Jump to content
Black Tiger

ToxicQ en TB willen geen vrede.

Recommended Posts

Black Tiger

Helaas. Per e-mail heb ik beiden uitgedaagt tot een goed gezamenlijk overleg om tot oplossing van alle problemen te komen.

 

Beiden bleken daar niet in geinteresseert en dat werd dus ook duidelijk gesteld in hun antwoord.

Alleen ToxicQ wilde gewoon weer de "blijven jullie van ons af dan blijven wij van jullie af" methode weer opnemen, maar daar zijn wij niet in geinteresseert want het afgelopen jaar heeft uitgewezen dat die methode niet werkt, die hebben wij namelijk al geprobeerd.

 

Dus beste gebruikers, de andere partij wil geen goed overleg om tot een oplossing te komen. Dan kan men in alle redelijkheid ons niet meer ervan beschuldigen geen poging ondernomen te hebben.

 

P.s. De nieuwe foto op de .nl sites die TB gemaakt heeft vind ik overigens wel grappig. Leuk om de mods eens in jurkjes te zien, zo zou je ze anders niet vlug tegenkomen.:D

Alleen begrijpt TB niet dat het logo op de jurjes niet klopt, die mods zouden nooit tot die partij willen horen.:)


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
denktenk

Ja, die foto is ook leuk!

v.l.n.r de volgende z*****l mods: Appien, Zeeman, Cul8ter, Tokzeikjoe en 19C001.

Jammer dat de pret maar 5 sec. duurt....

Teebee, kun je hem iets langer laten staan voordat je doorlinkt naar iets wat aanmerkelijk minder humorrijk is????????


In het land der zwartkijkers is drie-oog koning.

Share this post


Link to post
Satwatcher

Kijk Henk heb je toch nog eens een verjaardagkado gehad van je beste vriend. Zal hem wel om ondertekening ervan vragen anders is ie later niets waard. :):)

 

Maar is toch leuk dat de betrokken site de specialisme van de "grootste concurrent" moet inroepen om een goede, betrouwbare inhoudelijke en op waarheid beruste promotie van de satelliethobby in het algemeen te kunnen maken naar de gebruikers van de eigen site toe. Ieder zijn eigen specialisme zullen we maar zeggen dus als we ooit iets over commercie willen weten weten wij de weg ook wel.


Satwatcher

Share this post


Link to post
Black Tiger

Och, als smoesje kreeg ik nu te horen dat ToxicQ bang was dat zijn gegevens de dag ernaa op straat zouden liggen als hij overleg zou plegen.

Gegevens die ik al heb, en ook van TB en zelfs na diens zeer lage streken nog niet online heb gezet, ondanks het feit dat hij bijv. de gegevens van Satwatcher -wel- openlijk heeft geplaatst.

 

Klaarblijkelijk is hij niet slim genoeg om te bedenken dat een overleg op een neutrale plaats zou kunnen plaatsvinden en niet bij iemand thuis.

 

Na de nodige bedreigingen en pogingen tot intimidaties heeft hij daarna weer afscheid van me genomen in de email.:)


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest mr.hotbird

Ik dacht dat hij geen zin voor humor had maar ik had het verkeerd.

Waarschijnlijk mogen we alleen zijn humor leuk vinden en van anderen kan hij het niet waarderen.

O ja dat rokje staat ons leuk:)

Nu kun je weer zien die tegen humor kan en dat zijn de echte satboards.

Welke board is de beste ?? NO BODY IS PERFECT.

Share this post


Link to post
Guest vodo

@Denktank,

 

nooit geweten dat ik zulke mooie benen had.

Tegenwoordig draag ik lenzen.

 

Zeeman.

Share this post


Link to post
Guest d0xt3rCb

@Zeeman

 

Ik hoop dat je zicht een stuk beter is met die lenzen, spaart je een hoop blik in de toekomst.

 

En wel op tijd remmen als je ons ziet, ik heb een paar leuke dumps :)

Share this post


Link to post
Guest vodo

Och ja wat die posting betreft, denk dat daar meer frustratie in zat over m'n eigen rijkunsten op de zaterdag dan over de foto's welke op het net stonden.

 

Anyway, ik laat het hier verder bij want daar komt verder toch maar gezeur van.

 

Zeeman.

Share this post


Link to post
Black Tiger

Hmmzz... ik denk eerder iets anders.

Maar we geven je het voordeel van de twijfel.

Als je je gedraagt kun je binnenkort weer via je eigen account deelnemen. Dan laten we de rest verder rusten wat we gelezen hebben betreffende jou.:)


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest Unetwork

Mensen mensen waar zijn we toch allemaal mee bezig?

Met beide ogen lees ik al de topics over het verschil, en hier als special member met nooit enig probleem met iemand en tevens als mod bij s*a vind ik dit buitengewoon spijtig en ben echt niet de enige

Ben nu, dat weten vele mods hier, al ruim 10 jaar journalist en woon en werk in een oorlog gebied, dit al ruim 10 jaar. Werk voor de publieke omroep, dit met video beelden, en sta indien nodig met regelmaat ook nog eens voor RTL4 in beeld Nederlandse kijkers proberen uit te leggen de waanzin van oorlog en ruzie.

Nu als ik in mijn vrije tijd via het internet weer in Nederland aanwezig ben zie ik een discussie die echt de spuigaten uitloopt, sorry dat ik dit zo moet uitdrukken Black Tiger, je kent mij al een tijdje en heb met niemand ook dan een probleem gehad. Als wij spreken waar 2 vechten hebben er 2 schuld kunnen we ook zeggen waar 2 vechten moet er 1 de verstandigste zijn en gewoon stoppen. Ik laat de schoen staan die hem past die mag hem aantrekken.

Waarom gaan we gewoon niet door met deze geweldige hobby want daar doen we het toch allemaal voor?

En wat maakt het toch uit in de tegen spiegeling van al het geweld om ons heen die we elke dag via de diverse nieuws berichten op TV kunnen zien, wie er gelijk of ongelijk heeft? Wat wit is, is vaak voor een ander met geen goede White balance geel of groen of blauw, maar om hierover nu ruzie te maken is voor mij echt niet leuk meer.

Ik hoop echt dat dit nu over is en we gewoon weer kunnen doorgaan met deze hobby!

Ik wens dan ook een ieder veel verdere plezier toe!

Share this post


Link to post
Black Tiger

Dank voor je uitstekende bijdrage Unetwork, en ik ben het wat betreft de oorlog en verdriet in deze wereld volledig met je eens.

Over het 2 vechten en 2 schuld hebben overigens niet.

Maar je bent nooit lastig geweest en altijd objectief en geeft op een nette manier kritiek, da's ook een van de redenen dat jij als s-4-a mod hier nog een SM status hebt.

 

=========

Het volgende commentaar is niet als kritiek op jouw opmerkingen bedoelt, maar als uitleg, en eventueel verzoek tot medewerking c.q. nagaan welke mogelijkheden nog onbenut zijn gebleven of welke er nog bestaan.

=========

 

De verstandigste zet (1 stoppen) hebben we al geprobeerd, maar het blijft bezig.

Ik zelf en het hele UDSB team vind het ook heel erg jammer dat de Nederlandse satscene dit nu moet meemaken.

 

Ik vind het ook heel spijtig dat ik er deze keer persoonlijk voor gekozen heb om de zaak nu zo uit de hand te laten lopen.

 

Er is reeds van alles geprobeerd, ook eenzijdig stoppen met de flauwekul, de "tegenpartij" zegt dat zij dat ook gedaan hebben, daar ga ik verder niet op in, maar als je dat leest en het gaat maar weer opnieuw aan de gang als het wat rustiger is, dan moet er op een gegeven moment een einde aan komen.

 

De hele satscene zit lekker en gezellig bij elkaar samen te werken met uitzondering van 2 personen die het voor hun eigen site daarmee verknallen.

 

En ik heb speciaal nu deze beerput open gegooid. Ik wil niet zeggen dat wij altijd onschuldig zijn geweest en soms harder hebben teruggeslagen dan misschien nodig was, maar het laatste jaar zijn wij absoluut niet begonnen anderen te irriteren.

