Informatie Het grote Topic voor audiofielen!

@Tech Bose speakers met ogen. Heb het even voor je opgezocht hoe die heten. De Bose Panaray 802 serie (I, II en III) zegt je vermoedelijk meer?
 
De 802 is qua ontwerp een beetje op de 901 gebaseerd. Het verschil is dat de 901 Ditect/Reflect is, met 9 breedbandluidsprekers en de 802 de muziek recht naar voren uitstraalt met 8 kleine speakers (midden/hoog) en een 30 cm subwoofer voor het laag (zo uit mijn hoofd).
In de jaren '90 was ik er altijd als de kippen bij zodra de nieuwe folders van Bose en Sansui uitkwamen ;)
 
Leuk draadje.... :)
Ik heb me laten verleiden om een minidisc speler van Sony, de MDS-JA20ES te kopen, eentje met 'wat werk' maar dat is intussen ook gedaan :)
Ik was helemaal vergeten hoe leuk speelgoed dit eigenlijk is, ik heb nog een stuk of 100 minidiscs met muziek erop liggen :)
Ondanks de ATRAC compressie zit er toch verrassend goed geluid in die dingen, niet te vergelijken met MP3 gepomp.....die compressie is toch echt wel duidelijk hoorbaar.
De ATRAC compressie was en is verre van verkeerd, ik heb dan weliswaar geen ES maar jaren terug de MDS-JB940 QS gekocht in nieuwstaat en de opnamekwaliteit is absoluut beter dan MP3 320 kbps en zeker als er gebruik is gemaakt van een variabele bitrate. Zelf heb ik tussen een opname met ATRAC en FLAC nagenoeg geen verschil in kwaliteit kunnen ontdekken.

Mijn huidige set bestaat uit de volgende componenten:
- Pioneer A-70
- Pioneer VSX-924
- Sony CDP-XB930 QS
- Sony MDS-JB940 QS
- Sony DVP-NS900V QS
- Pioneer PLX-1000 (Elementen AT440Mla - Ortofon 2M Blue - Grado Prestige Gold)
- Cambridge 651P (Phono voorversterker) *niet op foto
- Cambridge Dac Magic PLus *niet op foto
- JBL Studio 270 Front (bi-amping)
- JBL Studio 250p SUB
- Mediacenter PC (zelfbouw met OpenElec / Kodi)

66378bda3532c-Set-001.JPG


66378cb1b44fe-Set-002.JPG


66378cc4bb893-Set-003.JPG
 
Mooie verzameling :)

Dit zie je niet vaak meer in een huiskamer, het moet tegenwoordig allemaal onzichtbaar maar wel klinken als een klok, dat kan natuurlijk niet, dat staan de natuurkundige wetten niet toe dus moet het met een bult electronica worden opgelost, dat gaat echt wel ten koste van analoog geluid.

Ik zie dat je verschillende elementen opnoemt, heeft dat met het genre te maken wat je gaat draaien? Elk genre zijn eigen cartridge?
Ik gebruik het meeste een Micro-Seiki BL-51 met daarin een AT-OC9 gemonteerd die eigenlijk van alles wel lekker weg kan spelen maar gebruik ook nog een oude Ortofon MC-20 MK2 welke ook werkelijk super klinkt, die heb ik in een Sony PX-800 zitten, een pick-up wisselen gaat makkelijker dan een cardtridge ombouwen ;) Ik heb 4 pickups en kan van geen enkele afscheid nemen.
 
Mijn eerste element was de AT440Mla in combinatie met de Cambridge 651P phono-pre-amp, al snel kwam daarbij de Cambridge Dac Magic Plus voor de Media Center PC en CD-speler, hierbij merkte ik dat CD's veel beter klonken.

Dit wekte mijn interesse om ook eens van element te wisselen en kocht de Grado Prestige Gold. In vergelijking met de AT440Mla een wereld van verschil, waarbij de AT zeer getailleerd is de Grado ietwat saai, minder gedetailleerd in subtiele zin, daarna een Ortofon 2M Blue gekocht die qua weergave dicht in de buurt komt van de AT.

Ik heb alle elementen in eigen headshells, dus qua wisselen is het enkel de toonarm weer balanceren, naalddruk instellen en dan nog wat checks qua uitlijning voor de zekerheid. Dus eens in het jaar wil ik wel eens wisselen van element, dit geeft dan toch weer een iets andere beleving.

Een album waar je dit goed bij kan horen is bijvoorbeeld: Michael Hedges - Aerial Boundaries


Ik gebruik het meeste een Micro-Seiki BL-51 met daarin een AT-OC9 gemonteerd die eigenlijk van alles wel lekker weg kan spelen
Dit is inderdaad een fijne combinatie en de AT-OC9 heb ik jaren terug op een gereviseerde Micro-Seiki DD-40 met o.a. Magnepan speakers gehoord, weet alleen niet meer welke versterker erbij hing, maar dat klonk echt geweldig.
 
Ik vond op mijn simpele thorens td 160 een nagaoka wel goed klinken en vond die al duur genoeg.
 
Even een vraag aan meneer @Dr.Z .

Ik [moet] ook dit topic volgen, maar heb je intussen al iets gekoopt?

Zoja dan heb ik niet goed gelezen, nee dan moet je toch eens als je bij mij of bij B. eens meerijden naar
radio Jacobs in Breda, en daar achter in de winkel gaan zitten en luisteren naar wat daar opgesteld staat daar.
 
@freggel1 , Ik heb een NAD M33 staan, met inmiddels de derde set luidsprekers.
Eerst de Elac's 207, die verrassend goed klonken, daarna Kef Q5's en inmiddels de Dali Suite 2.8SE, die technisch vrijwel gelijk aan de moderne Dali Oberon7 schijnt te zijn....volgens techneuten op diverse fora.
Fantastische luidsprekers, maar ik mis nog "iets". Ik ben er alleen nog niet helemaal uit wat ik mis, maar deze luidsprekers staan weer te koop. Overigens zeldzame luidsprekers zo heb ik mij laten vertellen en erg gewild.

Radio Jacobs? Ik sta zeker open voor ritjes naar audiozaken!!! :) :)
 Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan