Jump to content
Guest SatJohn

Welke module voor een Topfield 4000PVR?

Recommended Posts

Guest SatJohn

Hallo,

 

Ik ben nieuw hier op dit forum en heb nog geen ervaring in satelietwereld, nog een echte newbie dus.

Ik heb even wat vraagjes ik wil dus een Topfield 4000PVR aanschaffen want die lijkt me vrij goed te zijn en lees er veel goeie dingen over. Welke module kan ik nu het beste aanschaffen? De magic module is een veel gebruikte geloof ik en de matrix reborn schijnt weer beter te zijn.

 

Ik wil gewoon de zenders kunnen ontvangen die op de kabel zitten dus neem ik maar een C+ standaard abbo. Ik heb dan alleen geen discovery waar ik wel graag naar kijk, maar ja, ik ga daar geen 7 euro voor betalen.

Het lijkt me leuk om later wat te expirimenteren met die modules en funcards dus wil ik eigenlijk geen standaard C+ module waar ik niets mee kan.

 

Ok, mijn vraag was dus een magic of matrix reborn? Stel dat ik een matrix module aanschaf, moet ik daar dan nog software op zetten of kan zo mijn C+ smartcard er in?

Ik zie ook dat er speciale programmers zijn om de modules te programmeren, kan dat niet via de PCMCIA poort van mij notebook?

 

Zo, dit was het even, ik hoop dat jullie mij dit even wat duidelijker kunnen maken.

 

Groeten John

Share this post


Link to post

Ik kan je niet overal een advies over geven, maar er zitten hier zat mensen die dat wel kunnen.

Wat wel alvast heel verstandig is, is dat je weet wat je wilt en daarbij ook vooruit kijkt in de toekomst.

Je geeft aan evt. in de toekomst iets met funkaarten te willen doen. Dat zal voorlopig wel over zijn de eerste jaren maar men weten natuurlijk maar nooit.

 

In elk geval is het dan zonder meer correct dat je niet moet gaan kiezen voor een Aston of Mediaguard module want daar heb je in dat geval niets aan.

Je hebt het al over de Magic en Matrix Reloaded want zo heet ie werkelijk volgens mij en dan zit je al op de goede weg.

De Magic is eigenlijk een beetje uit de tijd aan het raken.

Met de MR kun je wel originele C+ kaarten gebruiken vermits je een bepaalde versie software gebruikt, hierover staat dacht ik ook iets te lezen in onze CI ontvangers en modules sectie.

 

Het is mij echter niets bekend betreffende een al dan niet goede werking van de MR in een Topfield.

Toevallig is wel een van onze moderators Topfield specialist en die kan je daar vast wel goede adviezen en uitleg over geven.

En anders hebben we nog wel andere enthousiaste mensen hier.

 

In elk geval alvast welkom op Satellite Fun.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

ik heb maar direct het domein topfieldspecialist.nl laten registreren na die lovende woorden van onze "bendeleider" :)

 

Topfield 4000 is een heel mooi een goed apparaat. Zeker voor iemand welke zijn eerste stapjes maakt in het satellietwereldje is het zelfs misschien wel de perfecte keus te noemen.

 

Nu over de CI keuze. Als ik zou moeten kiezen dan zijn er twee modules welke ik echt zou aanbevelen. De eerste is misschien wel de duurste oplossing (nou ja duur het is nog onder de 100 eurootjes) maar dan weet je wel dat het werkt. Dat is dan de Dragon Module. Is ook hele leuke alternatieve software voor waarmee je goed kan spelen en daarnaast laat die ook goed zijn updates door van C+.

 

Direct daarna... iets goedkoper maar soms nog wel eens een hikje gevend is de Xcam.

 

Als ik zelf moet kiezen... en dat geldt voor alle modellen Topfield ontvangers.... zou ik voor de Dragon Module als CI gaan.


Satwatcher

Share this post


Link to post
Guest SatJohn

OK, maar waarom zou jij kiezen voor de dragon module? Puur omdat hij stabieler draait en de update's voor C+ beter doorlaat dan de magic module?

Je kan er ook meer 18+ natuurfilms mee kijken zag ik net, voor mij hoeft dat niet echt, maar als C+ updates beter werken dan met een magic of matrix module wil ik de aanschaf wel overwegen.

Maar is de matrix reborn module dan minder, laat die de updates voor C+ dan niet door? Kortom wat is dan het nadeel van deze module?

 

Groeten John

Share this post


Link to post

Met de modules waar jij nu over praat heb je kans dat hij plotseling tijdens kijken bevriest en je het beeld opnieuw moet opstarten. Dat heeft eigenlijk elke hobbyCI eens in de zoveel tijd wel eens.

 

Mijn ervaringen met Topfield ontvangers laten zien dat dit bij een Dragon Module veel minder is. Daarnaast is deze goed in het doorlaten van updates, meer gerichter op de toekomst als je kijkt naar ondersteuningen van coderingen (bijvoorbeeld NDS/Videoguard) en wat misschien nog wel belangrijker is is dat hij snel zapt en relatief weinig tijd nodig heeft om een gecodeerd kanaal op het scherm te toveren.

 

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren natuurlijk, en ik weet zeker dat er mensen zullen zijn die zeggen... dat doet mijn (noem maar een) CI ook maar zelf heb ik een heel goed gevoel bij de combinatie Dragon CI en Topfield en vind dit ook het beste werken.


Satwatcher

Share this post


Link to post
Guest SatJohn

Ok, dan ga ik voor een dragon module.

Bedankt voor de info.

 

Groeten John

Share this post


Link to post
Guest SatJohn

Nog 1 vraagje eigenlijk. Moet ik nog software op de module zetten of werkt het gewoon als ik er een Canal digitaal smartcard in steek?

 

groeten John

Share this post


Link to post

Je moet er in de meeste gevallen nog software op zetten maar er is ook een kans dat hij het al direct doet als je hem koopt.


Satwatcher

Share this post


Link to post
Guest SatJohn

Ik zie dat er twee types dragon module zijn, welke moet ik hebben, de 3.01 zonder sim lezer of de 4.1 met die sim lezer?

 

groeten John

Share this post


Link to post

laatste versie nemen met die SIM kaart lijkt me altijd het beste. Zeker omdat dit een hobby CI is en men meestal altijd doorborduurt op de laatste hardwarerevisie met toekomstige files. Verder schijnt er in de laatste versie een beter support voor Videoguard


Satwatcher

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.