed is ong. zo uit: 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.1.254

Als je 2 rijen hebt die met 8 nullen beginnen, heb je meerdere default gw's geinstalleerd.

 

 

Suc6 ;)

 

 

 

Skidz

 

 

May the Source be with GNU...

Share this post


Link to post

Het lijkt er op dat er een IRQ'tje gedeelt is.

Je zou kunen proberen om het modem of netwerk kaartje in een ander slot te steken en daarna controleren of ze allebij een apart IRQ adres hebben gekregen.

Zo niet, forceer dan een apart adres voor het netwerk kaartje.

 

(aangezien ik net uit bed kom na werkzaamheden to 4:30 in de ochtend kan mijn verhaal totaal nergens op slaan, maar het advies komt uit een goed hart!)


"Al het goede in het leven is illegaal,immoreel of dikmakend"

Share this post


Link to post
Guest pet123

Het lijkt erop dat het nu goed werkt. Ik heb de soundcard en het netwerk kaartje om gewisseld

 

 

Oude situatie

Compoort 1 waar de modem op zit heeft Interrupt request 04

Soundcard heeft Interrupt request 03/05

Hauppauge wintv card heeft Interrupt request 10

Hauppauge WinTV-Nexus-s Interrupt request 11

32-Bit PCI Fast Ethernet Adapter Interrupt request 11

 

 

Nieuwe situatie

Compoort 1 waar de modem op zit heeft Interrupt request 04

Soundcard heeft Interrupt request 05/11

11 (geheugen bereik FE2FE000-FE2FEFFF & FE100000 - FE1FFFFF)

 

Hauppauge wintv card heeft Interrupt request 10

Hauppauge WinTV-Nexus-s Interrupt request 11

11 (FE2FF800 - FE2FF9FF)

32-Bit PCI Fast Ethernet Adapter Interrupt request 03

 

Bedankt voor de replay's

Share this post


Link to post

Hmmz... dan kun je het best wel com2 disablen in je bios, want die draait namelijk op irq 3.

En als je die niet gebruikt is disablen het beste zodat die irq 3 ook fatsoenlijk vrij komt voor andere doeleinden.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest pet123

Nog even aan het rond gekeken op de site sitecom en zag daar dat je ook even de TCP/IP configureren. Deze had ik op automatisch staan en nu lijkt alles zonder problemen te werken.

 

 

Configureren van TCP/IP

 

Voor het opzetten van de netwerkverbinding tussen beide PC’s maken we gebruik van het TCP/IP protocol, hetgeen we moeten configureren.

 

Windows 98/ME

Klik met de rechtermuisknop op het icoon ‘netwerk omgeving’ op uw buroblad, kies ‘eigenschappen’. Om de TCP/IP eigenschappen te veranderen, klikt U op het TCP/IP protocol voor de ethernetadapter. Wanneer u meerdere netwerkadapters heeft, zorg er dan voor dat u de juiste aanklikt. Elk netwerkkaart heeft zijn eigen specifieke gegevens.

Op het tabblad algemeen kiest U voor ‘een IP-adres toewijzen’. Vul hier het volgende adres in: 192.168.1.1. Verhoog het laatste cijfer van het IP-adres voor elk volgende computer (192.168.1.2 voor computer2 etc.). Bij Subnet Mask vult U voor elke computer hetzelfde in : 255.255.255.0. De Gateway of DNS nummers hoeft U niet te wijzigen.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.