Jump to content
Sign in to follow this  
aart44

Talpa wordt een 24 uurs zender.

Recommended Posts

Talpa gaat per 16 december aankomende 24 uur per dag uitzenden. Talpa neemt hiertoe het kanaal van Nickelodeon over per 16 december. Nickelodeon zal per medio december uitzenden op het kanaal van The Box. The Box zal hiertoe haar zendtijd inperken en alleen 'savonds en 's nachts blijven uitzenden met comedyseries en 's nachts urbanmuziek. Nickelodeon zal haar zendtijd uitbreiden naar 24 uur per dag en van 06 tot 20 uur uitzenden. De kinderzender van MTV Networks zal met de uitbreiding als enige commerciële jeugdzender de concurrentie met Z@p en VRT Ketnet volledig aankunnen, aangezien deze tot resp. 19 en 20 uur uitzenden. Voordat Talpa startte was Nickelodeon 24 uur per dag te zien.

 

Talpa wil nog geen uitspraken doen over hetgeen zij overdag gaat uitzenden per 16 december, maar zegt desgevraagd dat hiermee wel de wens voor een 24 uur per dag programmering uitkomt. Woordvoerder Marc van Hal wil desgevraagd niet ingaan op het lanceermoment voor een tweede zender. Volgens Van Hal gaan de voorbereiding hiervoor 'gewoon door', maar is de aanleiding om 24 uur te kunnen uitzenden komen te vervallen omdat dit medio december wordt gerealiseerd. Hoeveel Talpa betaalt voor de overname van het kanaal is onbekend. Tot 16 december betaalt Talpa voor de 'huur' van avondzendtijd op het kanaal dat nu nog in handen is van MTV Networks.

 

Na deze transactie stopt MTV Networks met de interactie-elementen van The Box. De

geregionaliseerde mogelijkheid om clips op te vragen stopt; het kanaal wordt landelijk. MTV Networks kreeg als gevolg van de overname van Viva Media in Duitsland The Box in in het najaar van 2004 in handen. Volgens een MTV-woordvoerster was de afgelopen tijd te voorzien dat het concept zou verdwijnen. Daarbij wijst de woordvoerster op een steeds verder gaande digitalisering en internet. Het kanaal liep 'niet zo goed', aldus de woordvoerster. Na de overname heeft MTV Networks verschillende concepten voor The Box uitgevoerd. Volgens de woordvoerder blijft de naam van het kanaal 's avonds en 's nachts vooralsnog The Box; op de vraag of het kanaal op termijn 's avonds en 's nachts (net als in Duitsland) Comedy Central zal heten, kon de zegsvrouwe geen antwoord geven. MTV Networks zegt overigens in de digitale omgeving 'te werken' aan een 'eigen plek voor urban muziek en lifestyle'. Op 1 augustus jl. schrapte MTV Networks het urbankanaal TMF Pure om plek te maken voor MTV Brand New in de digitale kabelpakketten.

 

Canal Digitaal Satelliet zegt desgevraagd dat op satelliet de nieuwe combinatie Nickelodeon/The Box te zien zal zijn via het zogeheten 'basispakket' (7,95 euro per maand). Op de kabel zijn beide kanalen regulier te zien. MTV Networks heeft na de transactie drie 24 uur kanalen in handen; thans zijn dit er vier.

 

Bron: http://dutchmedia.web-log.nl/dutchmedia/2006/10/talpa_24_uur_pe.html

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.