Jump to content
Sign in to follow this  
janblues

Het eurotje is meer waard als een mens.

Recommended Posts

janblues

Zieken huis slotervaart.

Dit kan toch niet.

Waar is de "HEER" Rutte!!!! >:( >:(

 


Vr.gr. Janblues

 

Humax 5100 c

Share this post


Link to post
Black Tiger

Heer? En het CDA/PVDA die dat tijdens hun regeerperiode mee geregeld hebben dat het ziekenfonds er aan ging waardoor dit nu kon gebeuren?

Het is gewoon belachelijk wat er gebeurt.

 

Als er slechte afdelingen zijn of poli's, oke die dan sluiten maar een ziekenhuis over de nek laten gaan omdat zorgverzekeraars teveel winst moeten hebben dat is wel een teken aan de wand.:(


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
RobC

Alles iets geld zou kunnen kosten mag niet door gaan. Het is dan wel door CDA/PVDA is bedacht, maaaaaaarr de "Heer"Rutte en zijn onderdanige volgers, D66 en nog wat ongeregeld houdt de hand op de knip, stel je voor dat Unilever toch naar Nederland komt. Natuurlijk regeren is vooruit kijken, maar ook omkijken is er bij de VVD er al jaren uit geborreld. De reden dat die ziekenhuizen zo slecht renderen is mede door de regeling die bedacht is door slimme centen jagers. Het goede eigen personeel zomin mogelijk betalen zodat ze als ZZPer dan weer terugkomen en meer kunnen verdienen. Vooruit denken en kijken is goed, maar achteromkijken is tegenwoordig beter. Iets dat in de VVDbijbel niet voor komt, nu alles en we zien wel waar het schip strand, hier dus en ook bv in Lelystad.

Share this post


Link to post
freggel1

Het is inderdaad te zot voor woorden wat er gebeurt, wij betalen onszelf blauw aan die verzekeringen, let wel niet alleen het ziekenfonds, ze graaien allemaal mee.

 

Maar wat ik dan niet helemaal snap dat is bouw van het nieuwe Amphia ziekenhuis in Breda...


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
aart44

Het lijkt mij juist verstandig het Slotervaart failliet te laten gaan het staat zeker al een jaar of vijftien slecht bekend bij bepaalde medische ingrepen.

Bovendien zijn er in de omgeving voldoende goeie ziekenhuizen die capaciteit over hebben.

Het is natuurlijk een kleine ramp voor de mensen die er nu onder behandeling zijn en het personeel.

Hier een artikel van AT5 uit 2017.

 

https://www.at5.nl/artikelen/174868/mc-slotervaart-slechtste-ziekenhuis-van-nederland

 

In de polder is het een totaal andere zaak daar is geen ziekenhuis in de buurt van Lelystad dus we moeten zien hoe dat af gaat lopen er schijnen overname kandidaten te zijn.

Share this post


Link to post
the matrix

Volgens mij is dit niet de schuld van Rutte, maar door de graaiende zorgverzekeraars die op alle fronten korten,  medicijnen verbieden o cgoedkope troep uit India verplichten. Dus ook matig vergoeden.

 

Daarnaast worden salarissen, vergoedingen aan vastgoed steeds afgeroomd.

Op zich zijn sommige acties goed (slotervaart was een puinhoop)

 

Alle ziekenhuizen moeten reorganiseren en bezuinigen , het is niet meer zo dat alles aangeschaft kan worden en slechtscenkele keren wordt gebruikt.Wat op zich goed is.

 

Voorbeeld , ik krijg een oproep voor bevolkings onderzoek darmkanker.

Uitslag bloed gevonden.

 

Woon in Almelo, of ik op een intakecgesprek kan komen in DEVENTER.

kan kiezen voor andere datum online en verdorie kan ook terecht in Almelo op 300m afstand.

Intake gesprek in Almelo op afdeling maag en darm .

Uitleg en een datum geprikt voor de anaallist.  IN HENGELO omdat daar onderzoek gedaan wordt en in Almelo alleen operaties.

 

Dus naar Hengelo niks gevonden alles superschoon en hoef de komende 10 jaar niet meer te komen . Bloed kwam van een aambei. Niet nodig om te behandelen.

 

Twee weken later krijg ik oproep om In Almelo het onderzoek te bespreken . Waarom er was toch niks aan de hand, nazorg zorg.

 

Weer een uur zitten kleppen met een of andere miep die een standaard formulier aan zit te vinken. Had ik ook wel thuis kunnen doen.

 

Kortom puinhoop.

 

2e voorbeeld.

 

Huisarts vertrouwd mijn onderste ruggenwervels niet Rontgenfotos maken.

 

Nee niet naar ziekehuis gaan masr een afspraak via telefoon anders krijg ik op mijn falie zei H.A. Dus gebeld, kunt u donderdag om 10u . Prima

 

Om 10u gemeld, zit ik alleen in de wachtkamer na 20 minuten is de fotograaf er en flits flits half elf weer in de kleren. Nog steeds een lege wachtkamer.

 

Uitslag , niet goed te zien op foto, voorstel MRI

 

Pfffffff weer afspraak maken , weer lege wachtkamer etc. MRI UITSLAG artrose in onderste rug.

 

H.A schrijft paracod EN DIAZEPAM voor, MOET IK GVD ZELF BETALEN.ZIT NIET IN PAKKET .

Paracod is combi paracetamol met codeine.

 

Codeine wordt wel vergoed dus  aan H.A gevraagd of hij alleen codeine wil voorschrijven en een aantekening voor diazepam. En die paracetamol koop ik wel bij kruidvat Aardige H.A  doet wat ik vraag en heb een zeer sociaal gesprek met hem.

 

huisartsen worden gedwongen een vaste baan bij de zorginstelling te aanvaarden  is zijn uitspraak en dat betekent dat er honderden huisartsen opstappen in de toekomst om eigen baas te blijven.

 

Dus die klote zorginstellingen zijn diegenecdie voor grote paniek zaaien in zorgland en niet Rutte.

 

 


groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post
Black Tiger
Het lijkt mij juist verstandig het Slotervaart failliet te laten gaan het staat zeker al een jaar of vijftien slecht bekend bij bepaalde medische ingrepen.

Dat is misschien wel zo, maar de zorgverzekeraars zouden dan ook kunnen besluiten die afdelingen waar het wel goed gaat open te houden. Een meer specialistisch ziekenhuis er van maken dus.

Helaas gaat het hier niet alleen om het Slotervaart ziekenhuis maar de MC groep, dus inderdaad ook ziekenhuizen in Lelystad en o.a. Drenthe ergens. Ik vraag me dan af of die (waar geen andere ziekenhuizen in de buurt zijn) geen doorstart als losstaand ziekenhuis kunnen maken.

 

Inderdaad roept het bouwen van nieuwe ziekenhuizen ook vragen op met de stijgende zorgkosten freggel1, verbaas ik me ook over.

 

Volgens mij is dit niet de schuld van Rutte' date=' maar door de graaiende zorgverzekeraars die op alle fronten korten,  medicijnen verbieden o cgoedkope troep uit India verplichten. Dus ook matig vergoeden.[/quote']

Rutte heeft er evenveel schuld aan als de diverse zorgverzekeringen, want die houdt dit huidige zorgstelsel mede in stand en staat ook steeds aan de basis van de verhogingen van zorgpremie en eigen bijdrage waardoor ook aantoonbaar mensen zorg zijn gaan mijden om kosten te mijden. Dit terwijl in de meeste gevallen ze die zorg wel nodig hebben.

Terugloop draagt ook bij aan verlies. Marktwerking in de zorg werkt NIET!

Althans voor het grootste deel niet. Misschien wel v.w.b. kleinere zorg zoals fysiotherapeuten of zo en huisartsen die ook goedkopere medicijnen voorschrijven die net zo goed werken. Alhoewel ze daar nu te veel toe gedwongen worden, waardoor de medicatie soms toch niet goed genoeg is.

 

H.A schrijft paracod EN DIAZEPAM voor, MOET IK GVD ZELF BETALEN.ZIT NIET IN PAKKET .

Paracod is combi paracetamol met codeine.

Moe je eens vragen of je geen Panadol voorgeschreven kunt krijgen op chronische indicatie, dat wordt dus wel vergoed en gebruik ik ook voor de reuma in m'n rug. Werkt prima.

Hoofdbestanddeel daarvan is ook Paracetamol (1000 mg).

 

V.w.b. dat vele ziekenhuizen bezoeken... ik zit ook bij de MDL poli hier in Maastricht. Het verbaasde me dat er mensen kwamen die dichter in de buurt het van ziekenhuis in Nijmegen woonden (o.a. Helmond). Die kwamen hier op bezoek omdat hier familie lag bij mij op de kamer met een MDL probleem en het AZM (nu weer MUMC+ genoemd) daar de beste specialisten in heeft schijnbaar en ze opereren ook.

Toch, er waren mensen die dus 1,5 uur in de auto zaten om op bezoek te komen en dan ook weer 1,5 uur terug.

 

Voor mijn apneu moet ik 3 kwartier rijden naar Horn naar het Ciro (en dus ook terug). Die hele afdeling zat hier vroeger ook in het AZM maar is daar naartoe verhuisd. Nu ligt het misschien voor Limburg wat centraler maar voor gewone poli bezoeken is het wel erg onhandig als je steeds zo ver moet rijden.

 

Dus specialiseren op vakgebieden om tot besparingen te komen is wel goed, maar niet altijd, dat kan een stuk beter uitgezocht worden en daar ligt ook nog wel wat verbeteringen te bedenken.

 

Of zoals mijn vriend, die ergens naar Zwolle moest gaan voor de pakjesdienst waar hij voor werkte. Midden in de nacht dus extra duur!!! Hij was om 03.15 terug in het AZM en gaf het pakje af wat perse die nacht gehaald moest worden en kreeg koffie aangeboden.

Tijdens het koffie drinken werd het pakje open gemaakt en kwam er een boek of boekje uit. "Goh" zei hij "mag ik eens nieuwsgierig zijn en vragen wat voor boekje dat is omdat het zo belangrijk was om te halen vannacht, welke info halen jullie daaruit"?

Het antwoord: "Oh nee, dat is niet zo belangrijk, maar dat is een medisch boek en dan hebben we wat te lezen voor tijdens de nachtdienst".

Kosten, iets meer dan € 250,--. Voor iets wat ook gewoon verzonden had kunnen worden met PostNL, dan dus een aantal uren later was bezorgd voor € 6,95. Ja zo wordt de zorg makkelijk duurder. Daar mag ook beter naar gekeken worden.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
the matrix

Panadol is gewoon paracetamol maar met grotere korrel voor vertraagde afgifte tov

Mijn combinatie is

500mg paracetamol 3-6x

Codeine 4 x 20mg (dit wordt omgezet in morfine in lichaam )

Diazepam 3x 2mg om de spieren te ontspannen.

 

Deze combie werkt naar tevredenheid.

 

Krijg alleen paracetamol niet vergoed . Ach 50stuks voor 1€ bij kruidvat. Ca 35€ /jaar

Omdat ik nog andere zooi krijg zit ik zeeeeeeeeer ruim boven eigen bijdrage

 

Zal hem eens vragen bij eerst volgende bezoek. Maar ben al 5 jaar niet meer bij hem geweest. Bel alleen de herhaalrecepten lijn


groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post
Black Tiger

Ja het is Paracetamol, maar het is toch vreemd. Want als ik 2 paracetamol's neem zou dat hetzelfde effect moeten hebben, dat de pijn in m'n rug over gaat en dat is dan niet het geval of nauwelijks.

 

Apart ook dat op het etiket staat dat je er max. 3 per dag (3000mg dus) mag innemen zo nodig. In de bijsluiter staat dat je slechts max. 2 mag nemen (2000 mg). Van paracetamol wordt vaker gezegd dat je er 6-8 mag innemen. Dus 8 max. van 500 mg maakt samen 4000 mg.

Paracetamol is inderdaad bij het Kruidvat goed te krijgen, wij halen daar ook altijd de doosjes, maarja op recept scheelt toch weer 35 euro per jaar en misschien wat langer werkend door de vertraagde afgifte?

Bij mij begint zo'n Panadol ong. na een 20 minuten te werken.

 

Vragen staat vrij inderdaad. Ik kom zelf vaak in 't ziekenhuis vanwege allerlei poli controle bezoeken, maar zelden bij de huisarts, dat is daar ook alleen maar via de website herhaalrecepten bestellen indien nodig. :)

Gelukkig ben ik sinds kort van de meeste recepten af en zijn alleen nog kalk zuigtabletten en Panadol over voorlopig.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
the matrix

Waarschijnlijk door de toevoegingen die het verschil maken:

Panadol:

Welke stoffen zitten er in dit middel?

 De werkzame stof in dit middel is paracetamol

 De hulpstoffen in dit middel zijn: maiszetmeel, kaliumsorbaat (conserveermiddel E202),

povidon K25, gepregelatineerd zetmeel, stearinezuur, talk, hypromellose, glyceroltriacetaat en Carnauba Wax

 

 

Paracetamol:

Welke stoffen zitten er in dit middel?

- De werkzame stof in dit middel is paracetamol.

