Jump to content
Sign in to follow this  
Guest schot

Windows xp

Recommended Posts

Guest schot

Ik wil even wat kwijt over windows xp, het is echt een van de meest stabiele systemen die ik de laatste tijd in handen heb gehad (final build 2600). Ik heb alleen 1 KLACHT! Java ontbreekt, ik kan nu weer lekker zoveel mb downloaden omdat microsoft zonodig weer eens moeilijk moet doen om de concurrentie weg te krijgen.

Share this post


Link to post
Guest theGIZMO

Is het gevolg van moeilijk doen van Sun en NIET van Microsoft...

Share this post


Link to post
Black Tiger

Ik vind het terecht van Sun, het is moeilijk doen van MS want die willen maar alles voor niks hebben of integreren zonder dat de users dan nog keus hebben bij installatie.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest theGIZMO

Java voor niets ? Microsoft heeft destijds grof aan Sun betaald om maar iets van een logo te mogen vermelden. Daarnaast serieus met Sun samengewerkt om het Java-platform verder te ontwikkelen. Dat zij de Java Virtual Machine dermate aangepast hebben dat er een prima integratie plaatsvind in hun Windows OS is niets mis mee. Dat mogen de andere ontwikkelaars ook want het is immers een 'open' source volgens Sun.

 

Maar wat zie je nu gebeuren: doordat Sun de rechtzaak gewonnen heeft gaat Microsoft inderdaad een eigen variant, C#, ontwikkelen die veel (zo niet alle) functionaliteit van de huidige Java standaard gaat vervangen waardoor er een Microsoft 'standaard' ontstaat. Sun is waarschijnlijk even vergeten dat met name via het Windows OS, Java op zo'n grote schaal is gedistribueerd waardoor zo succesvol (?).

 

BTW: bij de Windows XP OEM distributies wordt de JVM standaard bijgeleverd.

Share this post


Link to post
Guest foppo

Even GiZmo bijvallen,

In de definitieve "final" versie zit java gewoon ingebakken, en......

inderdaad uiterst stabiel en lekker compleet met drivers.

Share this post


Link to post
luca

Waar kan je een goede versie afhalen ik heb al een paar sites uitgeprobeerd maar het zijn allemaal rip-off's

en ik wil deze nu ook eens testen

via email aub

thnks


groeten Luca

Share this post


Link to post
Guest schot

Hmm, dat is vreemd, ik heb toch echt de 2600 corporate versie, van windows xp (professional), weet iemand waar deze drivers toevallig staan op de cd?

Share this post


Link to post
Black Tiger

Ja het kan best, maar toch geef ik Sun gelijk, rechten betalen is niet hetzelfde als iets soortgelijks maken (C# of hoe noemde je het).

 

En als we dan weer terug in de tijd kijken, hoe MS uberhaupt aan windows gekomen is, en hoe dat met dos gegaan is en Internerd Exploder etc... Naja, laten we maar niks meer zeggen dan.:)

 

Het kan wel zijn dat ze nu een "standaard" willen ontwikkelen, maar dat is net wat MS al vanaf het begin wil, alles MS standaard maken, maar IK en velen met mij willen dat net niet, wij willen zelf kunnen kiezen wat wij als browser gebruiken etc. en niet een OS krijgen waaruit je de browser niet eens meer weghalen kan omdat anders het OS niet meer fatsoenlijk draait.

 

Anyway, misschien moet je de film "Pirates of Silicon Valley" eens bekijken, denk je misschien iets anders over het MS beleid. :D


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest redneck eyeball

Die film heb ik ook gezien ! ZEER interessant.

 

CU

Red

Share this post


Link to post
Guest theGIZMO

@Black Tiger,

 

Misschien was ik niet helemaal duidelijk maar ik bedoelde doordat Sun deze rechtzaak heeft gewonnen, en M$ dus de JVM niet standaard mag integreren, gaan ze juist een eigen variant ontwikkelen. Dit is zeker niet in het voordeel van de eindgebruikers.

 

Ik beweer helemaal niet dat alles wat Microsoft doet geweldig is, integendeel zelfs, maar het is tegenwoordig een algemene sport om tegen Bill & consorten aan te schoppen wat maar enigzins met PC's te maken heeft. Vaak terecht maar veel vaker onterecht en ongegrond.

 

De geschiedenis heeft al vele malen aangetoond dat uiteindelijk niet altijd het beste het meest gangbare bij de gebruikers wordt. Als we zo gaan redeneren schuif dan alles maar aan de kant en gaan we compleet over op de systemen van Rank Xerox. Zij zijn tenslotte de grondleggers van de meeste onderdelen van de automatisering in het algemeen waarop de huidige OS-sen en systemen gebaseerd zijn. Het is niet alleen een kwestie van het uitwerken van goede ideeen...

 

Iedereen is wel degelijk vrij om te kiezen welk OS en applicaties hij/zij wil gebruiken, OS/2-MacOS-Linux-BeOS-Unix-SuperOS-DOS-AS/400-VAX/VMS-whatever...niemand houdt je tegen. Bevalt IE je niet ? prima, installeer je toch een andere browser ? Ontevreden over Windows ? prima, gebruik je toch een ander OS ? Dan svp niet gaan klagen dat je niet over alle tools kunt beschikken.

Share this post


Link to post
Guest JoostA

Tsjonge jonge zeg. We gaan hier toch wel gewoon voor linux zijn nietwaar ? Die hele rampzalige Windows staat hier alleen maar op de PC omdat - juist ja - het stikt van de essentiele programma's voor ons. Maar verder: als ik morgen een 3 Gigahertz processor koop is-ie gisteren verouderd. Geld-uit-de-zak-klopperij. En dan die ontzettend buitengewoon ellendig misselijk makende business software alliance (met MS er in), daar moet ik ook even van .... Burp !! -:((

Share this post


Link to post
Black Tiger

@Gizmo, je verhaalt klopt wel, maar ik wil bijv. Netscape gebruiken en niet IE, maar dat IE kreng zit gewoon geintegreerd, ik vind dat de eindgebruiker hieromtrent zelf moet kunnen kiezen, maar tegenwoordig zit er steeds meer geintegreerd, mailprogramma, Internet Explorer zijn de beste voorbeelden.

Probleem is dat je die IE er niet normaal fatsoenlijk af kan halen want dan werkt je OS niet meer fatsoenlijk, laat staan je mail.

 

@JoostA: Linux? Begin me er niet over. Bahbah. Ik heb twee weken nu zitten stoeien met dit systeem, zowel met Redhat 7.1 alsook met Mandrake 8.0.

Op zich is het een fantastisch systeem, als server, als client voldoet het nog lang niet.

Maar ik ben er dus achter gekomen, dat het niet zo fijn werkt als windows NT.

Redhat wil niet met dhcp een lease van @home krijgen, Mandrake wel.

Dat is nog een overkomelijk probleem.

Maar als je van andere clients (bijv. win 98) via de linux server naar internet wil, dat is een grote crime.

 

ICQ werkt niet echt lekker zoals het moet, www krijg ik nog wel aan de gang, maar ftp geeft steeds een 500 error.

Dit blijkt schijnbaar aan de NAT (network adres translating) te liggen, daar moet je modules voor laden en RH 7.1 heeft een 2.4.x kernel en die doet dat alleen nog middels iptables.

Ik heb hele mooie NL-talige voorbeelden gevonden, maar het ftp en icq probleem blijft bestaan, daar ben ik dus al 2 weken mee aan het puzzelen en het lukt niet.

 

Windows NT installeren, winroute erop, poortjes toewijzen en huppa, de zaak draait en nog sneller ook dan ik het bij linux voor elkaar kreeg, en ook met goed werkende irc en vooral ftp en icq.

Kan aan mijn onkunde betreffende firewalls liggen maar het bewijst wel dat het nog niet zo geschikt is als je geen firewall en linux specialist bent.

Heel jammer want qua beveiliging (waaronder ik vooral portsentry erg fijn vind) en configuratie op afstand (webmin) vind ik het prachtig.

 

Heel jammer is het dat voor Windows NT niet zo'n utility als portsentry bestaat, of is er wel zoiets?


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest d0xt3rCb

@BlackTiger

ICQ werkt niet echt lekker zoals het moet, www krijg ik nog wel aan de gang, maar ftp geeft steeds een 500 error.

 

FTP 500 error probleem opgelost door de interne firewall uit te schakelen en gewoon een ander te nemen.

 

Maybe a tip ;)

Share this post


Link to post
Black Tiger

Een ander te nemen? Heb je een advies omtrent welke? Voor linux dan he, want ik kon squid gebruiken maar da's een proxy server en ik heb geen zin om via een proxy te werken dus als je een goed werkende firewall weet voor linux dan hoor ik graag welke, ga ik hem gelijk ergens downloaden en dan deze week testen.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Black Tiger

Die ipfwadm heb ik al bekeken maar dat is ook een verouderd iets.

 

Die andere link heb ik nog niet gezien en ga ik zeker even bekijken, hartelijk dank voor de tips!!!


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.