Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Oob

Astra in Griekenland

Recommended Posts

Guest Oob

Beste Forumlezers,

 

Door een verhuizing naar Griekenland (Pelopenessos), ben ik aan uitzoeken of het mogelijk is om Nederlands Satelliet TV in Griekenland te ontvangen. Satelliet TV is geheel nieuw voor mij!

 

Ik lees berichten dat Astra 1 geen bereik heeft in Griekenland. Op de site van Astra zijn footprints (Astra 1KR & 1L) te vinden die wel degelijk bereik weergeven. Wel met minimaal 75cm schotel, maar dat is op zich geen probleem.

Wie kan mij mij hier wat duidelijkheid overgeven? En hoe werkt het met die footprints? Moet hier anders voor gehandeld worden?

 

Als mogelijk, is mijn idee om een CanalDigitaal smartcard aan te schaffen en een schotelsetje (min 75cm). Iemand nog tips?

 

Bijvoorbaar dank!

Share this post


Link to post

Eerst welkom op het board.

 

Even een kleine uitleg Astra1 is een cluster van op het ogenblik 5 satelieten die gezamelijk de Astra1 vormen en een stukje van elkaar op 36.000 km hoogte hangen.

Helaas heb je dus niets aan de foodprints van de Astra1 KR en 1L de Nederlandse kanalen zitten op 1G en 1H.

Nu is het wel zo dat de operator in dit geval SES-Astra met de foodprints altijd aan de voorzichtige kant is als er dus op de site staat tot ongeveer Hongarije dan moet zoiets toch iets verder ook zeker lukken.

 

Nu is mij bekend van iemand in Macedonie dat die gewoon naar de NL kanalen kijkt maar die heeft een grote schotel ik dacht 1.80 cm ook zit er een groep Nederlanders op Kreta die allemaal met een 1.80 cm schotel kijken en een ontvanger met een gevoelige tuner.

Het is dus uitzoeken wat de juiste schotelmaat is om daar zonder uitval altijd de NL kanalen te kunnen ontvangen, lijkt me dat je ter plaatse met een satdealer moet gaan praten.:)

Share this post


Link to post
Guest nicewithice

Wij hebben een 2 meter schotel op de cycladen, en hebben een ganse hoop nederlandse en duitse zenders, fta, en betaalbaar is er ook nederland 1, 2, 3, VTM enzovoort !

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.