Jump to content
Sign in to follow this  
Guest bullet

Flash probs

Recommended Posts

Guest bullet

Ik probeer al een tijdje een nieuwe image in mn dbox2 te blazen. Na lang proberen lukte dat "opeens"

Nu valt me die image tegen, dus wil ik een nieuwe flashen. Maar nu krijg ik te maken met allerlei problemen.

Ten eerste ging de box bij het flashen steeds in een loop, hij stopte bij Lade.... en begon daarna overnieuw. Dat deed ie 4 keer en daarna liep de box vast. Maar als ik dboxboot afsloot, herstelde de box zich en begon dan normaal op te starten.

Ik heb daarna 1 van de 2 3Com kaarten (1 voor locaal netwerk en 1 voor internet-deze bijten elkaar niet :) ) vervangen door een realtec pci. Nu begint het boot proces wel normaal, maar eindigt in - hou raad je het - weer in een loop.

Hier is de log:

[controld] videoOutput on

avia_gt_dmx: reloading stc

debug: DDF: Calibrating delay loop... debug: DDF: 67.79 BogoMIPS

debug: BMon V1.2 mID 01

debug: feID dd gtxID 0b

debug: fpID 5a dsID 01-00.a9.3c.07.00.00-dd

debug: HWrev 09 FPrev 0.81

debug: B/Ex/Fl(MB) 32/00/08

WATCHDOG reset enabled

dbox2:root> debug:

BOOTP/TFTP bootstrap loader (v0.3)

debug:

debug: Transmitting BOOTP request via broadcast

debug: Got BOOTP reply from Server IP 192.168.100.2, My IP 192.168.100.102

debug: Sending TFTP-request for file C/PROGRAM FILES/DBOXBOOT/ppcboot_writeflash

 

will verify ELF image, start= 0x800000, size= 65771

verify sig: 261

boot net: boot file has no valid signature

Branching to 0x40000

 

debug: DDF: Calibrating delay loop... debug: DDF: 67.79 BogoMIPS

debug: WATCHDOG RESET

debug: BMon V1.2 mID 01

debug: feID dd gtxID 0b

debug: fpID 5a dsID 01-00.a9.3c.07.00.00-dd

debug: HWrev 09 FPrev 0.81

debug: B/Ex/Fl(MB) 32/00/08

WATCHDOG reset enabled

dbox2:root> debug:

BOOTP/TFTP bootstrap loader (v0.3)

debug:

debug: Transmitting BOOTP request via broadcast

debug: Got BOOTP reply from Server IP 192.168.100.2, My IP 192.168.100.102

debug: Sending TFTP-request for file C/PROGRAM FILES/DBOXBOOT/ppcboot_writeflash

 

will verify ELF image, start= 0x800000, size= 10871

verify sig: 261

boot net: boot file has no valid signature

Branching to 0x40000

 

debug: DDF: Calibrating delay loop... debug: DDF: 67.79 BogoMIPS

debug: WATCHDOG RESET

debug: BMon V1.2 mID 01

debug: feID dd gtxID 0b

debug: fpID 5a dsID 01-00.a9.3c.07.00.00-dd

debug: HWrev 09 FPrev 0.81

debug: B/Ex/Fl(MB) 32/00/08

WATCHDOG reset enabled

dbox2:root> debug:

BOOTP/TFTP bootstrap loader (v0.3)

debug:

debug: Transmitting BOOTP request via broadcast

debug: Got BOOTP reply from Server IP 192.168.100.2, My IP 192.168.100.102

debug: Sending TFTP-request for file C/PROGRAM FILES/DBOXBOOT/ppcboot_writeflash

 

will verify ELF image, start= 0x800000, size= 16090

verify sig: 261

boot net: boot file has no valid signature

Branching to 0x40000

 

debug: DDF: Calibrating delay loop... debug: DDF: 67.79 BogoMIPS

debug: WATCHDOG RESET

debug: BMon V1.2 mID 01

debug: feID dd gtxID 0b

debug: fpID 5a dsID 01-00.a9.3c.07.00.00-dd

debug: HWrev 09 FPrev 0.81

debug: B/Ex/Fl(MB) 32/00/08

WATCHDOG reset enabled

dbox2:root> debug:

BOOTP/TFTP bootstrap loader (v0.3)

debug:

debug: Transmitting BOOTP request via broadcast

debug: Got BOOTP reply from Server IP 192.168.100.2, My IP 192.168.100.102

debug: Sending TFTP-request for file C/PROGRAM FILES/DBOXBOOT/ppcboot_writeflash

 

will verify ELF image, start= 0x800000, size= 195526

verify sig: 261

boot net: boot file has no valid signature

Branching to 0x40000

 

debug: DDF: Calibrating delay loop... debug: DDF: 67.79 BogoMIPS

debug: WATCHDOG RESET

debug: BMon V1.2 mID 01

debug: feID dd gtxID 0b

debug: fpID 5a dsID 01-00.a9.3c.07.00.00-dd

debug: HWrev 09 FPrev 0.81

debug: B/Ex/Fl(MB) 32/00/08

WATCHDOG reset enabled

dbox2:root> debug:

BOOTP/TFTP bootstrap loader (v0.3)

debug:

debug: Transmitting BOOTP request via broadcast

debug: Got BOOTP reply from Server IP 192.168.100.2, My IP 192.168.100.102

debug: Sending TFTP-request for file C/PROGRAM FILES/DBOXBOOT/ppcboot_writeflash

 

debug: DDF: Calibrating delay loop... debug: DDF: 67.79 BogoMIPS

debug: BMon V1.2 mID 01

debug: feID dd gtxID 0b

debug: fpID 5a dsID 01-00.a9.3c.07.00.00-dd

debug: HWrev 09 FPrev 0.81

debug: B/Ex/Fl(MB) 32/00/08

WATCHDOG reset enabled

dbox2:root> debug:

BOOTP/TFTP bootstrap loader (v0.3)

debug:

debug: Transmitting BOOTP request via broadcast

debug: Got BOOTP reply from Server IP 192.168.100.2, My IP 192.168.100.102

debug: Sending TFTP-request for file C/PROGRAM FILES/DBOXBOOT/ppcboot_writeflash

 

will verify ELF image, start= 0x800000, size= 43768

verify sig: 261

boot net: boot file has no valid signature

Branching to 0x40000

 

debug: DDF: Calibrating delay loop... debug: DDF: 67.79 BogoMIPS

debug: WATCHDOG RESET

debug: BMon V1.2 mID 01

debug: feID dd gtxID 0b

debug: fpID 5a dsID 01-00.a9.3c.07.00.00-dd

debug: HWrev 09 FPrev 0.81

debug: B/Ex/Fl(MB) 32/00/08

WATCHDOG reset enabled

dbox2:root> debug:

BOOTP/TFTP bootstrap loader (v0.3)

debug:

debug: Transmitting BOOTP request via broadcast

debug: Got BOOTP reply from Server IP 192.168.100.2, My IP 192.168.100.102

debug: Sending TFTP-request for file C/PROGRAM FILES/DBOXBOOT/ppcboot_writeflash

 

will verify ELF image, start= 0x800000, size= 201596

verify sig: 262

boot net: boot file has no valid signature

Branching to 0x40000

 

 

ppcboot 0.6.4 (Apr 11 2002 - 16:10:44)

 

Initializing...

CPU: PPC823ZTnnB2 at 67 MHz: 2 kB I-Cache 1 kB D-Cache

Board: ### No HW ID - assuming TQM8xxL

DRAM: (faked) 32 MB

Ethernet

FLASH: 8 MB

LCD driver (KS0713) initialized

BOOTP broadcast 1

TFTP from server 192.168.100.2; our IP address is 192.168.100.102

Filename 'C/PROGRAM FILES/tftpboot/logo-lcd'.

Load address: 0x130000

Loading: ##

done

LCD logo at: 0x130000 (0x1F9FFC0 bytes)

BOOTP broadcast 1

TFTP from server 192.168.100.2; our IP address is 192.168.100.102

Filename 'C/PROGRAM FILES/tftpboot/logo-fb'.

Load address: 0x120000

Loading: #######T ##

done

FB logo at: 0x0 (0x1FC0000 bytes)

AVIA Frambuffer

Input: serial

Output: serial

 

 

1: Console on ttyS0

2: Console on null

3: Console on framebuffer

Select (1-3), other keys to stop autoboot: 0

dbox2-ppcboot> bootp 120000 /C/dbox2/Genius_1.6.X_20102002_2xI.img

BOOTP broadcast 1

TFTP from server 192.168.100.2; our IP address is 192.168.100.102

Filename '/C/dbox2/Genius_1.6.X_20102002_2xI.img'.

