Jump to content
Sign in to follow this  
Guest ruff rider

board time

Recommended Posts

Guest ruff rider

De tijdsaanduiding zal weer eens moeten aangepast worden. Deze staat een 12 tal minuten achter. Toch vreemd dat een computer zo een krachtig toestel is maar dat men er toch nog niet in slaagt om de klok juist te laten lopen. :)

 

Greetz

Ruff Rider

Share this post


Link to post
Black Tiger

Je hebt volkomen gelijk, er is overigens voor linux servers zoals deze ook een eenvoudige methode om hem elke nacht gelijk te zetten met de atoomklok, maarja.

 

Helaas kunnen wij daar niets aan wijzigen, wij kunnen alleen zorgen d.m.v. de board software dat zomer- en wintertijd goed blijven als de server niet mee verandert, maar de tijd op de server zelf kan alleen de administrator goed zetten en de server is niet van ons dus wij hebben ook geen root rechten helaas.

 

Wel goed gezien van je!

Mocht ik binnenkort de admin weer eens spreken dan zal ik hem gelijk vragen of hij hier niet iets aan doen kan.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest JoostA

Sterker nog, die Linux bak van mij (en ongetwijfeld van een heleboel anderen) kan permanent zijn tijd synchroniseren. Ik zag trouwens dat dit bij Windows XP nu ook een ingebouwde optie is.

Maar eh... je moet er pas *echt* wat van zeggen als hij in de wintertijd spontaan zomertijd gaat aangeven -:))

Share this post


Link to post
Black Tiger

Oh, van XP wist ik dat nog niet, als je het bij Linux moet doen moet je constant een timesync hebben draaien met een timeserver, dat kan inderdaad wel, daar heb je gelijk in, maar meestal verloopt zich dat binnen een dag niet zoveel vandaar dat ik mijn eigen bakjes 1x per dag een update laat doen.

 

Anyway, ik heb geen root dus aan deze server kan ik niets veranderen wat betreft minuten, alleen de boardsoft kan ik per hele uren instellen.:)


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.