Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

Mediaguard3 wissel coderingssleutel om drie dagen

Recommended Posts

Bron: TotaalTV

 

Eens in de drie dagen gaat er bij CanalDigitaal, TV Vlaanderen en TéléSat een wissel plaatsvinden van de coderingssleutel.

Afspraken met filmproducenten en zenderaanbieders noodzaken CanalDigitaal om strenge beveiligingseisen door te voeren om het content zo goed mogelijk te beschermen.

Een wisseling van de coderingssleutel om de drie dagen in de nieuw in gebruik genomen Mediaguard3 codering is daar één van.

In de Mediaguard2 codering, die binnenkort uitgefaseerd gaat worden, wordt nog gebruik gemaakt van een wissel van de coderingssleutel per maand.

Een groot gedeelte van de abonnees die kijken naar premium- en themakanalen zijn inmiddels overgeplaatst naar de Mediaguard3 codering.

De verwachting is dat in juni voor deze kanalen de Mediaguard2 codering definitief wordt uitgezet.

CanalDigitaal komt met de wissel van de coderingssleutel eens per drie dagen gedeeltelijk tegemoet aan de wens van de abonnees.

Tot voor kort werd er om de dag van coderingssleutel gewisseld.

Vooral bezitters van een PVR decoder kwamen hierdoor in problemen omdat men bij gecodeerde opnamen deze binnen een dag moest afkijken omdat anders er een zwart beeld bij het afspelen te zien is.

Met fabrikanten van gecertificeerde PVR ontvangers is CanalDigitaal de afgelopen weken in gesprek gegaan om hier een oplossing voor te vinden.

Arion ontvangers beschikten al langere tijd over een automatische decodeeroptie.

Door een firmware-update zijn sinds kort ook de ontvangers van fabrikant FTA, Inverto en Lemon, voorzien van deze optie.

Homecast brengt in mei voor de HS8100 de nieuwe firmware uit en CanalDigitaal heeft de leverancier van Topfield verzocht ook nieuwe firmware met automatische decodeer mogelijkheden uit te brengen.

Voor de zelf op de markt gebrachte Philips DSR8121 was het al vanaf het begin mogelijk op opnamen gedecodeerd op de harde schijf te plaatsen.

Deze twin tuner ontvanger reserveert namelijk één tuner exclusief voor het opnemen van programma’s waardoor deze altijd automatisch zonder codering op de harde schijf geplaatst worden.

En dus tot in eeuwigheid van dagen te zien blijft.


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
Guest metpet

Heel interessante info!

Kan iemand de lijst met automatisch decoderende ontvangers uitbreiden?

 

Ik wil namelijk een Vantage 8000 S, of een Technisat Digicorder HD S2 plus kopen.

 

Net Fun board ontdekt, is wat relaxter lezen dan al die Duitstalige fora.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.