Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Welk programma onder XP?

Recommended Posts

Black Tiger

Ik wil een originele V6 kaart bewerken onder windows XP.

 

Nu had ik begrepen van wat ik gelezen heb dat V6 kaarten gewoon te bewerken zijn.

Klopt dat? Zoja, met welk programma?

 

Ik heb ook al een nieuwere versie gehad van MKFind, een of twee van die wat via de windows installer geinstalleerd worden, maar als ik daar onder XP mee ging werken (toen had ik alleen nog de 4.x kaarten) gebeurden er rare dingen met de kaart of mkfind brak af met strange foutmeldingen.

 

Is er iemand die het goed aan het werken heeft met een v6 kaart onder Winxp prof met alle servicespacks en fixes van xp, die me kan vertellen welk programma en welke versie daarvan ik moet nemen om zonder problemen onder XP aan 4.x en 6.x kaarten te werken?


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest Satslope

MKF kan inderdaad 6.0 maar geeft soms problemen met extrakten van keys. Wat je altijd kunt is een backdoorkey erin zetten en even de pbm aanpassen.

 

XP weet ik niet, wel dat er veel problemen zijn met allerlei soft op XP dus als ik jou was zou ik een ouwe Pentium gebruiken voor alle hobbysoft.

Voorbeeld: maat van mij krijgt OSLINK niet op XP, wel op een PII met win98. En zo zijn er meer voorbeelden. Ik blijf lekker op 98SE.. (en deze internet pc heeft zelfs nog 95). Kun je tenminste zelf nog alles instellen.

Share this post


Link to post
Guest linux

Als je XP op een fat32 zet werken er veel meer oude proggies.

 

Groetjes.

Share this post


Link to post
Dr.Z

BT, het heeft niets met Xp te maken maar met de kaart zelf.

Als het goed is had ik er eerder al een topic over gestart met dat probleem waar jij tegen aan bent gelopen.


"Al het goede in het leven is illegaal,immoreel of dikmakend"

Share this post


Link to post
Black Tiger

@DRZ: Nee was niet met de kaart zelf, was echt XP zelf, want na installatie van de oude mkf 4.1 had ik die problemen niet meer met dezelfde kaart. Toen nog een 4.x kaart.

Maar ik geloof je best dat je zegt dat er ook kaartproblemen op kunnen treden waardoor je gelijksoortige problemen krijgt.

 

@Linux: Ja, was dat maar waar. Ik heb namelijk mijn xp in fat32 staan want het liefst had ik 98se gehouden. Het is wel handiger inderdaad voor bepaalde dingen, op fat zit niet zo'n strakke rechtenstructuur als op ntfs dus dat scheelt, maar zoals ik al schreef, het staat al in fat32.

 

@Satslope: Yep, maar op die oudere pc heb ik nu een linux server draaien en ik heb geen zin om met al mijn proggers naar boven te verhuizen en daar mijn derde pc in gebruik te nemen alleen voor het satellietgebeuren, ik vind dat het maar moet werken onder XP.

Het meeste heb ik ook goed aan het lopen, ook mkf 4.1 maarja da's een ouwe die geen 6.x kaarten doet.

Liefst had ik ook 98se gehouden, maar omdat de fdisk van die prul geen 80gig hd's herkende was ik genoodzaakt om over te stappen op 2000 en dat heb ik nadien verandert in XP.

Nu heb ik al weer teveel gedaan en teveel geinstalleerd om opnieuw te gaan backuppen en dan weer 98se te installeren. Qua satellietgebeuren heeft het zijn voordelen, maar qua snelheid en stabiliteit, waaronder ook multitasking is xp toch echt vele malen beter dus hou ik het nu maar.

 

@Alle drie:

Bedankt in elk geval voor jullie reply's en tips!

 

Vraag: Heeft er uberhaupt iemand een mkf fatsoenlijk draaien op een pc met windows XP waarbij een originele 6.x kaart te bewerken valt? Woutje misschien?


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
boets

Hi BT, ik weet dat dit niet echt een antwoord op je vraag is, draai hier nu een maand of twee met xp, maar wat ik gedaan heb is er een harddisk bijgehangen met windows 98 die ik puur gebruik voor het satellietgebeuren. Met opstarten krijg ik keurig netjes een bootmenu en kan ik kiezen of ik naar xp of 98 wil, is mischien niet de beste oplossing maar in ieder geval toch beter dan er een extra computer bij te zetten.

 

Boets

Share this post


Link to post
Dr.Z

Inderdaad BT, een dualboot is misschien een oplossing!

Ik overweeg zelf ook een 2e schijf met win98se erbij te hangen voor het geval ik dat nodig heb.

Metname werken sommige spelletjes niet op XP of win2K en kan ik die toch spelen.

(niet vragen wat voor spelletjes dat zijn) :)


"Al het goede in het leven is illegaal,immoreel of dikmakend"

Share this post


Link to post
Black Tiger

Oh ik wilde net wel wetenw elke spelletjes dat zijn.:)

 

Dualboot heb ik wel over gedacht en dat is erg gemakkelijk te doen als je al win98 geinstalleerd hebt, en je installeert daarna een dual-boot compatible systeem.

 

HD ga ik niet bij plaatsen, ik moet met 120 gig totaalruimte naar mijn mening genoeg ruimte hebben om 1 gig aan win98 op te maken.

 

Het is een oplossing die mij ook wel aanstaat aangezien er ook nog wel wat gsm utilities zijn die ook werken of beter werken onder win98se.

 

Dus dank voor de tip, als jullie een manier zouden weten om win98 te installeren -nadat- XP geinstalleerd is zou ik daar ook erg dankbaar voor zijn.:)

Een link naar een handleiding is ook goed.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
boets

@BT, opstarten in A, opstartdiskette windows 98 in A, opstarten met cdrom ondersteuning, map windows98 aanmaken, dit schijnt te lukken. (heb het zelf niet uitgeprobeerd).

 

Boets

Share this post


Link to post
boets

@BT, anders probeer dit eens, is ook misschien meer een antwoord op jou oorspronkelijke vraag. Ga naar het programma, klik op eigenschappen, compatibiteit, je kunt nu 95 of 98 emuleren.

 

Boets.

Share this post


Link to post
Guest satfreakholl

heb hier mijn hd in twee helften verdeeld met het programma partition magic en samen met het programma systemcommander kan ik nu op starten in win98se of Windows XP werkt prima..

Share this post


Link to post
Guest Satslope

BT, je kunt in WIN98SE tot 132GB disks gebruiken.

 

Fdisk heb je normaal gesproken niet nodig, gebruik het programma van de HD-fabrikant. Formatteren van een 120GB schijf gaf bij een kennis als resultaat dat 48GB beschikbaar zou zijn. In werkelijkheid bleek ie gewoon 120GB te zijn.

 

In de rom-bios werd ie herkend als een schijf met 65.535MB (heeee... da's toevallig FF FF), maar ondanks alles was ie gewoon volgeplempt met mp3's. En da's wel weer leuk natuurlijk ;-)

 

Wat nou precies kan met XP, en hoe je daar je vingers achter meot krijgen dat weet ik (nog) niet. Ik ga als eerste item de hele beveiliging van XP eens bekijken omdat we volgend jaar op het bedrijf XP krijgen en ik natuurlijk wel alle rechten op mijn eigen PC wil houden (met NT is dat prima gelukt). Anders ben ik straks aan betutteling van systeembeheerders overgeleverd en kan ik er nog niet eens winamp meer bij zetten..

Share this post


Link to post
Black Tiger

Phoe even zien of ik iedereen kan antwoorden.:)

 

@Boets, op jouw verzoek heb ik een paar van je postings verwijdert.

Een hd erbij hangen gaat niet meer, ik heb mijn 4 ide slots vol hangen.

Opstarten met A kan, maar als je dan 98 installeert overschrijf je de systeemfiles van XP en dan heb je dat probleem, tenzij je alleen 98 installeert zonder boot maar dan moet je al een installatie hebben, dat lukt niet zo vlug.

Een dualboot is dan handiger.

Compatibiliteitsmodus heb ik geprobeert maar dat werkt niet bij alle programma'tjes. Pic24c13 bijv. start wel op, maar ik krijg hem niet omgezet van lpt naar een compoort omdat ie standaard naar com2 springt en begint xp al te zeuren dat die niet bestaat en dat ik moet ophouden.;)

Nu heb ik die niet perse nodig, maar een partitie 98se wil ik er toch wel bij hebben.

 

@satfreakholl: Yep met partition magic zou het moeten lukken, alleen moet je dan een bootpartitie maken, hoe weet xp anders wanneer naar xp en wanneer naar w98 te booten? Mijn hd is groot genoeg, dus beetje splitten kan ik ook nog wel, dit idee ga ik nader onderzoeken, daar zit een mogelijkheid in.

Maar ik denk dat jij eerst je 98 geinstalleerd hebt en daarna XP da's niet zo'n probleem, andersom wordt het moeilijker, maar ik ga er nog eens naar kijken.

 

@Satslope, was me niet bekend, ik zag alleen dat fdisk het niet zag. Die gaf 10 mb aan, achteraf had ik het gewoon kunnen installeren en had ie het toch wel gezien als ie gestart was, maar helaas, toen had ik dus al xp geinstalleerd en had ik er genoeg van.

Wat betreft security, maak je borst maar nat, want vooral als ze ntfs gaan gebruiken kunnen ze hem zo dicht zetten als XP.

 

Bij ons op het werk zijn ze momenteel over aan het gaan naar win2000 voor de servers en XP voor de werkstations.

Zelfs met fat32 zijn er voldoende mogelijkheden om te voorkomen dat je zelf proggies installeert.:(


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest Skidz

Moge,

 

Ga ik me er ook tegenaan bemoeien...

Draai nu 2 jaar xp, en alles werkt gewoon. De onderliggende HAL is nl gewoon die van 2000 en dus ook met dezelfde quirks...

dlportio erop gekwakt, en dat loste de problemen met funprom/mkf4.4/isvedit etc. op...

 

Skidz

Share this post


Link to post
Black Tiger

Ik heb geen ISVedit problemen, maar mag ik even weten wat dlportio is en waar het te downloaden is? Dan ga ik dat wel even proberen.

 

Dit weekend overigens vernomen van onze specialisten dat SecaRL goed onder XP werkt en zelfs beter is dan Mkfind, alleen is het ding in het Frans.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest MAS3

NT staat directe toegang op de harware niet toe.

Daarom werken veel proggies die voor windhoos 95 enzo gemaakt zijn niet.

Officieel mag je bij die die OS'en ook niet direkt naar de hardware gaan, maar iedereen doet dat stiekum toch.

Met NT (,2000, XP) lukt dat niet zomaar en heb je dus iets van een driver nodig.

Nu is er dus iemand zo aardig geweest om een "driver" te maken waarmee je wel op de gewenste manier je poorten kunt bereiken, en das dus dat ding waar Skidz het over heeft.

Als je met google zoekt, heb je dat ding zo te pakken (net de 3e link was okee bij mij).

Share this post


Link to post
Black Tiger

Achja, stom, gewoon weer niet aan gedacht.:)

 

Ga het proberen en dan eens zien.... maar ga toch ook secaRL nog eens van dichtbij bekijken.

 

Allen heel hartelijk dank voor alle reply's, hints en tips en antwoorden etc.!


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest Killingfields

Bij Norton Ghost zit een handig proggie, Gdisk. Deze maakt onder W98 een perfect werkende partititie aan in de juiste grootte.

 

Als je'm nodig bent, hoor ik het wel.

 

K

Share this post


Link to post
Guest SPJ

ennuh @BT met een primus kaartje heb je ineens weer 4 ide-sloten erbij. en werkt perfect.

waar je weer van alles en nog wat er bij kan prikken

 

m.vr.gr. SPJ

Share this post


Link to post
Black Tiger

Lijkt me dat je daar dan wel weer irq's voor vrij moet hebben en dat heb ik niet meer.:D

 

Anyway, ik heb mijn probleem anders opgelost omdat ik op een gegeven moment vreselijk geirriteert was door het icoontjesprobleem (zie os forum) dat ik de /windows en de /progra~1 en de /docume~1 directory's gewist heb en fijntjes win98se terug opnieuw erop heb gezet.

 

Werkte prima, mijn documenten en nog een paar dingetjes had ik op een andere partitie gebackupped en nadien terug kunnen zetten.

Wel jammer, want qua stabiliteit was XP echt fijn, maar voor de utils.... nee sorry, wat dat betreft ben ik echt blij nu weer op 98se te draaien.:)

 

Bedankt voor alle antwoorden en tips/hints etc.!


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.