Harry van Hoof (81) overleden

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
35.009
Waarderingsscore
1.072
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
Componist en dirigent Harry van Hoof is zaterdag op 81-jarige leeftijd overleden. Van Hoof werd bekend als dirigent van veel Nederlandse Songfestival-inzendingen. Ook was hij meer dan twintig jaar gastdirigent bij het Metropole Orkest.

Volgens Toon van Hoof, die het productiebedrijf van Harry van Hoof in 2008 overnam, kwam het overlijden "als donderslag bij heldere hemel. Hij was niet ziek en stond nog volop in het leven". Toon van Hoof had nog geregeld contact met Harry van Hoof, die ondanks dezelfde achternaam geen familie was.

Harry van Hoof dirigeerde tussen 1972 en 1994 veel Nederlandse Songfestival-inzendingen. Hij was in 1975 ook betrokken bij de overwinning van Teach-In met Dinge-dong.

Als componist behaalde Van Hoof zijn grootste succes met de hit How Do You Do, van Mouth & MacNeal. Het lied uit 1971 werd wereldwijd een hit. Van Hoof schreef het nummer samen met Hans van Hemert.
Ook was Van Hoof betrokken bij het nummer Sophietje van Johnny Lion uit 1970, waar hij zelf ook de orgelpartij in speelt. Tijdens zijn loopbaan werkte Van Hoof veel samen met artiesten als Rob de Nijs, Willeke Alberti en Ramses Shaffy.

@bron: nu.nl
 Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan