Jump to content
Guest SuperJoop

Publieke omroepen azen op Canal Digitaal

Recommended Posts

Guest SuperJoop

HILVERSUM - De publieke omroepen willen Canal Digitaal kopen, onderdeel van de Franse betaaltelevisiezender Canal+. Zij willen dat doen samen met commerciële televisiestations als SBS en de Holland Media Groep en de radiozenders, waaronder de Wereldomroep. Met een gezamenlijk consortium kunnen de transmissiekosten via de satelliet voor alle deelnemers omlaag.

 

Dat heeft Joop Daalmeijer, netcoördinator bij Nederland 2, namens Publieke Omroep donderdag gezegd. Bovendien zijn de televisie- en radiostations niet langer afhankelijk van anderen, als het consortium erin slaagt Canal Digitaal te kopen van de huidige eigenaar, het Franse amusementsconcern Vivendi Universal. "Dan kunnen we de toekomst zelf bepalen".

 

De televisiekijker die de signalen van de satelliet ontvangt, krijgt meer zekerheid. "Voor de commerciële omroepen geldt dat sterker omdat zij geen landzenders hebben. Hun signalen zijn uitsluitend via de satelliet te ontvangen." Verder noemt Daalmeijer de hogere kwaliteit van digitale signalen.

 

Daalmeijer laat momenteel onderzoeken wat de voordelen zijn om Canal Digitaal zelf te exploiteren. "We hebben met Canal Digitaal nu een contract voor de verspreiding van de signalen van Nederland 1, 2 en 3. Dat loopt over tweeëneenhalf jaar af."

 

De transmissiekosten zouden alle partijen die in het consortium meedoen, naar rato van het gebruik verdelen. Dat moet zonder winstoogmerk gebeuren. Voorop staat dat het gebruikersplatform voor iedere partij profijtelijk moet zijn, stelt Daalmeijer. De kostenreductie voor de publieke omroepen schat hij op 10 tot 20 procent.

 

Publieke Omroep, die diverse partijen heeft gepolst, gaat de komende weken een ondernemingsplan in elkaar zetten. Daarmee gaat Publieke Omroep opnieuw de afzonderlijke partijen langs.

 

nu.nl

Share this post


Link to post
denktenk

Dat klinkt mij op het eerste gezicht als muziek in de oren.

De omroepen (commercieel en non-commercieel) die de handen ineen slaan om hun uitzendingen per satelliet op deze manier veilig te stellen.

Zonder dat commerciele bedrijven als UPC of Murdock zeggenschap krijgen over wat we wel en niet over de satelliet te zien krijgen.


In het land der zwartkijkers is drie-oog koning.

Share this post


Link to post
Guest Satslope

Inderdaad. Als UPC dat zaakje overneemt dan raken we vand e regen in de drup. (waar haalt UPC trouwens het geld vandaan hehehehehe)

Share this post


Link to post
Cluyveduycker

Las ergens, dat de HMG momenteel geen beslissing kan nemen van wege het feit dat ze nog geen nieuwe voorzitter van de raad van bestuur of zo hebben en derhalve het hele plan op losse schroeven is komen te staan. Blijkbaar is het door de andere partners zonder de HMG niet te verwezenlijken.


VU+ Ultimo 4k 1xDVB-C(FBC) 1xDVB-S2(FBC) 1xDVB-S2

ET10000 3x DVB-S2

ET8000 3x DVB-C

Vu+ Solo 4k 1xDVB-S2(FBC) 1xDVB-C

Share this post


Link to post
Dr.Z

Leuk!!!! Als seca2 publiek word "geopend" heeft UPC geen geld voor een kaartwissel!

:)


"Al het goede in het leven is illegaal,immoreel of dikmakend"

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.