Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

SES Americom start 'satellitewiki.com'

Recommended Posts

SES Americom heeft vandaag de start van satellitewiki.com aangekondigd, een ‘wiki’ die gewijd zal worden aan de Satelliet-industrie. De timing hiervan valt samen met de 50e verjaardig van de lancering van de Explorer 1, de eerste satelliet van de Verenigde Staten.

 

Met gebruik van dezelfde software als Wikipedia zal satellitewiki.com bezoekers de mogelijkheid bieden om de geschiedenis van door mensen gemaakte satellieten en definities van satelliettermen te ontdekken. Daarnaast kan de bezoeker leren wat de impact is van satellieten op een groot aantal industrieën variërend van olie en gas tot televisie en radio.

 

Jon Russo, senior vice president marketing en product management van SES stelt dat ‘weinig mensen beseffen wat de rol is die satellieten in ons dagelijks leven spelen. Mensen komen de satelliettechniek tegen op plaatsen waar ze die vaak niet zouden verwachten. Bijvoorbeeld wanneer iemand benzine tankt bij de pomp wordt die transactie vaak via een satellietnetwerk doorgegeven. Ook de meeste kabel-tv kijkers realiseren zich niet dat de programma’s die via de kabel te zien zijn, heel vaak eerst van de satelliet zijn betrokken.’

 

Van de eerste Amerikaanse satelliet ‘beep’ in 1958 tot moderne satellieten met hun eigen orbitale posities, kunnen gebruikers van de nieuwe encyclopedie interessante feiten ontdekken, afbeeldingen downloaden en ontdekken hoe satellieten precies werken. Met de input van gebruikers en lezers zal de informatie worden geupdate, aangepast of uitgebreid.

 

Alhoewel SES Americom het opzetten van Satellitewiki.com heeft gesponsord zal de site publiekelijk zijn en kan iedereen op de klassieke Wiki-manier eraan meewerken. SES Americom nodigt alle spelers in de satelliet-industrie uit om de site te bezoeken en er hun gegevens toe te voegen. Op die manier zal de website zich kunnen ontwikkelen tot een belangrijke informatiebron voor iedereen die in de satelliet-industrie is geïnteresseerd. (JHV/SES Americom)

 

Bron: NBS


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.