 

Anyway, elke schuldvraag daargelaten, ik heb het speciaal zover laten komen om discussie mogelijk te maken en tot een oplossing te komen.

En een oplossing is mogelijk. Geen vrede, geen vrienden, maar wel een "bestand" om het even zo te noemen. Een soort van oplossing waarbij een en ander besproken wordt en dan een wapenstilstand besloten wordt zodat we ieder onze weg gaan en elkaar niet meer (ook niet langs zijwegen zoals het misbruik maken van naamsbekendheid domeinen om er winst op te maken) het leven zuur maken.

 

Het is overduidelijk dat de andere partij dit niet wil. Wat verwacht men dan nog van ons?

 

Met alle respect, we willen best, maar we gaan niet -weer- eenzijdig stoppen met rotzooien om -weer- de hele tijd de klappen op te vangen en het geirriteer accepteren zonder verdere boe of bah, dat gaat ook de keel uithangen op een gegeven moment.

 

Daarom nu deze actie, niet goedschiks dan maar kwaadschiks, en als ik meer dan 50% kans van slagen heb met die misbruik van naamsbekendheid en inbreuk op handelsnaamrecht of een van beiden, dan ga ik ook voor de volle 100% voor die rechtszaak als die oplossing er niet voor die tijd komt.

 

Het enige wat we gezamenlijk kunnen doen als moderators van welk board dan ook en als gebruikers van alle boards is om die twee figuren op te roepen om de tafel te gaan zitten met de anderen, anders wordt het nooit iets.

 

En ik ga niet roepen dat satfun beter is dan een ander of satnerds of wie dan ook, we hebben ieder onze eigen identiteit, en wij zijn tevreden met onze gebruikers waarbij het ook helemaal niet interessant is of iemand meer of minder gebruikers heeft of een SM forum of niet, het gaat er om dat de gebruikers zich thuisvoelen waar zij het ook maar plezierig vinden om te vertoeven.

 

Maar die rust krijg je nooit als we nu niet eens eindelijk (waar ook al veel gebruikers om gevraagd hebben) de strijdbijl kunnen begraven. Maar ophouden met strijden moet ook van 2 kanten komen, en ik wil wel diegenen bij een oplossing recht in de ogen kunnen kijken zodat ik kan zien of ze het ook menen, vandaar een overleg. Dus niet overleg via mail of icq of irc. Persoonlijk! Zonder geweld!

 

Zonder overleg zal er van onze kant eenzijdig niets meer gebeuren.

Gaan die links niet weg op de nl domeinen, dan komt die rechtszaak er als ik hem winnen kan.

Gebeuren er andere dingen, dan zullen we daar ook op reageren.

 

Gaan de links weg en gebeurt er verder niets meer, dan houden wij ons ook rustig, wij zullen niet het initiatief nemen zonder daarvoor een aanleiding te hebben gehad.

 

Heb je een ander of beter advies, of iemand anders, hebben we daar altijd oren naar, maar kom a.u.b. niet meer met eenzijdig de strijdbijl begraven want het afgelopen jaar hebben we wel gemerkt dat dit gewoonweg niet werkt.

Het meeste was dan wel niet zichtbaar via de boards, maar achter de schermen des te meer.

En dat is even slecht.

Temeer daar een HetNet operatortje ons ook nog denkt te bedreigen middels een lachwekkend format commando'tje in Linux. Dat soort dingen publiceren we nog niet, maar het maakt duidelijk wat zich tevens nog achter de schermen afspeelt.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest Unetwork

O.k. je geeft zelf aan dat jij en dit board in het verleden te ver is gegaan, en dat waardeer ik echt persoonlijk. Maar waar het nu om gaat is dat het te persoonlijk gaat worden. En heb natuurlijk mijn persoonlijke mening wie er op dit moment er schuldig aan is, maar dit blijft voor mij een persoonlijke mening en wil in deze kwestie geen rechter, aanklager of advocaat spelen. Wel wil ik duidelijk blijven hameren op het fijt dat ruzie op deze manier nooit goed en gezond kan worden uitgevochten, en zelfst word het uitgevochten bijft er natuurlijk een nare nasmaak achter, daar is het verleden al een groot bewijs voor.

