Mediaguard3 wissel coderingssleutel om drie dagen

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
20.131
Waarderingsscore
562
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
Zundert
Bron: TotaalTV

Eens in de drie dagen gaat er bij CanalDigitaal, TV Vlaanderen en TéléSat een wissel plaatsvinden van de coderingssleutel.

Afspraken met filmproducenten en zenderaanbieders noodzaken CanalDigitaal om strenge beveiligingseisen door te voeren om het content zo goed mogelijk te beschermen.

Een wisseling van de coderingssleutel om de drie dagen in de nieuw in gebruik genomen Mediaguard3 codering is daar één van.

In de Mediaguard2 codering, die binnenkort uitgefaseerd gaat worden, wordt nog gebruik gemaakt van een wissel van de coderingssleutel per maand.

Een groot gedeelte van de abonnees die kijken naar premium- en themakanalen zijn inmiddels overgeplaatst naar de Mediaguard3 codering.

De verwachting is dat in juni voor deze kanalen de Mediaguard2 codering definitief wordt uitgezet.

CanalDigitaal komt met de wissel van de coderingssleutel eens per drie dagen gedeeltelijk tegemoet aan de wens van de abonnees.

Tot voor kort werd er om de dag van coderingssleutel gewisseld.

Vooral bezitters van een PVR decoder kwamen hierdoor in problemen omdat men bij gecodeerde opnamen deze binnen een dag moest afkijken omdat anders er een zwart beeld bij het afspelen te zien is.

Met fabrikanten van gecertificeerde PVR ontvangers is CanalDigitaal de afgelopen weken in gesprek gegaan om hier een oplossing voor te vinden.

Arion ontvangers beschikten al langere tijd over een automatische decodeeroptie.

Door een firmware-update zijn sinds kort ook de ontvangers van fabrikant FTA, Inverto en Lemon, voorzien van deze optie.

Homecast brengt in mei voor de HS8100 de nieuwe firmware uit en CanalDigitaal heeft de leverancier van Topfield verzocht ook nieuwe firmware met automatische decodeer mogelijkheden uit te brengen.

Voor de zelf op de markt gebrachte Philips DSR8121 was het al vanaf het begin mogelijk op opnamen gedecodeerd op de harde schijf te plaatsen.

Deze twin tuner ontvanger reserveert namelijk één tuner exclusief voor het opnemen van programma’s waardoor deze altijd automatisch zonder codering op de harde schijf geplaatst worden.

En dus tot in eeuwigheid van dagen te zien blijft.

 
Laatst bewerkt door een moderator:
Heel interessante info!

Kan iemand de lijst met automatisch decoderende ontvangers uitbreiden?

Ik wil namelijk een Vantage 8000 S, of een Technisat Digicorder HD S2 plus kopen.

Net Fun board ontdekt, is wat relaxter lezen dan al die Duitstalige fora.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan