Jump to content
Sign in to follow this  
nicewithice

WiFi werkt niet meer...

Recommended Posts

nicewithice

Ik gebruik een broadband modem voor internet op mijn desktop, samen met een wireless verbinding, dus geen kabel, en dit heeft heeft jaren gewerkt. Gisteren een beetje aan het experimenteren geweest met eigenlijk een totaal onnodig programmetje, Hide Your IP address, en sinds dan geen verbinding meer. Ik heb het programma verwijderd en ook een registery clean gedaan, waarbij enige malen een melding kwam over missing files... Terug opgestart en geen wifi meer, maar ik kan nogwel de gegevens van mijn broadband modem zien met internet, dus de router schijnt nog te werken. Alle andere zaken, email en internet pagina's gaan niet meer. Als ik mijn modem met USB aansluit op de PC gaat het dan wel weer.

Iemand enig idee ?? Ik heb de hele dag gezocht, maar wil echt niet alles ( Windows dus ) opnieuw installeren....

Bedankt voor alle nuttige tips.

Share this post


Link to post
nicewithice

Hoi allemaal, ik heb het uiteindelijk dan toch zelf opgelost, de DNS settings waren verkeerd of veranderd ?? Heb ze op automatisch gezet en nu gaat alles weer.

Aan de moderator, indien overbodig mag U deze post verwijderen !

Share this post


Link to post
Black Tiger

Oh da's snel, ik was vanavond toevallig niet aanwezig dus zag dit bericht nu pas.

Overbodig is de post niet, altijd handig als iemand met hetzelfde probleem dit tegen komt, heeft ie gelijk een oplossing.

 

Dus bedankt voor het plaatsen van de oplossing! (Y)


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
nicewithice

Ik wou nog even vermelden, de wifi was eigenlijk snel opgelost, even logisch denken en veel googelen, maar er zijn nog een hoop andere vreemde verschijnselen opgetreden. Mijn email programma is niet meer te vinden, enkel vanaf het run menu, mijn Display driver werkt ook niet meer ( Ik heb een tamelijk groot HP scherm )en erger nog, de PC gaat niet meer uit, hij logt off, en dan blijft hij hangen. Ik wou hierbij maar zeggen dit allemaal door een klein maar waarschijnlijk zeer kwaadaardig programmatje te installeren. Ik ga de volgende dagen windows nieuw installeren, lijkt me het verstandigste.

Share this post


Link to post
Parabolica

Ik ga de volgende dagen windows nieuw installeren, lijkt me het verstandigste.

 

Kan je niet beter door eerst via een herstelpunt Windows te herstellen en zo proberen de fouten te corrigeren voordat je alles opnieuw gaat installeren?


DM8000 Newigma2

Share this post


Link to post
Black Tiger

Inderdaad is het misschien handiger eerst systeemherstel te proberen. Terugzetten naar een datum voordat je het programma installeerde.

 

Het is ook mogelijk een malware scan te (laten) doen door enkele programma's al dan niet met gratis hulp van de anti malware specialisten op het PCWebPlus forum.

 

Tenzij je er weinig op hebt staan dan is een herinstallatie misschien sneller, maar het idee van Parabolica is wel goed om als eerste te proberen, scheelt toch weer een hoop werk als het lukt.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
nicewithice

Ja, kijk het is zo, ik gebruik reeds 10 jaar windows XP, en Windows 7 ligt hier in de lade. Ik heb nooit problemen gehad met XP, heb ook nooit virussen of andere gehad, totdat ik nu eigenlijk mijn eigen graf heb gegraven. Experimenteren is leuk, maar kost tijd en problemen. Dus ik ga dit WE Windows 7 erop zetten, en hopen nog een upgrade naar Windows 10 te kunnen bemachtigen. Ik heb ergens gelezen dat er nog achterpoortjes zijn, dus wie weet...

Bedankt in ieder geval voor jullie tips.

PS system restore kan ik niet doen, heb ik uit gezet....

PS2 ook de start knop werkt nu niet meer....

Share this post


Link to post
Parabolica

XP was mits het op een geschikte computer was geïnstalleerd, een prima besturingssysteem maar het voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. W7 is voor zolang als het nog wordt ondersteund en als je er een beetje bekend mee bent ook prima om te gebruiken. Ik weet niet of je nog vooraf een test kan doen om te bekijken of W7 ook geschikt is voor je PC zoals met de drivers voor de hardware. En W7 vereist minimaal 1GB aan vrij geheugen voor de 32bit versie en 2GB voor de 64bit versie.


DM8000 Newigma2

Share this post


Link to post
Black Tiger

Ik zou het bij W7 houden en niet eens upgraden naar W10. Maar dat moet je natuurlijk zelf weten. Als je er nu XP op hebt staan zou ik inderdaad de 32-bits versie van W7 installeren die loopt dan het soepelst er op denkelijk.

 

Ga je wel een heisa krijgen met updates, kan uren duren. Om dat voor elkaar te krijgen kun je dan beter met Wsus Offline Update de updates binnen halen en dan allemaal automatisch er op knallen. Daarna doet de windows update het ook wel weer over het algemeen.

Allemaal geneuzel om de mensen te pushen naar W10 over te stappen.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
freggel1

 

Ga je wel een heisa krijgen met updates, kan uren duren.

 

Uren?  Ik heb laatst een laptop van een jaar of 6 teruggezet naar fabrieksinstellingen, en daarna is dat ding 's nachts, terwijl ik lag te slapen, 3 dagen aan het updaten geweest. :D

 

Maar daarna draaide de laptop weer als een zonnetje.


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
nicewithice

Ja, Windows 7 32 bit wordt het, en zolang hij alles alleen updatet ben ik happy... Ik zal XP missen, kon ik met mijn ogen dicht bedienen,maar ja, het is nu echt nodig. Ik hou jullie op de hoogte ! En bedankt allemaal !

Share this post


Link to post
the matrix

Succes met de installatie naar w7 ik hoop voor jou dat alle drivers voor die ouwe meuk nog te vinden is.

 

Het is niet zo dat iedere pc/laptop draaiend op xp zondermeer naar w7 geupgrade kan worden.

 

Denk bv aan de usb poorten mss nog usb1 videodrivers etc.

 

Probeer eerst de windows7 advisor , kan je veel ellende besparen: link

 

 

http://www.microsoft.com/nl-nl/download/details.aspx?id=20


groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post
nicewithice

Bedankt, de PC is eigenlijk recent, ttz zeker geen 10 jaar oud. Ondertussen is Windows 7 reeds geinstalleerd, ik heb internet, Skype en alles schijnt normaal te gaan. Nu nog mijn programmas erop, maar wel met discipline, wat ik niet nodig heb gaat er niet meer op. Ik kom hier waarschijnlijk nog terug met vragen later...

Share this post


Link to post
Black Tiger

Ehmz... ik wil niet mauwen maar in ICT is "recent" tussen nu en max. 3 jaar oud. 10 jaar is antiek en 5 jaar is oud. :)

Maar in elk geval fijn om te lezen dat het allemaal gelukt is.

 

Kom gerust terug met je vragen. Het start menu kun je trouwens aanpassen naar "xp style" als je dat handiger vindt.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
aart44

Wat is er toch mis mee om meteen te upgraden naar W10 voor hetgeen ik er mee doe werkt W10 toch ook prima.

Dan gaan ze van het ene oude OS naar het volgende ook @BT kon met grote moeite afscheid nemen van XP op een gegeven moment moeten ze toch over.

 

 

Share this post


Link to post
Black Tiger

Klopt, maar ik ben toch blij gewacht te hebben. W7 had in het begin ook de nodige problemen. W8 heeft geen verbetering gebracht net als Win ME dus die heb ik net als Win ME overgeslagen.

De reden dat ik grote moeite had met afscheid namen van XP is dat het gewoon een hartstikke goed OS was en nog steeds is, wat ook rete stabiel draaide en ik kende het van binnen en van buiten.

W7 draait prima, maar met name snelkoppelingen en dos prompt wat je in 32-bits mode kon met XP full screen en zo, dat mis ik nog steeds in W7, zal er ook niet in komen. En nog wat ander dingetjes die in XP gewoon makkelijker waren.

 

W10 heeft nog steeds met regelmaat vage problemen, met name op  de wifi en dan nog even los van allerlei zaken die er in zitten waarvan men maar moet weten dat je ze uit moet zetten. Het start snel op maar dat is dan ook alles. Dat blijkt echte te komen door een "fast startup" optie die er in zit. Als je die uit zet is het gedaan.

Heb het hier getest gehad op mijn machine en misschien wordt m'n reserve machine nog eens er naar geupgrade maar ik was er niet van gecharmeerd. Ook is weer de hele structuur verandert zodat je weer opnieuw moet gaan zoeken waar alles staat, oke dat is wennen, maar het is gewoon pure onzin om dat telkens weer compleet om te gooien, ik wordt er strontziek van en ik ben niet de enige.

