Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

Waarschuwing voor 'superstorm' reëel?

Recommended Posts

Met de wintermaanden voor de deur en een tot nu toe rustig verlopen herfst is het wellicht verstandig voor de schotelbezitter om te kijken of de antenne nog wel goed stevig bevestigd is. Althans, als we de berichten die weerman Piet Paulusma overneemt mogen geloven, dan staat ons nog deze maand wel extreem zwaar weer te verwachten, met de nodige 'vliegende schotels' als gevolg. Laten we maar hopen dat er weer eens niets van klopt.

 

'Superstorm november 2007'?

 

De Engelse weerkundige Piers Corbijn heeft op de website Weather Action.fi een globale weersverwachting voor de maand november staan. Deze verwachting geeft aan dat wij later in november een superstorm kunnen verwachten. Ik heb besloten dit artikel te vertalen en nu bij mij op de site te plaatsen.

 

Superstorm in november? Piers Corbijn heeft hier toestemming voor gegeven, omdat hij vindt dat iedereen gewaarschuwd moet worden. Piers Corbijn baseert zijn verwachting op de zonne- activiteit.

 

Hieronder de verwachting van Piers Corbijn voor Nederland in november:

 

November kent eerst een korte periode van rustig weer onder invloed van een hogedrukgebied. Dit is echter stilte voor de (eerste) zware storm, die tussen 8 en 13 november wordt verwacht. Er bestaat een kans van 80% dat deze over Nederland trekt, met windstoten van 145 tot 175 km/uur.

 

Hierna wisselen koudere en zachtere perioden elkaar af, terwijl zich op de Atlantische Oceaan t.g.v. aangevoerde tropische lucht een zich uitdiepende depressie ontwikkelt. Er omheen vormen zich randstoringen en een zeer actief (kou) front. Het gevolg is een verschijnsel dat zich als een superstorm laat beschrijven; een exemplaar dat groter zal zijn dan de storm van 1987 en die van 1703.

 

Deze superstorm wordt tussen 24 en 28 november verwacht.De bijbehorende diepe troglijnen zullen voor orkaankracht kunnen zorgen. Er worden windstoten van meer dan 200 km/uur verwacht!De kans dat deze storm over Nederland trekt wordt ook op 80% geschat. T.g.v. de grote onstabiliteit van de atmosfeer zijn tornado’s niet uitgesloten. Eind november zal deze superstorm langzaam uitdoven, terwijl het stormachtig en nat blijft. Maar begin december lijkt het kouder te worden met kans op sneeuw.

 

Bron: Piet Paulusma

 

Meteo Consult veegt de vloer aan met het bericht en bekijkt de zaken iets nuchterder en vooral ook beter onderbouwd. Desondanks is het in deze tijd van het jaar geen overbodige luxe om te kijken of je schotelantenne nog stevig bevestigd is!

 

 

Bron: nbs


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.