Jump to content
Sign in to follow this  
Guest peterpan

Interne Eeprom

Recommended Posts

Guest peterpan

Ik heb een vraagje...

Waar is nou eigenlijk die interne eeprom voor.

Bij mij werkt de kaart ook met alleen de flash en de ext.eeprom.

Ik gebruik zelf trouwens een hummie.

Zijn er meer mogelijkheden met zo'n kaart dan, of is het voor een andere cam/ontvanger bedoeld?

 

 

 

Groetjes PeterPan

Share this post


Link to post
Black Tiger

Er zijn meer mogelijkheden. Zelf ben ik bijv. ook benieuwd naar wat die interne eeprom nu eigenlijk doet.

 

Met de 6in1 files heb je aan een flash en externe eeprom genoeg. Als je er echter een Seca kaart van maakt (dus alleen seca voor bijv. in een Seca ontvanger of Aston CI) dan komt er de interne eeprom bij.

 

Schijnt dus zo nu en dan wel ergens voor nodig te zijn, dus ik ben ook echt benieuwd naar het antwoord van onze specialisten wat dit nu dan wel mag zijn.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest PauK

Die Ieprom wordt in de meeste gevallen alleen gebruikt als tussentijdse data-opslag. Hij is natuurlijk niet zo groot, maar een aantal variabelen (tellers voor loopjes e.d.) kun je er altijd nog wel in kwijt.

 

In die gevallen wordt de Ieprom vanuit het programma in de 8515 geinitialiseerd, en hoef je er dus zelf niets in te zetten. De Eeprom die dan voor de opslag van hashtables, keys, ...

 

Een programmeur kan er echter ook toe besluiten dat een aantal ' vaste' gegevens in de Ieprom moeten. Een deel van een hashtable, of een aantal initieele waardes, of misschien zelfs MKeys. En als je efficient programmeert heb je die hele Eeprom misschien niet eens nodig.

 

Denk hierbij bijv. aan een aantal Nagra emulatoren (Washa bijv). Daarbij staat alle 'vaste' data in de Ieprom en hoef je die Eeprom niet eens te schrijven.

Share this post


Link to post
Guest peterpan

Als ik het goed begrijp, hoef ik die interne eeprom dus niet te gebruiken voor extra leuke mogelijkheden op m'n hummie.

 

In ieder geval bedankt voor de replies.....

 

Groetjes PP

Share this post


Link to post
Black Tiger

Niet perse. Het al dan niet gebruik van de interne eeprom file is afhankelijk van de files die je download, of ie er bij zit of niet.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest MAS3

Die interne eeprom is bedoeld zoals hierboven vermeld voor "werkdata".

Omdat een losse processor zonder geheugen niet veel kan doen, hebben de heren processor fabrikanten bedacht dat het wel aardig zou zijn als ze dat geheugen gewoon aan de processor vast zouden bakken.

Dan kun je dus ineens veel meer met maar 1 chippie in je schakeling.

Maarja ze kunnen natuurlijk ook niet alles voorzien, dus dat wij nu zo graag meer geheugen willen gebruiken dan zij erbij doen das dan pech hebben.

Dat kleine stukkie geheugen wat er standaard bijgeleverd wordt is slechts enkele bits groot, en daarom niet genoeg voor als je een aantal taken wil verrichten.

Dus moeten we het doen met een extra chippie.

En dat is dus wat er op de kaartjes zit, 2 chippies.

Het maakt dus eigenlijk niet zo heel veel uit welk geheugen gebruikt wordt, maar als je dan toch bezig bent met extern geheugen....

De programmeur die net een paar bits tekort zou komen met extern geheugen kan dus ook het interne geheugen gebruiken.

Share this post


Link to post
Guest peterpan

Juist, het is me nu helemaal duidelijk.

Het is als het ware dus extra geheugenruimte die je ook kan benutten, als je op de ext eeprom te kort komt.

 

Bedankt......

Share this post


Link to post
Tech

Yep klopt geheel.

Pak maar eens een Nagra file ,daar staan de key's in de internal eeprom dus in enkele gevallen wordt die internal wel gebruikt.

Voor het gemak wordt bij de huidige files die internal niet of bijna niet gebruikt ,daar de editor anders uit 2 gedeeltes zou moeten bestaan ,1 voor het internal en 1 voor de external eeprom.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang

Share this post


Link to post
Black Tiger

Dat zie je ook bijv. bij de V9 Philips files van Hutsefruts, waar je dus seca en irdeto op kijken kunt, ook daar wordt gebruik gemaakt van een internal eeprom, alhoewel ik niet weet wat er op zit, misschien het stukje irdeto?

Maar daar is het dus ook nodig.

Gewoon handig dat het kan, als er later weer eens wat meer gedaan moet worden is er tenminste een mogelijkheid om het ook ergens in te zetten.:)


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest Ducom

MAS3,

 

Als ik het goed begrijp is het dus net zoiets als het cache geheugen bij de processor van een PC (alleen dan stukken kleiner natuurlijk).

Share this post


Link to post
Guest PauK

Nee, dat begrijp je niet goed. Cache geheugen is iets totaal anders; dat dient alleen als sneller toegangspad voor data uit het geheugen, niet om tussentijds variabelen in op te slaan.

Share this post


Link to post
Guest MAS3

Je moet het hier niet zien als RAM geheugen.

Maar meer als een soort ingebouwde floppy.

Het extern geheugen is dan zeg maar je harddisk (want stukken groter).

Voor de verwerkingssnelheid gaat dat vergelijk trouwens niet op, denk eerder dat interne geheugen een fractie sneller is.

Je cache is een geheugen dat ervoor dient de processor data te blijven aan (en af) voeren zolang de bus nog bezet is, en daardoor de processor efficiënter te laten werken.

Zoiets als cache geheugen voor dit soort processoren ken ik niet en is ook hoogst onwaarschijnlijk omdat de processen die gedraaid worden dat helemaal niet nodig hebben.

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.