 

Wat ik er van gezien heb bij mij en bij kennissen werkt het al beter sinds de desktop wat normaler is, maar naast het wennen heeft ie nog steeds aparte kuren. Met name netwerk wil ie wel eens raar doen. En dan nog de verminderde compatibiliteit.

 

Ik heb al aangegeven dat ik het alleen nog ga gebruiken omdat ik gamen doe. Als ik niet zou gamen dan was W7 mijn laatste Windows geweest en dan was ik overgestapt naar Linux.

Want om te internetten en te mailen etc. etc. kun je nu net zo goed Linux nemen, draait net zo stabiel met minder resources, alles gratis, zelfs 2 "office" pakketten (libre- en openoffice) die je kunt gebruiken, alles wat een mens nodig heeft.

En ook al lang gebruikersvriendelijk zodat je niet meer zoals vroeger zelf naar drivers en weet ik wat voor geneuzel moet zoeken. Het meeste is nu ook gewoon automatisch.

 

Bij alles blijft natuurlijk de "wat ik er mee doe" ervaring en beslissing. Er zijn zat mensen die goed met W10 overweg kunnen, ligt er inderdaad aan wat je met je pc wilt en doet. Vermoedelijk kun je dan net zo goed Linux nemen. :)

 

Maar een overstap van een XP machine naar W10 gaat ver, in veel gevallen is dat te oud en niet meer compatible, dus van tevoren echt even goed de W10 check laten doen.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
nicewithice

Hoi forumleden, eerst en vooral reeds een zalig Pasen gewenst, hier in Griekenland wordt dat 4 dagen gevierd.

Tot hiertoe slechts een paar kleinere problemen, maar wel lastig. Bij typen spring de muiscursor soms plotseling in een ander venster of lokatie, zodat men ze terug moet verplaatsen en klikken achter de laatste letter die men juist getypt heeft. Echt lastig. Ik heb reeds software van de muis gedownload en ge-installeert, maar geen resultaat. Eigenlijk is het meer een probleem met de website die open is, plotseling is die niet meer actief en moet men er terug op klikken, waardoor de menu balk bovenaan ook een donkere kleur heeft. Moeilijk te verklaren ...

Hetzelfde gebeurt met scrollen, men is bezig met naar beneden te scrollen en plotseling gaat dat niet verder, dan moet men ook klikken ergens op de pagina waar men aan het scrollen is en doet hij het weer.

Enig idee ???

Overigens, de PC is 5 jaar oud, ik heb XP gedurende de laatste 10 jaren op verschillende toestellen gehad, was ook gemakkelijk, 1 CD en nooit probleem gehad met die op multiple computers te gebruiken. Weet niet of dat met 7 ook lukt, heb nog niet geactiveerd, maar tijd dringt natuurlijk...

Allen een fijn WE !

 

Share this post


Link to post
the matrix

Pc of laptop ?

Laptop? Raak je niet toevallig steeds dectouchpad aan?

Batterijen van muis op?


groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post
Parabolica

Hoi forumleden, eerst en vooral reeds een zalig Pasen gewenst, hier in Griekenland wordt dat 4 dagen gevierd.

Tot hiertoe slechts een paar kleinere problemen, maar wel lastig. Bij typen spring de muiscursor soms plotseling in een ander venster of lokatie, zodat men ze terug moet verplaatsen en klikken achter de laatste letter die men juist getypt heeft.

 

Als je Internet Explorer gebruikt, ik kan me herinneren dat daarin een optie zit om de IE browser software matig of hardware matig de afbeeldingen te laten renderen wat van invloed kan zijn op de werking van de webpagina.

 

Via extra/internetopties/geavanceerd/ en daar de optie 'versnelde grafische afbeeldingen' te de selecteren kan je misschien de werking van de browser verbeteren. PC daarna wel opnieuw opstarten. Het kan ook zijn dat er nog updates binnen moeten komen (ook voor IE) en kijk ook even of je de nieuwste drivers hebt geïnstalleerd voor jouw grafische kaart.

 


DM8000 Newigma2

Share this post


Link to post
nicewithice

Het is een PC, en ik gebruik Chrome als browser. Updates zijn er al een 900 MB geinstallerd momenteel. Muis is Logitech, nieuwe batterij erin vorige week...

Overigens, zal ik voor elk hardware de originele software installeren of is die van Windows 7 OK ?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.