- De andere stoffen (hulpstoffen) in dit middel zijn povidon (E1201), voorverstijfseld zetmeel,

stearinezuur (E570) en natriumzetmeelglycolaat type A.

 

Ik ga een pakje halen kijken of er verschil inwerking is


groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post
Black Tiger

Ah kijk, dat zou kunnen. Ik had even in de bijsluiter gekeken maar zag daar alleen maar wat jij ook zag, 100% paracetamol.

Er stond niets bij van hulpstoffen, althans niet in mijn bijsluiter. Vond het al vreemd, kon me niet voorstellen dat er niet iets meer in of bij zou zitten.

 

Misschien zijn het inderdaad de hulpstoffen die helpen, zou goed kunnen.

 

Pakje halen? Kun je die zo krijgen dan? Ik dacht dat die alleen op recept waren.

 


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
RobC

Paracetamol 500 mg 50 Stuks even niet voorradig, € 0,99. Als ik naar Indonesië ga neem ik altijd een kist vol mee, is daar onwaarschijnlijk duur wel zonder recepet. Zelf zou ik niet weten wanneer ik zo iets moest innemen. 

Share this post


Link to post
RobC

Ik vergat er  bij te zetten, Kruidvat enzo.

Share this post


Link to post
the matrix

Liggen in de zelfzorg bij KV


groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post
Black Tiger

@Robc: Dat de Paracetamol bij Kruidvat lag was me bekend.

 

@The_matris: Dus de Panadol ligt ook gewoon bij de Kruidvat? Oh, dan moet ik nog eens kijken volgende keer, had ze daar nog niet gezien.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Black Tiger

Hmmz... zien er dus heel anders uit dan de doosjes die ik krijg, en deze zijn ook allemaal maar 500 mg, terwijl die van mij 1000mg zijn.

Maar ik heb andere gekregen zie ik, schijnbaar goedkoper. Eerst heetten die Panadol en nu staat op het doosje Paracetamol Santoz 1000mg.

https://medikamio.com/nl-nl/geneesmiddelen/paracetamol-sandoz-1000-mg-tabletten/pil

Alleen verkrijgbaar op recept.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
the matrix

1000mg is vanwege hoge dosering alleen op recept.

 

Net als ibuprofen 600mg is allleen verkrijgbaar op recept .400en 200 mg vrij verkrijgbaar.

 

Hoopdat die Santoz dezelfde werking hebben dan de vorige anders bij de receptuitschrijver vragen naar de beste van.

 

Er wordt wat geklooid met generieke en alternatieve meds


groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post
janblues

Kon even niet meedoen. Maar ik vind dat Rutte toch wel iets meer had kunnen doen.

Een ziekenhuis is geen pretpark voor de mensen die er liggen.

En ik blijf er bij dat de mensen maar zo snel mogelijk moesten oprotten.

En daar had hij moeten ingrijpen.

Net als bij ons hier met de NAM.

Nu hebben die gasten aardgas condensaat in het riool gedumpt.

Dat had heel anders kunnen aflopen met een gemie park er naast.


Vr.gr. Janblues

 

Humax 5100 c

Share this post


Link to post
Black Tiger
1000mg is vanwege hoge dosering alleen op recept.

Ah oke dat was me niet bekend. Ik hoop ook dat die Sandoz dezelfde werking hebben, het lijkt van wel van wat ik er van voel. Er wordt inderdaad teveel mee geklooid.

 

@Jan: Ik vind van niet eerlijk gezegd, ben er nog eens over gaan nadenken en daar zijn al jarenlang toestanden die je in andere ziekenhuizen niet of weinig ziet. Het is Rutte zijn afdeling niet meer. Maar de zorgverzekeraar die nu de kraan dicht draait had al veel eerder kunnen ingrijpen. Dan was er meer mogelijk geweest.

Zo hadden ze dan kunnen besluiten om de slechtere zaken af te stoten en de goedlopende poli's en specialismen aan te houden en beperkt aantal bedden. Op die manier kun je ook bezuinigen i.p.v. laten lopen totdat het failliet is.

Dan heb ik het even alleen over het Slotervaart ziekenhuis. Die andere MC ziekenhuizen die nu meegetrokken zijn in het faillissement is me niets van bekend eigenlijk. Kan me niet voorstellen dat al die ziekenhuizen het zo slecht deden.

Feit is gewoon dat die hele privatisering en marktwerking de boel -geen- goed gedaan heeft, zoals velen van ons van tevoren ook wisten.

 


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.