 

Wel is er zoiets van general public, want het is toch niet goed dat dit bijdraagt voor de diverse leden van of jouw board of die van Toxic(Q). Er blijven dan ook nog de diverse rel schoppers over, dit uiteraard zonder namen te noemen, die bij jouw board weg gaan en zich dan bij een ander board gaan aanmelden en omgekeerd. Die zien dan hun kans rijk om ook te gaan blaffen en modder naar de diverse webmasters in kwestie te gaan gooien. En Black Tiger dit kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

 

Ik geloof en hoop dan ook dat er een goed en openlijk gesprek tussen jullie beide gaat komen. Ik ben daarom blij dat je mijn bericht hebt gelezen zoals het is bedoeld. Ik surf zo af en toe met plezier naar dit board toe, post wel niet veel omdat ik als moderator vooral voor *** loyaal wil wezen dat begrijp jij zeker wel en nogmaals ben ik juist daarom blij dat je deze posting op deze manier kan en wil opvatten.

 

Ik denk wel dat we dan eerst eens de zaak moeten laten rusten en gewoon en in plaats van 1 gat te graven voor die zogenaamde strijdbijl er eigenlijk een tweede gat erbij moeten graven om onze hobby weer uit de grond te halen.

Share this post


Link to post
Black Tiger

Ik heb het inderdaad opgevat zoals jij het bedoelde. Indien iemand mij of ons in alle redelijkheid aanspreekt en goede argumenten heeft, is er immers geen enkele reden om daar kwaad of te worden of wat dan ook.

 

Natuurlijk geef ik aan dat ook ik en het board wel eens te ver zijn gegaan, dat geldt voor beide kanten (even uit oogpunt van discussieredelijkheid buiten beschouwing gelaten wie er begonnen zou zijn), en dat is ook niet meer dan normaal, de ene keer raakt de ene kant geirriteerder en reageert heftiger dan nodig, de andere keer is dat de andere partij, het zou onzin zijn om te gaan vertellen dat ik bijv. nooit verder dan nodig zou zijn gegaan. Bij een discussie over een oplossing, moet je ook eerlijk naar elkaar toe staan, en er is -niemand- (ik durf iedereen uit te dagen) die ook maar 1 stuk tekst kan terugvinden waarin ik niet achter mijn woorden en uitspraken sta, en als men dat wel vind, dan vind men ook een verontschuldiging omtrent mijn vergissing, ik heb altijd met open vizier gestreden etc., geen ip's verborgen, heb ik niet nodig, schiet je ook niks mee op, wekt alleen maar achterdocht.

 

Het klopt inderdaad wat je zegt dat zelfs een juridisch uitvechten een nare smaak achterlaat, dat is ook wat we liever niet willen doen, maar na 2 a 3 jaar problemen moet het toch ook eens afgelopen kunnen zijn. En we proberen nu druk op de ketel te zetten om dat nu eindelijk eens klaar te krijgen.

 

Het is logisch dat jij als s-4-a moderator hun loyaal blijft, niemand vraagt immers van jou of een andere moderator dat niet te doen, we vragen alleen redelijkheid en billijkheid, en zolang die er is, hebben wij met niemand problemen.

 

Wat betreft de moddergooiers, ja die blijven er toch wel, dat heb je altijd, zowel bij TQ op het board als ook bij ons op het board, gebruikers van beide (en meer) kanten afkomstig.

Maar zoals bekend weten TQ en wij daar best wel weg mee. En als we gezamenlijk kunnen afspreken dat niemand gebruik gaat maken van clones en net als ikzelf altijd doe gewoon achter zijn woord staat en met de eigen alias post, dan is dat probleem van vervelende gebruikers snel genoeg uit de wereld geholpen.

Maar nogmaals.... daar is dialoog voor nodig.

