Niki Lauda overleden

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
16.098
Waarderingsscore
70
Punten
48
Leeftijd
57
Locatie
State Penitentiary
Formule 1-legende Niki Lauda is in de nacht van maandag op dinsdag op 70 jarige leeftijd overleden.

De dood van Niki Lauda kwam voor zijn artsen en naasten niet volledig onverwacht. Volgens de doktoren heeft de Oostenrijkse racelegende tot op het laatst gestreden, maar was al langer duidelijk dat hij het gevecht niet kon winnen.

Niki Lauda kwakkelde al langere tijd met zijn gezondheid. Zo kampte hij sinds de zomer van vorig jaar met gezondheidsproblemen en moest hij onder meer een longtransplantatie ondergaan. Na een periode op de Intensive Care en een lang herstel werkte hij naarstig aan een terugkeer in de Formule 1-paddock. Een griepaanval gooide begin dit jaar echter opnieuw roet in het eten, waardoor de drievoudig wereldkampioen wederom in het ziekenhuis belandde.

Naar verluidt kreeg Lauda de afgelopen weken te maken met nierproblemen. Het maakt dat het overlijden voor zijn behandelende artsen niet volledig onverwacht kwam. "Er is geen specifieke doodsoorzaak. Het was een langer proces, waarvan de patiënt aan het eind overleden is", verkondigt Lauda's arts Walter Klepetko tegenover het Oostenrijkse persbureau APA.

Bron: diverse bronnen

 

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
30 sep 2003
Berichten
5.881
Waarderingsscore
97
Punten
48
Leeftijd
55
Locatie
Zundert
Helaas, maar hij heeft veel voor de formule 1 betekend.

RIP.

 Hosting Fun

Bovenaan Onderaan