Load address: 0x120000

Loading: ##########T #####T ##############################################T ####

#######T #######T ######################################################T ######

##########T ##########T ####T #############

Retry count exceeded; starting again

 

Die T in deze regel ####T schijnt een packet te zijn die opnieuw wordt verzonden volgens het tuxbox forum.

Ik kan de box pingen en de com werkt ook prima. Wat doe ik fout of wat gaat er fout?

 

Grtz Bullet

Share this post


Link to post

Tja, dat zijn van die dingen...

Die T-foutjes had ik ook op een laptopje P90 (win98). Op een PII laadde hij zo in. Op een XP machine met router wilde het van geen kant. Toen ik het later weer probeerde op de xp-machine liep het zo maar door, dit overigens nadat ik mijn realtec 100/10 had vervangen door een 3com 10 mb/sec kaartje, dus wie het weet mag het zeggen.

Kan zijn dat je com-poort instellingen niet goed staan.

Dit zijn de goede waarden: 57800 - 8 - geen - 1- geen.


In het land der zwartkijkers is drie-oog koning.

Share this post


Link to post
Guest bullet

Eindelijk gelukt! Ik kan nu probleemloos een image flashen. Nadat ik eerst nog een andere nic had geprobeerd, overigens kwam die ook weer in een loop, heb ik toch weer die realtec geplaatst, maar nu zonder hub, dus nu met een crosscable. dboxboot opgestart en nu wel goed :) :) :)

 

Grtz Bullet

Share this post


Link to post

Toch vreemd dat er zoveel verschillende manieren mogelijk zijn om die box te flashen.

Ik heb mijn netwerkkaart dus gewoon op auto staan , wel aan een 10mb hub , die zit weer aan de router en de box zit ook aan de 10 mb hub. Ik flash dus terwijl ik nog gewoon een verbinding heb met internet .

 

Bij iedereen gaat het dus anders lijkt het wel.

 

De T staat inderdaad voor time error van een pakketje. normaliter gaat hij gewoon verder.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang

Share this post


Link to post
Guest bullet

@Tech, jij hebt dus alle ip sub-adressen gelijk neem ik aan. Ik werk met 2 netwerkaarten, waarvan 1 voor het lokale netwerk is, daar zit de box ook aan, terwijl de 2e nic voor internet is. Deze haalt zijn ip van de router.

Met hub werkt de verbinding met de box niet, ik heb 3 verschillende nics gebruikt en nada resultaat. Hub weg en crosscable eraan en gaan :)

 

Grtz Bullet

Share this post


Link to post

Yep, het kan heel raar gaan.

Zie bij mij, het zou met win98 zonder problemen moeten lukken, maar vreemd genoeg kreeg ik van het programma allerlei vragen om files die ik niet had.

Na zoeken en vinden van die files kwam ie weer met een andere foutmelding, heel raar, die niets met flashen te maken had.

 

Ik hang hem met een crossover op de winxp machine en hups lopen, moet wel een reset ingeven maar dan werkt het perfekt, en dat dus terwijl men problemen met xp schijnt te hebben, de een lukt het wel via een router/hub, de ander weer niet, het is echt heel apart hoe die dozen reageren.

 

Als je maar een manier vind die werkt, dan is het goed. Welke maakt dan niet uit en wat bij de een werkt, hoeft bij de ander niet te werken.:)


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest jcsat

werkt hier prima via el cheapo target 100/10 hub. zowel via winxp als via linux met bootp/dhcp/tftp/nfs werkt het goed

Share this post


Link to post
Guest mr.hotbird

Het gaat hier ook zonder problemen heb hem aan de router hangen en kan er ook nog een hup achter hangen.

Het gaat allemaal zonder problemen :)

Share this post


Link to post

Des te beter. Maar dat is het punt niet.:)

 

Punt was dat er toch een wezenlijk verschil bestond van werking bij diverse mensen en dat je eigenlijk dus niet kunt zeggen van "dit is DE methode" aangezien die dingen dus zo vaak anders reageren. :P


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest bullet

Misschien komt het ook wel omdat ik 2 NIC's gebruik en de rest die hier gepost heeft zo te zien maar 1. Ik weet het ook niet :), belangrijkste is dat het nu prima werkt :)

 

Grtz Bullet

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  




  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.