 

De zaak rusten wil ik wel, maar dat komt ie later weer op, nu is de tijd voor een oplossing rijp, VOOR de gebruikersdagen zou nog het mooist zijn zelfs, aangezien je toch vaak een gezelligere indruk van de mensen krijgt als je ze zelf ontmoet, TB heeft dat verleden jaar net als ik zelf ook ervaren.

Het is het gezeur allemaal niet waard. En het zou toch mooi zijn als we elkaar in de ogen kunnen kijken als we elkaars gebruikersdagen bezoeken, zonder haat of nijd maar eerder met de gedachte "je bent nog wel niet m'n vriend, maar eindelijk hebben we wel gezamenlijk een eind aan het gezeur kunnen maken".

 

Daarom dus deze openheid, dat alle gebruikers het kunnen zien en meelezen, en daardoor kunnen al diegenen die het met ons eens zijn dat we om de tafel moeten gaan zitten en een oplossing moeten afspreken, druk op diegenen uitoefenen die nu niet willen.

 

Indien je zou willen zou ik je willen verzoeken een dialoog aan te gaan met de leiding van het board wat je loyaal bent, wellicht dat het helpt, maar ze moeten echt samen, dus TB en TQ aan een gesprek deelnemen, we willen echt 100% zekerheid dat het echt ook voor -iedereen- rustig gaat worden en niemand zich achter smoesjes kan verschuilen, ook aan onze kant niet.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest PauK

Tsja, wat moeten we hier nu als 'gewone' gebruikers allemaal mee? Ik heb het verhaal als buitenstaander aan zitten kijken, en dan krijg je natuurlijk niet het hele verhaal en alle achtergronden mee. Aan de andere kant kan je er dan wel objectief naar kijken, en daar zitten ook voordelen aan.

 

Laat ik beginnen met vast te stellen dat er heel veel oud zeer tussen de partijen zit - en veel wantrouwen. Dat betekent helaas dat simpele oplossingen waarschijnlijk niet gaan werken - het even onderling uitpraten klinkt makkelijk, maar stuit dus op de nodige problemen. Zolang er geredeneerd wordt in de trend van 'wij hebben er alles aan gedaan en nu moet de andere kant maar de eerste stap doen' kom je helaas niet verder. Misschien heb je zelfs wel gelijk en ligt het allemaal aan de andere kant - maar daarmee schiet je geen steek op. Zolang je je niet in kan leven in de gedachtengang van de 'tegenpartij' zie je ook niet in dat jouw acties en opmerkingen verkeerd uitgelegd kunnen worden - terwijl je zelf het gevoel hebt dat je volkomen in je recht staat, niets verkeerds doet, ook recht heb op een tegenactie, enz. Helaas zorgt dat meestal alleen weer voor een tegenreactie, en voor je het weet loopt de boel gierend uit de klauw.

 

Laat ik voorop stellen dat ik het op zijn zachtst gezegd erg onverstandig vond van TB om de *.nl domeinen te registreren. Iedereen moet natuurlijk begrijpen dat dit als een aanval overkomt.

 

Aan de andere kant vind ik het ook erg onverstandig om op deze wijze onaangekondigd 'verhaal' te gaan halen - ZELFS al vind je zelf dat je in je recht staat. Staan er opeens een stel zotten voor je huis te springen, ik kan me voorstellen dat je je daar niet op zit te wachten.

 

Inmiddels zijn de verhoudingen dusdanig verstoord dat de partijen niet meer met elkaar praten. Nu, een betere waarborg voor een verder escalerend traject ken ik niet.

 

Ik denk dat er maar één oplossing over is, en dat is een bemiddelaar aanstellen die eerst afzonderlijk, en daarna met de beide partijen samen gaat praten. Eerst het oude zeer bovenhalen, vervolgens voorwaarden stellen voor een gezamenlijke afspraak, en daarna onderlinge afspraken maken om e.e.a. uit de weg te helpen. Ik roep beide partijen op hier aan mee te werken, want op de huidige weg doorgaan levert gegarandeerd alleen maar problemen op.

 

Freek vd E zal inmiddels wel in de gaten hebben dat *niets* doen om de satscene aan te pakken een veeeeeel effectievere methode is dan zich er constant tegenaan te bemoeien - de scene helpt zichzelf op deze manier wel om zeep.

