Jump to content
Guest peterpan

gaat c*anal- stoppen ???

Recommended Posts

Guest peterpan

Naar aanleiding van de geruchten dat C*NAL- in verband met de toenemende piraterij zou moeten stoppen met uitzenden via de satelliet heeft de redactie contact proberen op te nemen met Freek van den Engel van C*nal-. Als het echter over serieuze zaken gaat geeft Freek van den Engel helaas niet thuis. Jammer, misschien waren ze bij C*nal- te druk met het aansturen van bedrijfsrechercheurs die installateurs uitlokken om illegaal geprogrammeerde kaarten te leveren!. Ons inziens zou C*nal- meer moeten kijken naar de Belastingdienst, ze zitten namelijk in hetzelfde schuitje, niemand wil belasting betalen echter iedereen is het wel verplicht: 'leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker'. Met respect en communicatie bereik je volgens TeVolutie meer dan je verschuilen in een ivoren toren. Wat er waar is van het gerucht? voor TeVolutie bijft het speculeren.

 

Gelezen bij tevolutie dus.....

Share this post


Link to post
Satwatcher

Het zou een hele slechte zaak wezen als C+ zou stoppen. Ik heb van andere mensen gehoord dat ze dat zouden toejuichen maar ik zou het absoluut zonde vinden. Dat C+, of in ieder geval medewerkers van C+, soms dingen doen die niet door de beugel kunnen om het doel te bereiken dat is verwerpelijk te noemen maar om dan daarvoor gelijk het hele bedrijf daarvoor de afgrond in te willen wensen gaat nog verder.

 

Zonder C+ hadden een hoop mensen deze hobby in Nederland nooit gehad omdat C+ hen kennis heeft laten maken met deze digitale tak van de hobby. Wat is dan bijvoorbeeld het vervolg verhaal. Natuurlijk gaan de publieke en commerciële zenders door met satdoorgifte maar wat zijn de consequenties daarvan.

 

Ze moeten een gecodeerd signaal de lucht in krijgen. De reden hiervoor ligt in het feit dat men dat verplicht is ivm auteursrechten van meer dan 75 % van de programma's. Welke codering wordt dan de vraag. Seca of Irdeto. Wie weet wel allebei in het begin maar om kosten te besparen (data en licenties) wordt het na verloop van tijd zeker maar eentje. En wie weet gaan de commerciéle boys dan wel geld vragen voor het kijken naar die zenders (zelfde trend zie je nu ook bij de kabelmaatschappijen). Vroeger had je nog de mogelijkheid open dat UPC in de satellietmarkt zou kunnen springen maar gezien de huidige financiéle situatie is die kans ook zeer gering geworden.

 

Nee met Canal Plus gaat het zeker op de huidige manier niet goed. Ze moeten van het hoofdkantoor zeer vlug winst zien te behalen en daar zullen ze het moeilijk mee krijgen om die minimaal geeiste winst te behalen. Als dat niet lukt dan zal het hoofdkantoor zeker zelf te stekker uit Nederland gaan trekken. Maar die deadline die loopt als ik goed geïnformeerd ben nog wel een tijdje en heeft niets met piraterij of hacken te maken maar met het aantal geregistreerde leden. Canal Plus zou er zelf aan goed doen het een en ander te gaan scheiden. Zo zou het eens het hele toppakket moeten gaan scheiden is diverse onderdelen. Mensen worden nu gedwongen het hele toppakket te nemen als men bijv alleen maar films, voetbal of porno willen zien. Ga je dat in diverse pakketten verdelen dat in de instapdrempel voor vele mensen weggenomen.......


Satwatcher

Share this post


Link to post
Black Tiger

Precies, verlaag de instapdrempel door meer pakketten te leveren en verdeling ervan te geven.

 

Als ik zo door de week naar C+2 kijk 's avonds, dan is er zowat niets als sport op te zien en dan nog hoofdzakelijk US sporten zoals baseball en basketball.

Leuk voor de liefhebbers, maar in feite was dit ook een filmkanaal. Het meest wordt 's avonds gekeken, wat moet je dan met een kanaal wat alleen maar sport zend? Maak daar dan een sportzender van voor de liefhebbers zodat C+2 weer vrij komt en vraag een aparte bijdrage voor sport.

Net zoals Satwatcher al aangeeft dus.

 

Verder gebruikt C- het smoesje tegenover de Fransen ook, dat het ledental niet hoger komt door het teveel aan hacken, dus ergens ligt er wel een kern van waarheid wat betreft de denkwijze van C-, in het stukje waar PeterPan het over heeft.

 

Echter..... C- (en meerdere bedrijven) denken hier verkeerd. Het meerendeel van de mensen die kaarten hacken, hebben ofwel zelf een abo er naast, ofwel geen, maar zouden er ook geen nemen als ze het niet open gehacked kregen. Die mensen is het om de hobby te doen, de techniek, beeld is een aardig onderdeel ervan, maar geen hoofdzaak.

 

Wat overblijft is dan een handje vol mensen die dan wel nog een abo eventueel zou nemen (want een deel wat overblijft kan het gewoon niet betalen), en dat kleine deel wat dus wel zou willen betalen is niet noemenswaardig genoeg om enig verschil te maken voor C+ qua inkomsten.

 

Zelf denken ze hier natuurlijk anders over, maar dat is net als de bedrijven, bijv. Novell, die zeggen bijv. een ton te verliezen aan gecopieerde Novellsoftware die de thuisgebruikers gebruiken.

Realistisch gezien klopt dat niet, want Novell is dermate prijzig, dat indien het niet illegaal kan, een thuisgebruiker er niet aan zal beginnen.

De enkeling die het dan wel zou doen, ja daar gaan we weer, zorgt echt niet voor een ton aan inkomsten voor Novell. Het is gewoon een klaagspelletje van de bedrijven.

Thuisgebruikers moet je qua inkomstenverlies op hackers niet meetellen. Je moet naar je werkelijke problemen kijken.

 

Overigens heeft Tevolutie een foutje gemaakt door bij Freek aan te kloppen. Freek is juridisch medewerker, geen PR man. Ze hadden voor dat bericht bij afdeling Public Relations of bij Directeur Wil Moerer (of wie is dat tegenwoordig) moeten zijn.

 

Verder ben ik wel iemand die het stoppen van C+ in Nederland zou toejuichen.

Het klopt dat ze ons veel plezier hebben bezorgt en ons hebben laten hobbyen in de techniek door het in NL te gebruiken.

Maar dit ging wel ten koste van de vele Irdeto klanten, de nieuwe klanten die een C+ decoder (want ontvanger wil ik het niet noemen) opgedrongen krijgen, een jarenlange niet-service en het teveel innen en oneigenlijk innen van abonnementsgelden.

Wat daar verder aan belastingontduiking nog bij zit is een zaak tussen hun en de belasting, daar heeft de gebruiker niets mee van doen.

 

Maar doordat er nog altijd geen verbetering is, en ze maar over de ruggen van de klanten blijven doorgaan zoals voorheen, en hun services niet verbetert en ze wel alleen maar duurder worden vind ik het een goed idee dat het tijd is om te stoppen.

 

Ik ben in tegenstelling tot Satwatcher niet bang dat we voor de commerciele zenders moeten betalen, immers in feite doen we dat nu ook al (35,- per jaar).

Eerder zou ik verwachten dat Kirch probeert de Nederlandse markt er bij te nemen, en dat zou wel eens interessant kunnen worden, vooral als we hun Premiere World pakket dan zouden kunnen nemen.

 

p.s. Deze verplaats ik naar de kletspraat, het onderwerp is al eens aan de orde geweest en het gerucht ook dus echt nieuws is het niet.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest exDumber

Eerst een gratis schotel voor nieuwe abbonee's en dan uitzendingen stoppen via sat. Leuke jongens dan bij C+ hoor!

 

exDumber

Share this post


Link to post
Satwatcher

Dat Kirch verhaal waar Black Tiger het over had daar zitten we allemaal op te hopen maar ik denk niet dat het zover komt. Ook hier hebben we weer te maken met die verdomde auteursrechten. Hij kan in principe niet hetzelfde signaal doorgeven als de Duitse Premiere World zenders omdat deze door de auteursrechten in Duits wordt nagesynchroniseerd. Kosten technisch en winsttechnisch gezien had dat namelijk de ideale situatie geweest. Hij zou dan nu weer transponders erbij moeten huren voor de Nederlandse markt om dezelfde kanalen door te kunnen geven. De investeringen die dat met zich meebrengt en de daar aan gekoppelde aanloopkosten van de Nederlandse tak zouden wel eens teveel kunnen wezen voor Kirch om daarin te stappen. Komt daar ook nog eens bij dat de afzetmarkt in Nederland vele malen kleiner is dan in Duitsland en het break-even punt daardoor veel verder komt te liggen zeker omdat de kabeldichtheid in Nederland veel groter is dan in Duitsland.

 

Hij wordt daarnaast ook nog eens opgezadeld met de inderdaad negatieve kanten van Canal Plus welke zullen doorgonzen in de gedachten van eventuele klanten van een Nederlandse Premiere. (slechte service, totale ontevredenheid van klanten en de simulcrypthistory want hij zal om vrienden te moeten maken ook in plain Irdeto, en niet BD irdeto, en seca moeten gaan uitzenden om de oude canal plus klanten niet voor de 2e, 3e of in sommige gevallen 4e keer op kosten te moeten jagen)

 

Voor de Nederlandse schotelkijker zou het Kirchscenario het best denkbare zijn, en als mensen mij vooraf zwart op wit geven dat dit gebeurd mag C+ liever vandaag weg dan morgen, maar ik denk dat het jammer genoeg voor Kirch een de kostelijke zaak is om het te doen.

 

Overigens moet ik BT wel een gelijk geven met het punt wat hij maakt over de commerciele zenders. In feite betaal je daar al 35 piek per jaar voor, was ik als abo van een toppakket even vergeten, en maakt het inderdaad dan niet veel uit als met de verdwijning van C+ je een soortgelijk bedrag zou moeten betalen een de commerciële boys.

 

Voor de rest heb ik het standpunt beter iets dan niets (en dan zeker voor de bewoners van de onbekabelde gebieden in Nederland waar C+ een ware uitkomst is) en geef ik C+, ondanks de inderdaad soms mafia-achtige pratijken met betrekking tot serviceverlening via zeer dure betaaltelefoonlijnen, het voordeel van de twijfel met de opmerking erbij dat C+ eens wat grotere prioriteiten moet gaan stellen aan het eigen product wat men de klanten aanbied en eens wat mindere prioriteiten moet stellen aan waanideeën over megainkomsten verliezen door hackers. Als men al megainkomsten verliest kom dat door eigen marketing fouten en klantonvriendelijkheid.


Satwatcher

Share this post


Link to post
Guest espagnol60

Hoi allemaal

 

Doet c+ zich zelf niet een beetje de das om ??? Neem het geval van de belgen ik ben er zeker van dat vele een abo van 30 gulden zouden nemen INDIEN DAT KON, maar vanwege geen adres in Nederland enz ... gaat het niet en WIJ leven in Europa??? Wees eerlijk ze zoeken problemen en piraterij.

En zoals BlackTiger al zei die amerikaanse sport is er iets teveel aan het was altijd een film canaal en nu ????????

 

Saludos

 

PS ik schreef Freek met de vraag of ik als nog een abo kon verkrijgen na 5 dagen nog steeds geen antwoord dat is dus de snelheid van anal +

Share this post


Link to post
Satwatcher

Denk dat C+ heel graag abootjes voor 30 gulden zou willen verkopen aan Belgen, Europeanen of Nederlanders die in het buitenland wonen. Maar ze mogen dat nu simpelweg niet van de publieke en commerciële omroepen.

 

Reden, en ik weet het wordt irritant, de auteursrechten.

 

Nederlandse zenders betalen auteursrechten over niet eigen produkties alleen voor de Nederlandse markt. Als je dus het signaal via de sat aanbiedt dan moet je of auteursrechten betalen over het hele gebied wat die satelliet met zijn foodprint heeft, de buitenlandse producties nasynchroniseren (zoals Duitsland, Spanje, Italie ed) of de zaak coderen en een duidelijk aantoonbare controle op het uitgeven van smartcards hanteren.

 

Hieruit blijkt wel weer dat Europa helemaal niet zo één is als die postbus 51 spotjes ons doet laten geloven :)


Satwatcher

Share this post


Link to post
Guest Skybobo

Indien men stoptmet de sateliet, heeft men alleen het extra verlies van de vele duizenden wel betalende sateliet kijkers. Het zou dan een internationale beslissing moeten zijn. In Frankrijk wordt je doodgegooid met reclame in electronica zaken waar je bij een abonnement van 99 Franc per maand (jawel 3 tientjes) de schotel (ook de doos?)cadeau krijgt. Zenden ze trouwens ook uit.

