@Home koopt kabelnetwerk Brunssum

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
20.131
Waarderingsscore
562
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
Zundert
De overname van het Brunssumse kabelnetwerk door kabelbedrijf @Home levert de Limburgse gemeente 12 miljoen euro op. De kabelabonnees in Brunssum zien op termijn wel de abonnementsprijzen met bijna 50 procent stijgen.

Aan de prijsverhoging zitten ook enkele voordelen. Zo zal digitale kabeltelevisie in de loop van 2008 in de Limburgse gemeente worden geïntroduceerd en zullen digitale diensten als internet en telefonie via de kabel beschikbaar komen.

De prijs zal verhoogd worden van het huidige tarief van 10,60 euro per maand naar het standaardtarief voor kabeltelevisie van @Home, dat net iets boven de 15 euro per maand ligt. Brunssumse abonnees die beslissen om digitale televisie te nemen krijgen gratis een digitale decoder en een gratis telefoonabonnement voor de komende twee jaar.

Brunssum besloot het kabelnetwerk te verkopen omdat het volgens eigen zeggen niet kostenefficiënt te exploiteren is. Daarnaast moest Brunssum een grote investering doen om het kabelnetwerk te digitaliseren om digitale diensten als televisie, internet en telefonie te kunnen aanbieden. Een onderzoek dat de gemeente naar de toekomst van de CAI, Centrale Antenne Inrichting, heeft laten uitvoeren heeft de gemeenteraad in juni 2007 doen besluiten het kabelnetwerk te verkopen.

De aankoop van het Brunssumse kabelnetwerk zal er hoogstwaarschijnlijk toe leiden dat diverse zenders die er nu te zien zijn in de toekomst zullen verdwijnen. RTBF La Une en TCM, die op dit moment in Brunssum via de kabel worden verspreid, zijn bijvoorbeeld op andere @Home kabelnetten niet te ontvangen.

Tv satellite

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan