Dries van Agt (93) en zijn vrouw overleden.

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.734
Waarderingsscore
979
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
Oud-premier Dries van Agt is maandag in zijn woonplaats Nijmegen overleden, meldt kenniscentrum The Rights Forum namens de familie. Van Agt overleed op een zelfgekozen moment samen met zijn vrouw Eugenie van Agt-Krekelberg. De begrafenis heeft in besloten kring plaatsgevonden.
Van Agt kampte al langere tijd met een broze gezondheid. Ook zijn vrouw was in slechte gezondheid. Na meer dan zeventig jaar samen is het echtpaar hand in hand gestorven, schrijft The Rights Forum. Beiden waren 93 jaar.

De oud-CDA'er was minister-president van 1977 tot eind 1982. Als erevoorzitter en oprichter van The Rights Forum op het gebied van Israël en de Palestijnen, maakte hij zich de laatste jaren hard voor de mensenrechten en de Palestijnse zaak.

Van Agt was vicepremier in het kabinet van PvdA-leider Den Uyl, met wie hij een moeizame relatie had. Na de verkiezingen van 1977 leek er door de grote verkiezingsoverwinning van de PvdA een tweede kabinet-Den Uyl te komen, maar uiteindelijk was er te weinig vertrouwen en ging Van Agt in zee met VVD-leider Wiegel.
Van Agt leidde als premier tussen 1977 en 1982 drie kabinetten: het kabinet-Van Agt I met Wiegel als vicepremier, het kabinet-Van Agt II, met als vicepremiers PvdA-leider Den Uyl en D66-leider Terlouw, dat al na enkele maanden viel en werd opgevolgd door het rompkabinet-Van Agt III, met alleen D66.

@Bron: nos.nl
Normaliter schrijven we niet snel over overleden politici maar van Agt was toch wel een aparte en markante man.
Ze zijn samen gestorven omdat ze voor euthanasie gekozen hebben.
 
Ik respecteer hun keuze. Beide 93---70 jaar getrouwd , hoe mooi is het om niemand achter te laten op deze leeftijd.
 
Dat ze mogen rusten in vrede.
 
Ik respecteer hun keuze. Beide 93---70 jaar getrouwd , hoe mooi is het om niemand achter te laten op deze leeftijd.
Helemaal mee eens, een prachtige manier om na een lang leven samen, er samen uit te stappen.
 Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan