Jump to content
Guest satwilly

4:2:2 gezocht

Recommended Posts

Guest satwilly

Weet iemand een lijstje te vinden waar kanalen beschikbaar zijn in 4:2:2?

Share this post


Link to post
Satwatcher

4:2:2 worden dus het meest gebruikt bij feeds en die duiken echt overal op.

 

Echter op 7 oost zijn heel regelmatig 4:2:2 feeds te vinden. Deze EBU feeds in 4:2:2 vallen meestal op omdat ze de symbolrate's 13333 en 13856 gebruiken. Er zijn daarintegen ook 4:2:2 feeds te zien buiten het EBU verband die dan meestal in 6666 SR uitzenden.

 

Op 21.5 west op de NNS 7 zijn ook 7 kanalen van de EBU te vinden uit Amerika in 4:2:2. Deze zenden zeer regelmatig uit. Heel vaak met enkel testplaatjes met teksten als EBU NY en EBU Wash.

 

Daarnaast is 10 oost en 8 west een goede aanrader voor 4:2:2 feeds te sporen.

 

Als het voor de 5000 is (wat ik denk) moet je er wel rekening meehouden dat hij nog niet altijd het plaatje open knal. Om 1 of andere reden gooit hij dan wel en dan weer niet 4:2:2 open. In ieder geval hebben we er meerdere 4:2:2 feeds ermee goed kunnen zien maar ook weer veel meer 4:2:2 feeds die bleven ook net zo makkelijk (zelfs op dezelfde frequentie en met dezelfde SR) weer dicht. Meer hierover lees je in de topfield 5000 test op http://www.satplaza.com


Satwatcher

Share this post


Link to post
Guest Netpad

pak de veronica gids er eens bij,hier staan de meeste ebu's in.

zoals satwacher al aan geeft de topfield 5000 geeft nog niet op alle feeds beeld ,wij zijn nu aan het kijken of dit met de pid's te maken heeft.

Maar het blijft op dit moment de enige STB die dit protocol aan kan:-).

Deze stb gaat zeker de feedhunter doos worden waar we lang op gewacht hebben.

Netpad

Share this post


Link to post
Guest press

netpad

het skystar2 kaartje doet het zeer goed en het kost bijna niets

groetjes

roger

Share this post


Link to post
Tech

Alleen de kast is nogal een stuk groter he? :)

 

Ik denk dat die vergelijking hier niet geheel van toepassing is ,het gaat hier duidelijk om een ontvanger en niet om een satkaart.

Met de dream is het ook mogelijk om die signalen te kijken ,alleen heb je dan weer een hulpmiddel nodig ,het gaat nl. niet direct maar je moet ff "streamen" ,ook met behulp van de pc dus. ;)


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang

Share this post


Link to post
Satwatcher

Netpad en ik hebben op http://www.satplaza.com (rode algemene pagina) als eerste in Nederland iedereen attent gemaakt op de "toegevoegde" waarde van de Skystar 2 PCI kaart in combinatie met het programma ProgDVB.

 

Waar het hier om gaat is dat we een standalone ontvanger proberen te laten reageren op een 4:2:2 feed. Daarbij blijkt het dat de Topfield 5000 als enige consumentenontvanger van Nederland op dit moment zonder enige extra hulpmiddellen een 4:2:2 incidenteel (jammer genoeg nog steeds) opengooit.

 

Op de satellietdag zullen we in samenwerking met United Services, welke met SNG wagens komen en dus kenners zijn van deze dvb feed variant, proberen wat meer te weten te komen over de werking van een feed in een Topfield.


Satwatcher

Share this post


Link to post
Guest Satslope

Wie kan me vertellen met welke dvb2000 versie je feed kanalen uit de nokia kunt schrijven via scsi? Ik heb vandaag zitten testen met 422 feds op 7 oost, en dan krijg je soms een blokje in beeld en via scsi loopt het niet lekker.

 

Misschien met bepaalde instellingen of firm???

Share this post


Link to post
Guest redneck eyeball

Met de Dreambox 7000S met 107.4 firmware zouden 4:2:2 feeds ook te bekijken zijn. Zelfde probleem als bij Topfield, niet altijd lukt het.

 

CU

Red

Share this post


Link to post
Guest Satslope
Met de Dreambox 7000S met 107.4 firmware zouden 4:2:2 feeds ook te bekijken zijn. Zelfde probleem als bij Topfield, niet altijd lukt het.

 

CU

Red

 

 

Jammer he ik had ergens gelezen dat het met de Nokia wel kan maar blijkbaar heeft niemand dat geprobeerd.

 

Ik krijg alleen blokjes.

 

 

Wat betreft die skystar2 had wel overwogen zo'n kaart te kopen, maar je hebt er ook nogal een moderne pc voor nodig om "alles" uit de kaart te kunnen halen.

Share this post


Link to post
Guest Snuffer

Ondanks de berichten hier die al ouder zijn.

 

4.2.2. is met gewone ontvangers toch niet mogelijk??????

De processors die gebruikt worden kunnen het echt niet aan.

Wat wel mogenlijk is is een reciever die HDTV ontvangt. het 4.2.2 beeld is dan aan de onder en bovenkant gestoord,dit uit zich in een blauwe balk of zo.

Share this post


Link to post
Satwatcher

Dat is niet helemaal waar wat je nu zegt hoor.

 

Een normale ontvanger zou ook best 4:2:2 kunnen ontvangen mits ze maar de goede processor gebruiken en men maar de goede frontends voor deze processors heeft. Verder moet men ook in de software rekening houden met deze mogelijkheid.

 

Goede voorbeelden dat het wel zou kunnen zijn twee "normale" consumentenontvangers. Als eerste inderdaad de Topfield 5000/5500. Deze laat nu nog steeds sporadisch 4:2:2 feeds op het scherm zien. Dat daar weinig over gezegd wordt komt omdat je er niet van op aan kunt en hij de feeds maar onder een symbolrate van +/- 5000 laat zien. Inderdaad waarschijnlijk een processort welke niet verder het geheel aankan of software welke een remende werking heeft.

 

Tweede en bekender voorbeeld is de Dreambox 7000. Deze laat in de software 1.07.4 ook meer dan de helft van alle 4:2:2 feeds zien. In latere versies is men dit weer softwarematig gaan tegen werken omdat de ontvanger dan iets trager werd. Overigens werd door Dream zelf aangegeven per mail dat 4:2:2 zeker mogelijk was met de Dreambox. Alleen commercieel zijn er voor Dream andere dingen belangrijker dan 4:2:2.

 

Het is wel zou dat je meer kans hebt bij een HDTV ontvanger om 4:2:2 open te krijgen. De protocollen komen veelal overeen. Maar het is geen garantie dat het open gaat op een HDTV ontvanger. Er moet dan ook softwarematig geen remmingen zijn. Dat er nu 1, overigens zeer zeer zeer zeer slechte, HDTV ontvanger is welke 4:2:2 met enige moeilijkheden en bugs op het scherm tovert wil niet zeggen dat andere HDTV ontvangers dat doen. Zo zijn er in Amerika meer dan 10 modellen HDTV ontvangers op de markt en geen eentje laat perfect 4:2:2 zien op het beeldscherm.


Satwatcher

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.