Krakend en slecht geluid op meerdere pc's.

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
32.474
Waarderingsscore
245
Punten
63
Leeftijd
58
Locatie
State Penitentiary
Voorheen heeft hij het altijd goed gedaan, dus ergens moet er volgens mij iets van slijtage zitten.
Dat klinkt ook weer niet logisch want:
Als laatste vanavond een laptop gepakt en aangesloten, ook met dezelfde Windows en instellingen en drivers, en verrek het geluid klinkt perfect!!!
Dus de versterker is goed

Dus hoezo slijtage dan?
Bij vocht zou je hetzelfde bij de laptop verwachten inderdaad. Misschien zijn die pc's gevoeliger of heeft dat iets met hun interne geluidskaart te maken?
Ik heb dat hier ook bij de pc's, als ik het geluid naar een andere pc stuur (versterker heb ik niet) dan heb ik er ook een brom op.
Ben benieuwd of een andere dan beter gaat werken.
 

freggel1

Addicted Member
Moderator
Donateur
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
19.337
Waarderingsscore
219
Punten
63
Leeftijd
56
Locatie
Zundert
Ik moet even testen met een andere versterker, en dan ga ik door op dit onderwerp.
 

Dr.Z

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
2.056
Waarderingsscore
56
Punten
48
Leeftijd
52
Locatie
Ergens daarzo..
Heeft iemand het idee al gegeven om de audiokabels te voorzien van ferriet ringen?
 

sat-ed

Sr. Member
Lid sinds
4 mei 2010
Berichten
472
Waarderingsscore
53
Punten
28
Locatie
grunn
lol zou optie zijn
maar waarom dan nu ineens gemier?
of heb je een windmolen of mischien zonnepanelen gekregen in de tussen tijd?
ben alleen ff benieuwd wat een andere versterker doet
 

janblues

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
15 okt 2006
Berichten
1.741
Waarderingsscore
68
Punten
48
Leeftijd
69
Locatie
Baflo
lol zou optie zijn
maar waarom dan nu ineens gemier?
of heb je een windmolen of mischien zonnepanelen gekregen in de tussen tijd?
ben alleen ff benieuwd wat een andere versterker doet
@ sat-ed Hoe bedoel je zonnepanelen of windmolen.
 

sat-ed

Sr. Member
Lid sinds
4 mei 2010
Berichten
472
Waarderingsscore
53
Punten
28
Locatie
grunn
nou....
straks is er bv een omvormer van zonnepanelen die een brom op het lichtnet zet
weet jij veel of dat in de tussen tijd is gebeurt.

laat ik een geintje vertellen uit de praktijk.
klant koopt nieuwe pc
binnen 2 dagen problemen "slaat steeds vast"
ding dag op het werk tot het uiterste belast, geen problemen
ding dag op het werk belast en af en toe in sleep laten gaan en er weer uit halen, geen probleem.
klant verzocht een demo pc mee te nemen en die te proberen en zijn pc naar een collega die de hele nacht zware spellen heeft lopen spelen.
collega komt smorgen "die pc wil ik wel, draait lekker geen problemen"
10 uur
klant komt binnen met demo pc onder de arm "deze is ook stuk doet het zelfde"
huh? watte? da ken nie....
afspraak gemaakt voor huis bezoek (ja we gaan ver)
collega rijd de straat in
ik kijk rond...
gaat me een lichtje branden en zeg tegen mijn collega "denk dat ik ut weet"
mijn collega verklaart me voor gek
komen bij klant aan "bakkie koffie?" lekker
ik vraag klant "toevallig rond 8 uur savonds dat de pc vast loopt?"
klant verbaast maar beaamd
"hoe weet je dat?" vraagt ie
nou.....
je woont in een straat waar vroeger 3 blokjes huizen 2 onder 1 kappers hebben gestaan, huur huizen.
de verhuurder is bezig te slopen en jij bent nog als enigste in een helft van een blokje over.
de rest is gesloopt en nieuwe woningen op gezet en dan wel voor de verkoop.
daarvan zijn er nu al zeker 6 dubbele van verkocht met minder grond en aan de andere kant van de weg waar eerder gras lag.
totaal 12 woningen nieuw , vroeger 6 woningen totaal.
12 woningen waarin jonge gezinnen wonen
kost winner gaat smorgens de deur uit
komt rond etens tijd thuis laten we zeggen half 6
etens tijd en na de afwas in de vaatwasser te hebben gezet komt GTST op tv dus allemaal voor de tv,laptop aan , pc;s aan voor de kids en die vaatwassers draaien.
heb u gezien dat de kabel van de elektriciteit vervangen is door een nieuwe dikkere die het vermogen kan hebben?
"euh nu je het zegt nee" zegt de klant.

lang verhaal kort
fikse spannings dip die de atx voeding niet op kon vangen en in de stress schoot
tijdelijk een nobreak er tussen gehangen probleem over.

rare dingen bestaan eigenlijk niet ..
men zoekt meestal ergens anders als waar het zit.
 
Laatst bewerkt:

freggel1

Addicted Member
Moderator
Donateur
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
19.337
Waarderingsscore
219
Punten
63
Leeftijd
56
Locatie
Zundert
Ik heb zojuist de versterker losgekoppeld en binnen bij de verwarming gezet, in de hoop dat hij het weer gaat doen.
Tevens de bovenkant er afgehaald en foto's er van gemaakt, ik heb van die printplaten en wat er op zit weinig tot geen verstand,
maar wellicht is er hier iemand die wel wat ziet?









 

the matrix

Addicted Member
Special Friend
Donateur
Lid sinds
28 okt 2007
Berichten
6.636
Waarderingsscore
170
Punten
63
Leeftijd
71
Locatie
Almelo
Blijf het onzinnig vinden de fout te geven dat de versterker het probleemkind is. Vanwege het laptop verhaal.
Ik neem asn dat wanneer je je oppo als die een koptelefoon aansluiting heeft het ook keurig zal weergeven.

Als je een multi meter heb, zou je eens moeten meten of er tussen de aarde van je geluidskabel (die op je versterker aangesloten zit, maar nog niet op je pc) en de kast van je pc 115volt wisselstroom staat.
Als dat zo is, heb je de bron van je storing gevonden. De PC!!
 

freggel1

Addicted Member
Moderator
Donateur
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
19.337
Waarderingsscore
219
Punten
63
Leeftijd
56
Locatie
Zundert
Ik ga er komende middag mee verder @Matrix.

Ooit gaat dit goed komen, maar ik blijf het nog steeds raar vinden dat dit nu het probleem is, het heeft jaren goed gewerkt.
 

janblues

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
15 okt 2006
Berichten
1.741
Waarderingsscore
68
Punten
48
Leeftijd
69
Locatie
Baflo
Dat zou zomaar kunnen the matrix misschien doorslag door een te hoge luchtvochtigheid.
Omdat de pc eerst wel goed was.
 

freggel1

Addicted Member
Moderator
Donateur
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
19.337
Waarderingsscore
219
Punten
63
Leeftijd
56
Locatie
Zundert
Ik vrees dat @Matrix gelijk heeft.

Zojuist mijn smartphone aangesloten op de versterker, en perfect geluid.
Dus het is idd de pc! :ieks2:

Komt de volgende vraag natuurlijk, is dat vocht er nog uit te krijgen?
 

freggel1

Addicted Member
Moderator
Donateur
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
19.337
Waarderingsscore
219
Punten
63
Leeftijd
56
Locatie
Zundert
Nou weet ik het helemaal niet meer. Het zal wel ergens iets met de aarde te maken hebben, als ik alleen maar de jackplug in de pc steek, verder helemaal niets, dan begint het gebrom al.

Maar ik had afgelopen zondag een versterkertje besteld bij onze chinese vrienden voor €22,-.
Dit ding is zojuist bezorgd, en natuurlijk meteen aangesloten, nog een kleine brom, maar veel minder.



 
Laatst bewerkt:

freggel1

Addicted Member
Moderator
Donateur
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
19.337
Waarderingsscore
219
Punten
63
Leeftijd
56
Locatie
Zundert
Ik ben nog niet klaar met testen, want zojuist merkte ik dat de aansluiting waar de jackplug in moet, ook niet helemaal happy meer is.
Daar kwam ik achter toen ik mijn koptelefoon aansloot aan de voorkant, de achterkant is allang kapot...

Ik moet nog even kijken of ik op 1 of andere manier daar een andere aangesloten krijg op het moederbord.
Of eventueel een andere geluidskaart, er ligt al 1½ week zo'n ding bij postnl, maar waarom hij nog steeds niet bezorgd is dat snap ik ook even niet.

Maar ach, ik heb er wat mee te doen.
 

the matrix

Addicted Member
Special Friend
Donateur
Lid sinds
28 okt 2007
Berichten
6.636
Waarderingsscore
170
Punten
63
Leeftijd
71
Locatie
Almelo
Er zit al een aardkabel aan de pc in een geaarde slof.
Het beste is tussen pc en versterker een groundshield separator te zetten.

Kijk eens bij amazon.nl
En zoek op

FeinTech ATG00101 Audio mass separator sheathing current filter, 3.5 mm jack eliminates humming black​


Daarna kun je via een foto bij ali zoeken
10€ bij amazon en 2€50 bij Ali

 

freggel1

Addicted Member
Moderator
Donateur
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
19.337
Waarderingsscore
219
Punten
63
Leeftijd
56
Locatie
Zundert
Daar ga ik eens naar op zoek zodra ik de externe geluidskaart binnen heb en aangesloten is.

Zojuist de nieuwe versterker zelf geaard zodat daar de brom weg is, maar zodra de pc er op aangesloten wordt begint het toch weer.
Van een andere pc het gedeelte waar de luidspreker aansluiting zit er uit gehaald en in deze pc gebouwt, maar dat werkt niet.

Ik wacht nog even op de postbezorger.
 

sat-ed

Sr. Member
Lid sinds
4 mei 2010
Berichten
472
Waarderingsscore
53
Punten
28
Locatie
grunn
koptelefoon aansloot aan de voorkant,
die zit normaal met een losse kabel op het mobo
externe geluidskaart
wil idd nog wel eens helpen
te hoge luchtvochtigheid.
kan,
ding gewoon op de kachel gooien :tong:

ik zou de voeding eens vervangen MITS de pc op een goede aarding zit en niet op een draadje aan de cv buizen...

wat betreft die my first sony versterker :tong:
5 kanalen losse torretjes nice!
TDA? of chinese 2sc
neem aan geen TIP 35 en 36 lol
oude tijden herleven...
 

Nummer10

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
16 aug 2003
Berichten
3.888
Waarderingsscore
26
Punten
48
Leeftijd
54
Locatie
Ridderkerk
Toen ik in de zwembadbranche werkte hadden we een tv en een geluidsinstallatie en kassasysteem draaien de luchtvochtigheid was rond 72% voor een zwembad prima maar voor de elektrische componenten niet echt lekker.
Daarom mocht men de apparatuur niet uitzetten, deden ze dat wel dan kregen we het niet meer aan of ging het vanzelf weer na van loop van tijd uit. Deed je het wel iedere avond uit dan zat als vol met roest deed je het niet dan was er geen roest de warmte zorgde er dan voor dat het vocht verdampte.
 

freggel1

Addicted Member
Moderator
Donateur
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
19.337
Waarderingsscore
219
Punten
63
Leeftijd
56
Locatie
Zundert
Luchtvochtigheid heb ik mijn tuinhuis nog niet gemeten, maar op dit moment zal dat vast wel aan de hoge kant zijn.

Maar ik wacht nog even af tot dat ik de externe geluidskaarten binnen heb, en dan ga ik verder.

Ik zit namelijk te denken om de apparatuur op de diepvries of koelkast te zetten die ook in het tuinhuis staan, en dan een soort van kast er om heen te bouwen....

Wordt vervolgd, maar nou is het even te koud om daar te prullen.
 



Sint op motor Hosting Fun Sint op motor

Bovenaan Onderaan