Al met al gewoon kul dus. Wel eens in Frankrijk geweest? Meer schotels dan kabel daar, behalve de grote steden misschien.

Zal dus allemaal wel loslopen en het zoveelste gerucht zijn. Indien ze willen moeten ze het vooral doen, gegadigden genoeg voor opvolging

 

groeten

 

Skybobo :)

Share this post


Link to post
Guest opeltje

canal digitaal stoppen, inderdaad dat zou jammer zijn.

in een aantal bladen is in het verleden geschreven dat ze nog een jaar de tyd hadden om meer centjes (of euro's) in het laatje te krijgen. lukt dit niet zou er op ne nederlandshe markt gestopt worden met de uitzendingen. overigens ben ik er wel van overtuigd dat er een bedrijf zal zijn die de draad weer oppakt.(upc???) er is markt voor denk ik. alleeen zou de opzet van een andere soort moeten zijn en de codering beter. het een en ander hebben ze zelf in de hand denk ik.(prijs/kwaliteit)

 

zelf zit ik regelmatig in het o zo mooie spanje en een officieel abo is daar voor iedereen onmogelijk. ook voor de nederlanders aldaar. ronduit belachelijk vinden ze het daar. inderdaad laten ze daar eens mee bezig gaan. is in het buitenland een hoop te verdienen. de zwartkijkers daar (en dat zijn er wat!!!)zouden maar al te graag legaal willen kijken.

 

en wat dat blad aangaat, inderdaad wat hebben ze nou met freek te maken??? die zit daar toch op een andere post?? die heeft het al druk genoeg met zijn eigen gedonder.

 

 

greetings opeltje

Share this post


Link to post
Guest JoostA

Ik vind dat een aantal van de collega hobbyisten het toch niet helemaal goed ziet wat C+ betreft (en voor een deel wel).

 

Ik ben een typisch geval van een kabel-staker, al sinds 1989 heb ik geen kabel meer. Sinds vorig jaar juni ben ik pas overgegaan naar digitaal, voordien heb ik altijd analoog gekeken. Dat heeft dus tot gevolg gehad dat ik enkele jaren geen Nederlandse commerciele zenders meer kon ontvangen (zijn immers vrij vlot digitaal gaan uitzenden). Nu heb ik niet voor dertig gulden maar voor vijftien gulden *per maand* een Canaal Digitaal abonnement genomen. Is dat veel ? Nee denk ik. Het allergoedkoopste kabelabonnement in Nederland kost fl. 12,50 (wie biedt lager...) Maar daar kun je aanzienlijk minder zenders mee ontvangen dan wij met onze schotel. De meesten betalen trouwens ook meer of veel meer aan hun kabelmaatschappij (en krijgen er storing en ongewenste kabelkranten en lokale omroepen bij. En... betalen over al dat fraais (extra) auteursrecht omdat kabel juridisch beschouwd wordt als een "afzonderlijke wijze van openbaarmaking". Ik wil graag aan de klauwen van Kirch c.s. en UPC blijven ontkomen. Ik hoop dat C+ er in slaagt er rekening mee te houden dat dit alleen kan door goede service te bieden (ik heb alleen al om een simpel abonnement af te sluiten heksentoeren moeten uithalen) en er ook rekening mee te houden dat wij ettelijke duizenden guldens lappen om onze eigen ontvangstinstallatie in te richten. Daar past niet een*super* duur abonnement bij. Dan kan ik wel kabel nemen (yuck).

Het is onjuist als bij het hele verhaal gemeld wordt dat CanalPlus 2 (tegenwoordig Blauw) zijn geld niet waard is vanwege alle sport. Dat is absoluut waar. Maar daarop neem je dan ook geen abonnement. En het is natuurlijk ook waar dat het volledig "dichtimmeren" van dit soort kanalen de aantallen abonnementen niet omhoog zal brengen, omdat de mensen die er nu zonder abonnement naar kijken niet alsnog overstag zullen gaan.

Maar wat steeds niet uit het oog mag worden verloren is dat er een enorme smak verschrikkelijke el cheapo's gewoon geen f*ck wil betalen. Bona fide mensen die straks met de rottige gevolgen daarvan geconfronteerd worden zullen daarmee niet blij zijn.

Share this post


Link to post
Black Tiger

Je hebt op bepaalde punten zeker gelijk JoostA.

