proggertroubels

A

alexje

Wie weet het ??????

met de willemprogger (pcb3 ontwerp) en ook met diverse professionele proggers (data i/o) het volgende probleem:

master eprom inlezen en gelijk copieeren naar andere eprom ,werkt perfect. (2764a types intel)

maar........ als je de master-inhoud opslaat op de HD of flop, en dan wilt proggen, werkt de schakeling niet waar de eproms inzitten. btw de checksums zijn gewoon gelijk aan die vd master eprom. ??????

als hex / bin opgeslagen, maakt allemaal niets uit.

alleen als de profie programmer rechtstreeks een copie maakt ( vanuit zijn eigen werkgeheugen waarschijnlijk ) werkt de schakeling dus wel.

om dus gek van te worden.

wie het weet........... :)

 
Zijn de .BIN files exact! 8192 bytes? vaak wordt een hele reeks van alleen maar FF niet opgeslagen.

Het kan ook zijn dat je een startadres moet opgeven vanwaar de eprom gevuld moet worden...(vooral als je file kleiner is dan deze 8192bytes)

Het kan ook nog zijn dat je de files opslaat met een zgn. byte swap (leest vaak beter) als je deze files daarna gewoon weer terug zet zal het niet werken.

probeer eens een originele en een (niet werkende) eprom uit te lezen, en deze files in bijv. Total Commander met elkaar te vergelijken.

En die checksum zegt niet zoveel of een eprom wel of niet goed is, die checksum kijkt alleen op de hele inhoud klopt, de evt. plaats van een byte is niet belangrijk, terwijl dit voor een apparaat waar de eprom inkomt zeer!! belangrijk is.

suc6

Grtzzz FranX

 
bedankt voor de tips Franx, ik ga er gelijk mee aan de gang :)

 
Foutje gevonden, het was inderdaad de "byte swap" die roet in het eten gooide.

vervelend dat je met dure proggersoft van data I/O niet eens de buffer kan lezen/vergelijken en met mooie hobby soft wel :biggrin:

thxx ben alweer een beetje slimmer geworden

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan