Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Niki Lauda overleden

Recommended Posts

Formule 1-legende Niki Lauda is in de nacht van maandag op dinsdag op 70 jarige leeftijd overleden.

 

De dood van Niki Lauda kwam voor zijn artsen en naasten niet volledig onverwacht. Volgens de doktoren heeft de Oostenrijkse racelegende tot op het laatst gestreden, maar was al langer duidelijk dat hij het gevecht niet kon winnen.

Niki Lauda kwakkelde al langere tijd met zijn gezondheid. Zo kampte hij sinds de zomer van vorig jaar met gezondheidsproblemen en moest hij onder meer een longtransplantatie ondergaan. Na een periode op de Intensive Care en een lang herstel werkte hij naarstig aan een terugkeer in de Formule 1-paddock. Een griepaanval gooide begin dit jaar echter opnieuw roet in het eten, waardoor de drievoudig wereldkampioen wederom in het ziekenhuis belandde.

Naar verluidt kreeg Lauda de afgelopen weken te maken met nierproblemen. Het maakt dat het overlijden voor zijn behandelende artsen niet volledig onverwacht kwam. "Er is geen specifieke doodsoorzaak. Het was een langer proces, waarvan de patiënt aan het eind overleden is", verkondigt Lauda's arts Walter Klepetko tegenover het Oostenrijkse persbureau APA.

 

Bron: diverse bronnen


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Helaas, maar hij heeft veel voor de formule 1 betekend.

 

RIP.


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.