Alleen, als je C+1 neemt (rood) krijg je er blauw automatisch bij en dat is altijd een filmkanaal geweest.

Zoals ik al zei, splits het dan op en geef de mensen meer waar en service voor hun geld.

 

Satwatcher zie ik veel praten over die auteursrechten. Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat C+, gezien Belgie ook Frans en Nederlands is (C+ ook) een hele mooie markt links laat liggen door ze alleen via kabel iets te bieden. Zekere weten dat ze daar ook genoeg kabelabbo's bij konden krijgen.

 

En dan terugkomende op die auteursrechten, niemand maakt mij wijs, dat als zowat elke Duitse zender de rechten voor heel Europa kan betalen, dat een Nederlandse provider met -betalende klanten- (pro7 en ARD en ZDF etc. hebben dat niet), ondanks dat het wat duurder is omdat origineel wordt uitgezonden (ondertiteld en niet nagesynchroniseerd) dit niet zou kunnen of dat dit te duur zou zijn. Daar geloof ik gewoonweg niet in. En volgens mij zou het NOB best bereid zijn uit het kijk- en luistergeld ietwat bij te dragen als daarmee blijkt dat ze in Belgie ook kijkers konden krijgen en daarmee de kijkcijfers ophoogden.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Dr.Z

Als we met zijn allen nu eens beginnen om de commerciële tak van de piraterij uit te roeien, dan is dat beter voor de hobby-mensen en voor c+.

De legale satelliet handelaren varen er ook wat beter bij en iedereen leeft weer lang en gelukkig.

Want op dit moment lopen de klanten weg uit de winkel omdat er geen gouden kaartjes bij geleverd kunnen worden en gaan ze naar de hobbyist die zwart bijklust.

Toch?

 

Ok, er zullen altijd wel hobbyísten blijven die kaartjes verkopen ,dat houd je nooit tegen, maar die zijn wel makkelijker op te sporen door de C+ politie.


"Al het goede in het leven is illegaal,immoreel of dikmakend"

Share this post


Link to post
Guest jaap

wat er over de auteursrechten geschreven wordt is gedeeltelijk waar , als ik in belgie kom bij mijn schoonouders kan ik via de kabel gewoon naar ned 1/2/3 kijken ,en mijn zoontje naar kindernet5 verder hebben ze op de kabel ook national geographic dus daar geven ze het wel door vanuit dat oogpunt zou je denk ik ook nederlandse kaarten met deze zenders erop kunnen afgeven aan belgische inwoners ,vervolgens krijg je dan de discussie waarom mensen in een bekabeld gebied wel naar deze zenders mogen kijken en mensen die een schotel hebben niet ! gr jaap

Share this post


Link to post
Satwatcher

@ Black Tiger

 

De Duitse zenders betalen niet voor heel Europa enkel voor het Duitstalige gebied. De afbakenning zit in het feit dat men alles nasynchroniseerd en daardoor dus, en dat is inderdaad scheef te noemen want een Fransman leert ook Duits op school, voor de auteursrechten codeert. Vroeger had je dit geintje ook bij TV10 in de analoge tijd. Deze "codeerde" het analoge signaal op de Intelsat door inverted uit te zenden. Het negatieve signaal werd dan door een normale ontvanger niet goed ontvangen en met de inverted knop welke op de wat duurdere ontvangers standaard zat kon men alles wel goed zien. Digitaal zie je het nu bijv goed aan BVN TV. Deze zitten ongecodeerd in het C+ pakket. Dat komt omdat men op BVN TV alleen maar eigen producties uitzendt of Nederlandse producties waarvan Ned 1, 2 en 3 zelf de rechten heeft. Door auteursrechten, ja ook wij Nederlanders zijn er zelf goed in, mogen bijv 's nachts in de doorlopende programma's op Nederland 2 ook geen beelden meer worden getoond van voetbalwedstrijden uit de Eredivisie omdat de Eredivisie NV, de rechthebbende, dit vanaf dit jaar verboden heeft.

 

Het is inderdaad niet te rijmen dat men op de Belgische kabel wel naar Ned 1,2 en 3 kunnen kijken en via de sat mensen niet. De uitleg hiervoor zou, ik weet dit niet zeker, wel liggen dat men voor het Nederlandstalige gebied, dus ook Belgie, de rechten heeft maar men via de satelliet niet kan verkopen omdat als je dat verkoopt je ook direct de commerciële zenders mee verkoopt en dat mag weer niet van de Nederlandse mediawet.

 

Geloof me auteursrechten zijn echt de meest irritante dingen die er zijn. Echt alles is bij die gasten afgebakend. Heb eens een cursus erin gehad voor de lokale/regionale omroepen en geloof me er hadden in Nederland veel meer tv en radiostations geweest als de rechten, BUMA STEMRA is nog erger dan belastingsdienst in het mediawereldje, niet zo verdomd hoog hadden geweest.


Satwatcher

Share this post


Link to post
Guest Satslope

Aha... een mediamannetje..

Share this post


Link to post
Guest JoostA

Hm, BumaStemra, dat is wel zwaar over de zijlijn heen maar toch. Inderdaad, een schrikbarende organisatie. Ik dacht jullie een plezier te kunnen doen door even de tarieven die aan kabelabonnees worden gerekend door te geven. Even naar de site (http://www.bumastemra.nl). Hopeloos traag. Een LAN is duidelijk niet goed genoeg. Vervolgens: tarieven voor kabel niet te vinden. Uiteraard niet. Het is niet zo voordelig uit oogpunt van PR om op de site te vermelden dat je als kabelabonnee nog eens extra betaalt.

Maar dat is wel zo. Kabel is namelijk een "autre organisme" in de zin van de Berner conventie (volgens de Hoge Raad). Het is in ieder geval zo dat het tarief is opgebouwd naar het aantal zenders dat je ontvangt. Bijvoorbeeld (het exacte aantal ken ik niet: de eerste 5 kosten 7 cent, tot 12 zenders een dubbeltje enzovoorts.

Afijn: dit staat nu ook weer erg in de belangstelling omdat die uitspraak van de HR een ernstig probleem is bij gezamenlijke satellietontvangst installaties: het hoogt de kosten op en zorgt ervoor dat er toch weer mensen zijn die het verdommen de eigen schotel op te geven (zou ik trouwens sowieso niet doen...). Dat de BumaStemra op net zoveel sympathie mag rekenen als de business software alliance mag verder bekend zijn...

Share this post


Link to post
Guest espagnol60

Hoi allemaal

 

Het zijn allemaal leuke reactie ,maar ik blijf erbij Canal+ laat heel wat links liggen door de belgen geen lid te laten worden alhoewel de grenzen open zijn ,we buurlanden zijn ,de zelfde taal spreken, en het zou een verenigd euopa zijn zeker met de euro in aantocht.

 

saludos

Share this post


Link to post
Guest fenzo

Men heeft het al geprobeerd in Belgie met irdeto, maar het aantal mensen dat een abo nam was blijkbaar veel te laag om rendabel te zijn, Multichoice probeerde het wel, maar zodra C+ de boel van Multichoice overnam, was het gelijk gebeurd in Belgie, knop uit.

 

Multichoice heeft overigens evenals Filmnet NOOIT een cent (frank) winst gemaakt in Nederland en/of Belgie.

 

Belgie is trouwens volgens mij het dichtsbekabelde land van Europa, hier is C+ veel aktiever op de kabel dan in NL.

 

Wat ook een feit is, is dat je in Frankrijk inderdaad voor ongeveer fl. 30,00 per maand al een abo hebt met zo'n 20 zenders geloof ik, waarbij de prijs van een huur ontvanger is inbegrepen.

 

Het basis pakket is in Nederland best betaalbaar (13,20), enkel is het jammer dat een aantal zenders welke wel op de meeste kabel aansluitingen te vinden zijn (BRT1 en 2, BBC) niet in dit pakket te vinden zijn.

 

Overigens is het ook zo dat de kabelmaatschappijen in Belgie, een klein bedrag per abonnee betalen aan de NOS voor doorgifte van de Nederlandse zenders, en in Nederland wordt wel degelijk een (klein) bedrag per abonnee betaald aan de BRT en BBC voor de doorgifte van hun zenders bij ons op de kabel.

Vraag maar eens na bij de kabelboer waaruit het te betalen abo bestaat.

 

Om even terug te komen op C+ in Nederland, zoals ik reeds aanhaalde is 13,20 per maand een redelijk bedrag voor het basis pakket, als ze dan vervolgend C+ rood en blauw weer volledig filmkanaal zouden maken er hiervoor bijvoorbeeld een bedrag van fl. 25,00 of fl. 29,95 per maand voor zouden rekenen incl. de zenders uit het basispakket, dan denk ik dat ze zeer snel vele duizenden abo's meer kunnen afsluiten.

 

Volgens mij heeft nog geen 5% van alle digitale schotel bezitters een C+ abo, na voorgenoemde prijswijziging geloof ik dat dat er wel eens 25% of meer kunnen worden, ook de abo's op de kabel zouden dan wel eens toe kunnen nemen.

 

Maar zolang je probeerd mensen aan je vast te pinnen door kontrakten af te sluiten waar je minimaal één jaar aan vast zit, en als je niet binnen drie maanden opzegt, je automatisch weer een jaar eraan vast zit, geef je eigenlijk aan dat je product niet goed is, en dat je veel te bang bent je klanten te verliezen.

 

Als overigens C+ in Nederland zou stoppen, voorzie ik echter weer een groot probleem, de Seca boxen kunnen immers niet zinder kaart werken, en C+ is indirect eigenaar van het Seca systeem, dus wie blijft er dan verdienen aan het evt. door gaan in seca van de Nederlandse zenders ???? juis ja weer zij.

 

De vraag is dan maar of iemand in Nederland bereid is de Nederlandse zenders te blijven uitzenden in Seca, en hiervoor rechten te betalen aan de C+ organisatie.

 

Voorlopig kunnen we enkel maar koffiedik kijken, en afwachten wat er gaat gebeuren, het is enkel te hopen voor de gewone man die niet op de kabel kan worden aangesloten, om toch te kunnen kijken naar RTL4 etc. braaf een C+ bakkie heeft gekocht, en ieder jaar of iedere maand zijn bijdrage aan C+ betaald, dat deze mensen weer niet het dupe worden voor de zoveelste keer.

Share this post


Link to post
Black Tiger

Basispakket, nee dankje, want dan kan ik ook kabel blijven kijken, heb ik tenminste 32 zenders inclusief datgene wat ook in dat basispakket zit.

 

Daarnaast getelt de FTA zenders op de schotel en ik heb al weer geen C+ nodig.

 

Ik denk dat veel meer dan 5% van de schotelbezitters een abonnement heeft, dat kan bijna niet anders, wij hobbyisten zijn immers maar een klein clubje uit dat gehele klantenbestand.

Maar als ze een prijs van 25,- a 30,- per maand zouden tellen voor basispakket met de beide C+ filmzenders (maar dan wel met beduidend minder sport) is dat veel redelijker en denk ook ik dat ze dan snel meer interesse wekken bij potentiele klanten en zo dus klanten kunnen winnen.

 

Wat betreft de seca ontvangers, geen nood, als C+ stopt en/of het signaal uit zet, dan blijven de ontvangers werken omdat de startupcode al op de kaart aanwezig is.

Als ze weg zijn is er geen Freek meer en derhalve ook geen toepassing meer van artikel 326c omdat er geen rechthebbende meer is en zo wordt het dan voor iedereen inclusief de handel mogelijk om deze startupcode op de kaart te zetten zodat deze ontvangers gewoon als normaal werken en desnoods meer.

Het probleem zal dan alleen zijn wie de NL zenders (en evt. de commercielen) op een satelliet gaat duwen, en als dat iemand gaat doen (bijv. NOB) zullen de transponderkosten er toch uit moeten worden gehaald of ze zullen het van kijk en luistergeld moeten betalen omdat toch iedere werkende persoon dat nu betaald, tv of geen tv.

 

We wachten af... ik ben benieuwd. Maar mocht het "noodlot" ons treffen, dan zal ik de laatste zijn die er om rouwt. Ik kijk toch nooit C+1 en 2 en de andere zenders heb ik op de kabel dus....


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest JoostA

Weer verder ouwehoerend.... ik zat net op de CanalPlus site het nieuws van CanalPlus te lezen. Ze hebben weer vat voetbalrechten (meen ik) voor de komende drie jaar. Daar heerst dus nog optimisme.

 

Maandenlange mislukte pogingen een abonnement te krijgen (zoals mij overkwam) hoef je ook niet meer te beleven. Er is een online aan,eldt mogelijkheid. Je krijgt er nog een leren bal bij ook. Jammer dat mij heel die sport nou *totaal * niet interesseert. Hier toch maar de link, want je zoekt wel even anders.

=====================================

Link weggehaald, commerciele links mogen niet

en zeker niet naar deze firma.

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.