Zonnepaneel bezitters straks geen vergoeding meer?

janblues

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
15 okt 2006
Berichten
2.467
Waarderingsscore
249
Punten
63
Leeftijd
71
Locatie
Baflo
In verband met de energie crisis willen ze in denhaag de opgewekte energie niet meer vergoeden. Het wordt vandaag door de kamer besproken.
 
Tja..... Accu's dan maar?
 
Wordt hier niet het overtollige opgewekte zonne energie bedoeld.
Bv je gebruikt zelf 4000kW en je levert door een veelvoud aan zonnepanelen. 5000kW retour dat is dus kassa 1000kW
 
Ook al zou dat zo zijn the matrix dan nog.
Daar heb je in geïnvesteerd net als de aandeelhouders bij energie maatschappijen.
Kijk en onze wijze Dr.Z kan wel zeggen accu's maar waar moet je die dan mee vullen in de winter? Een fiets op een standaard en dan maar trappen? Ik woon aan de rand van ons dorp dus een windmolen kan al gauw wat op leveren.
Maar jij woont midden in een grote stad. Zonnepanelen leveren het meest als een huishouding er niet om zit te springen.
En wie vult zijn zakken met jouw investeringen?
Ik ga niet verder denken nu anders gaat mijn rikketik overslaan.
 
Wordt hier niet het overtollige opgewekte zonne energie bedoeld.
Helaas. Deze regering wil dat wij overdag zoveel mogelijk onze eigen stroom gaan gebruiken en voor de avond en nacht gewoon de elektra-rekening aftikken.
Er gaan niet meer gecompenseerd worden voor de overtollige stroom en deze ben je dus gewoon kwijt...het buffertje van het teveel terugleveren verdwijnt dus.
Vergeet niet dat de overheid 100% belasting op stroom heft en zien zo langzamerhand dit potje opdrogen.

In de winter betekent dit dus dat wij gewoon weer als vanouds gaan betalen voor onze stroom, simpelweg omdat zonnepanelen te weinig opleveren.

Dat de regering bedenkt om eens te gaan bezuinigen op complete onzinprojecten, zoals de groenslinks/D66 klimaat-crap en iets met asielzoekers die de vergrijzing moeten gaan opvangen door deze als "arbeidsmigranten" in te gaan zetten, wat in de praktijk betekent dat dit beleid al jaren faalt en de werkende burger nog hogere belastingen moet gaan betalen om deze dure hobby's te bekostigen.
De milieubewuste kiezer schiet zichzelf in de voet doordat kiezers dom zijn. Socrates voorspelde 2500 jaar geleden al dat democratie niet werkt in een samenleving vol idioten.

Grrmbl...mopper mopper...
..laat mij het maar doen, een jaartje Dr.Z dictatuur zal nederland goed doen!
(ok, ik maak er ook een puinhoop van, maar heb de rest van mijn leven geen problemen meer met de elektra-rekening) :biggrin:
:biggrin:
 
Als de energie maatschappijen eens wat meer vooruit gingen kijken en investeren.
Wat denk je als we straks allemaal in een elektrische auto rijden. Een elektrische auto neemt minimaal zoveel als een woning.
Als ieder gezin 1 auto heeft is dat al een verdubbeling aan energie. Waar gaan ze dat vandaan halen.
 
@janblues , de overheid heeft heel wat te zeggen bij de energiemaatschappijen, die zijn namelijk niet geheel zelfstandig.
Wat ik al zei, er zit een belasting van 100% op de elektrarekening waar ook nog eens btw over wordt geheven dus de bemoeienis van de overheid is te begrijpen.
Wanneer de energiemaatschappij wil investeren, hebben zij toestemming van de overheid nodig.

Elektrische auto's herbergen zo'n 40-60KW aan energie(stroom). Een gemiddeld gezin gebruikt tussen de 7 en 15KW per dag, dus is het geen verdubbeling van de energie, maar een verviervoudiging.
Waar dat vandaan komt? Horizonvervuilende windparken, bouwgrond vol zonnepanelen ipv woningen...
De overheid zal moeten in inzetten op kerncentrales en thoriumcentrales voor de toekomst wil de energieconsumptie gewaarborgd blijven en tot die tijd, dus de aankomende 10-15 jaar, zal het blijven doormodderen.. ..of de co2 arme dieselauto in ere herstellen!
 
De accu zal niet iedere dag bij iedereen leeg zijn.
De meeste auto bezitters tanken ook niet elke dag.
 
Goed punt! En met het toenemen van de actieradius zal het "tanken" ook minder gebeuren.
 
Daar hebben we het in dit topic ook al over gehad. Daar schreef ik in dit bericht al dat de salderingsregeling zou vervallen, maar pas in 2030.

Willen ze nu een en ander gaan vervroegen dan?
 
Wat ik begrijp BT uit wat ik vanmorgen las, het temaken had met dat wij nu gecompenseerd worden op onze energie rekening en dat mensen met zonnepanelen geen geld meer krijgen voor hun opbrengst. Dat houdt dus in wat je zelf aan opbrengst verbruikt wel maar de rest niet meer.

Sorry voor mijn soms rare typ gedrag .
Dat heeft te maken met mijn oog.
Ik hoop dat ik daar straks weer minder last van heb.
 
Laatst bewerkt:
Sorry voor mijn soms rare typ gedrag .
Ik zie geen raar typegedrag hoor. ;)
Kan bij mij trouwens ook gebeuren, heb nog een beetje last van een oogvochtslijmvliesloslating of hoe zoiets dan ook heet.

Maar ik was gewoon nieuwsgierig of ze het nu dus eerder willen veranderen aangezien er dus al een stop voor vergoeding zou komen voor de opbrengst die meer is dan je zelf verbruikt. Maar dat zou dus pas in 2030 zijn.

Als ze nu al willen gaan stoppen dit te betalen is dat gewoon een kwalijke zaak.
 
Het lijkt er op dat mensen met zonnepanelen bevoorrecht worden.
Maar dat is niet zo want de energie is wel duur maar dat zie je niet met wat je terug krijgt.
Dus dat is al minder en dat krijg je straks misschien wel niks meer.

Alles waggelt en dat leest en schrijft moeilijk.
Ik zit nu veel stil en met hier te reageren op dingen duren uren minder lang.
 
Laatst bewerkt:
Nou dan ben ik eens benieuwd. Heb er tot nu toe op het journaal nog niets van gehoord.
Misschien bij het lange journaal om 20.00 uur. Ik hoop voor de bezitters van de zonnepanelen dat de bestaande regeling van kracht blijft tot 2030 zoals afgesproken was. En die was al ingekort.
 
Nu was het op het journaal. Volgens mij gaat het nog steeds over hetzelfde als voorheen.
Dus het afbouwen van de salderingsregeling vanaf 2025 en dat was al bekend. Dus ik vraag me echt af waarom ze er dan opnieuw over gaan debatteren, misschien om het sneller te stoppen? Ben benieuwd.
 
Ja dat viel me nu ook op.
Ik las het vanmorgen toch echt anders.
 
Je weet maar nooit met die politiek, dus maar eens afwachten.
Zoals gezegd, zou zomaar kunnen dat ze er toch weer aan gaan sleutelen.
 
Ergens snap ik wel dat het salderen een keer ophoud, maar dat hadden ze dan van tevoren moeten bedenken. nu heb je mensen laten investeren met een bepaalde belofte die je dan niet na komt. en helemaal afschaffen? zo als ik het zie levert de energie maatschappij mijn te veel opgewekte energie aan mijn buurman en krijgt daar voor betaald zonder dat hij inkoopt, en de staat vangt dan een nog groter deel, en dat dan van mijn investering in de panelen.
 
Exact. Nu was het wel langer bekend dat vanaf 2025 saldering zou worden afgebouwd, maar het is wat je zegt. En (r)overheidsbeloftes, je weet in hoeverre die betrouwbaar zijn.
Het wordt gewoon een vorm van diefstal waar je zelf als zonnepaneel bezitter voor betaald hebt, sigaar uit eigen doos.
Vriend van me is nu ook gewoon aan het stoken met zijn zonnepanelen, krijgt toch elk jaar dik terug. Dus die zei dat ie nu flink ging profiteren van wat die krengen opbrengen. Hij kan het beter op stoken dan die 5 cent wat ie er van Essent voor krijgt.

Dus als je een airco hebt, kun je het zomers lekker koel laten blijven, op die manier lever je zo weinig mogelijk teveel terug en kunnen ze ook weinig profiteren van wat je teveel terug levert. Niet dat het goed is voor het milieu, maar op deze manier vragen ze er toch gewoon om?
 
mwoa, 80% max .Dus we moeten na 2030 20% inleveren als ik het zo begreep.

..dus twee panelen er bij. :biggrin:
 


GamesGames

Advertenties


Kerst 2022Kerst 2022
Terug
Bovenaan Onderaan