Jump to content
Sign in to follow this  
Multispeed †

Traag

Recommended Posts

Sinds gisteren is de toegang vanaf mijn PC tot het board

ongelooflijk traag, het duurt minstens 20 seconden eer ik

de Topics in beeld krijg van de startpagina.

 

Ik krijg aanvankelijk de bovenste 2 cm in beeld en pas veel

later gevolgd door de rest ook de subpagina's komen net

zo vertraagd in beeld.

 

Ik heb dit fenomeen ook op enkele andere boards maar b.v.

niet bij Duck dat werkt als usual. Dat maakt het nog vreemder.

 

Andere internetpagina's kan ik normaal benaderen.

 

In de tijd dat het duurt voor de rest in beeld komt zie ik geen

netwerk activiteiten.

 

Spybot gedraaid en AVG niets bijzonders gevonden.

 

Zou dat iets van Spy- of andere -ware kunnen zijn?

 

Multispeed


Vrede:

Periodes waarover geschiedenisboeken niets zinnigs weten te melden.

Share this post


Link to post

Aanvulling:

Als ik de bovenste 2 cm in beeld heb en ik klik op één van de

keuzemogelijkheden bij de startpagina zoals Gebruikersinstellingen

krijg ik wel redelijk snel die optie in beeld.


Vrede:

Periodes waarover geschiedenisboeken niets zinnigs weten te melden.

Share this post


Link to post

Hmmzz... vreemd, maar wel iets om eens naar te kijken. Want van vertraging houden we niet.

 

Kun je eens controleren op die andere boards waar je dit probleem ook hebt, of die ook een Shoutbox aanwezig hebben?

Zonee, dan eens kijken of ze google ads hebben.

 

Het schijnt namelijk dat die Shoutbox (althans de versie die wij gebruiken) voor nogal wat load kan zorgen.

Op een ander forum waar ik zelf regelmatig kom, bleek dat google advertenties die niet wilden laden, voor vertraging van de forumsoftware zorgden.

 

Dus als je deze twee dingen even wilt checken bij de forums waar je soortgelijke problemen hebt, kunnen we er misschien een vinger achter krijgen wat precies dit probleem veroorzaakt en kunnen we het wellicht oplossen.

Alvast bedankt!


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

@BT

 

De andere forums hebben geen shoutbox of die daar op

achtergrond mogelijk meedraaien weet ik niet.

 

Als het de shoutbox zou zijn zouden toch meerdere

gebruikers dit hebben en ik heb er pas sinds eergisteren

last van.

 

Wel zie als ik netstat -a intyp zaken staan die ik

niet thuis kan brengen zoals:

gv-in-f167.google.com

mrg005.dalocom.nl

ug-in-f165.google.com

 

da3.activedomain.nl (is dit Sat4FUN)

 

En die staan dan als ESTABLISHED

 

Misschien is het niets bijzonders maar ik heb het niet

eerder gezien, ben ik echter niet 100% zeker van.

 

Zouden die meldingen met google kunnen slaan op

wat je meldt over de google advertenties?

 

Multispeed


Vrede:

Periodes waarover geschiedenisboeken niets zinnigs weten te melden.

Share this post


Link to post

Even de verklaring van dat netstat commando.

De google.com zaken die je niet thuis kunt brengen is afkomstig van de google advertentiebalk die je hier rechts naast het forum ziet.

 

De verbinding naar da3.activedomain.nl is zeker niet sat4fun want daar hebben wij niets mee te maken en bij mijn weten is die ook niet bij activedomain gehost, maar dat is Satellite Fun zelf wel (zie ook banner onderaan het forum) dus vanwege die banner heb je de verbinding naar activedomain.

 

De enige vreemde eend in de bijt die er tussen zit is dalocom.nl doch als je ook Duckfiles bezocht hebt, dan is die eend opeens zo vreemd niet meer, want die hoort daar thuis.

 

Voor zover ik het kan zien dus geen vreemde verbindingen.

Als je pas sinds eergisteren last hebt van dit probleem zou ik zo vlug niet weten waar het aan ligt want ik heb geen wijzigingen aangebracht aan het forum of onderdelen daarvan.

 

Er komt binnenkort wel een update van het portal.

 

Mochten andere mensen hier ook last van hebben, dan zouden we het op prijs stellen als jullie dit even melden.

 

Wat je voorlopig even kunt proberen is om alle browservensters te sluiten en dan alle cookies en tijdelijke browserbestanden te verwijderen.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

@BT

 

Je conclusie over dalocom.nl klopt Duckstad bezocht.

 

Gisterenavond laat al iets beter, hedenmorgen slechts

een geringe vertraging dus probleem lijkt voorbij.

 

Leek me ook stug dat het aan SatFun lag want dan

waren er wel meer klachten geweest.

 

Dank voor je reactie,

Multispeed


Vrede:

Periodes waarover geschiedenisboeken niets zinnigs weten te melden.

Share this post


Link to post

Nja het had natuurlijk wel gekund dat het aan Fun lag, of iets wat Fun en misschien de andere forums ingebouwd hadden, zoals de google ads of zoiets. Dus is het altijd beter om het even te onderzoeken.

 

V.w.b. de reactie graag gedaan en als er weer iets opvalt hoor ik het uiteraard graag, bedankt voor de tests en medewerking!


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  




  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.