Share this post


Link to post
Satwatcher

Ik ben denk ik een van de weinige personen die het aan twee kanten heb mogen meemaken. Ben nu dan wel geen moderator bij Satfun maar als oude mods groep van s 4 a voelen wij ons zeer verbonden bij de UDSB en maken er eigenlijk ook zonder een eigen board te hebben deel van uit. Daarnaast heb ik samen met de hele groep oude mods en met name met satdoxter 4 maanden lang het s 4 a board mogen leiden.

 

In die periode hadden we hetzelfde gedoe als nu. Maar ik ben, door de tegenpartij met grote achterdocht aanschouwt, toch begonnen met een dialoog met in eerste instantie Satfun en met name Black Tiger en Denktenk in het bijzonder. Een goed voorbeeld van die samenwerking was een tot dan toe niet te verwachten en nooit eerder gevoerde open discussie op s 4 a waarin gebruikers zelf konden zeggen wat zij verlangden van een board als s 4 a. Aan die discussie mocht iedereen meedoen zelfs de mods van Satfun en Satnerds die tot dan een ban hadden op s 4 a. Vanuit dit standpunt hebben we ook nieuwe mods aangetrokken om de nieuwe stijl van s 4 a lijn te kunnen geven en uit te voeren. Een belangrijk nieuw fenomeen in de organistatie van s 4 a was de maandelijkse modsvergadering via Irc. Tot dan was er nooit kontakt tussen de mods onderling geweest en waren nooit voorstellen van de mods op een democratische manier naar voren gebracht en in stemming gebracht tijdens een mods vergadering. In die tijd hebben wij, Black Tiger en ik, elkaar altijd op de hoogte gehouden van de stand van zaken en bij belangrijke beslissingen elkaar van te voren op de hoogte gebracht om de onderlinge spanningen die er toen zeker waren na de commerciele patch van de Humax door TeeBee weg te kunnen halen en hen ervan te overtuigen dat s 4 a onafhankelijk van TeeBee de eigen weg van de moderators voer. De hechtheid van deze moderatorsgroep van s 4 a ging zelfs zo ver dat men als 1 man achter een collega moderator ging staan als deze ergens van beschuldigt werd. We schrijven bovenstaande in de periode oktober-december 2000. Onderling ging het dus beter, zeker nog niet perfect, tussen vooral s 4 a en Satfun. Maar intern begon de oude eigenaar van s 4 a nu toch wel in te zien dat zijn geesteskind een totaal andere kant ging opvaren met name de koers ervan. Zijn standpunt na zijn commercieel gaan NOOIT meer wat publiekelijk in de sathobby te doen werd al gauw geschonden bleek de oude s 4 a mods groep. In die tijd hebben wij diverse mailen kunnen ontdekken dat hij onder andere namen maar ook steeds meer onder zijn eigen naam zich ging bemoeien met het board. In die tijd heeft de oude mods groep bij mij weten het enige slecht besluit genomen wat zij heeft kunnen doen en dat is toegeven aan de drang van TeeBee en hem mee te laten beslissen op de achtergrond als 1 stem in een modsvergadering. Hierna heeft hij diverse malen eigenhandig en niet overlegt met de admins, mij en satdoxter, teksten verplaatst, verwijdert of geedit waar wij niet al te blij mee waren. Klap op de vuurpijl was echter een zeer harde en persoonlijke aanval op 1 van de s 4 a mods dat deze paswoorden had gegeven aan medwerkers van Satfun en Satnerds. Bij navraag van bewijzen wordt ons een txt bestandje gegeven waaruit dit heeft moeten blijken. Dit txt bestandje is door mij en satdoxter tot op de punten nagekeken en we hebben zelfs nog deskundige uit de echte hackers wereld naar deze txt bestand laten kijken. Het antwoord van allen was dat dit geen overtuigend bewijs was en eigenlijk bij elkaar geplakte onzin. Hierop hebben de mods in een geheime en speciale vergadering besloten om unaniem met zijn allen te stoppen met s 4 a en de inmiddels populaire s*****lchat om te zetten naar satlounge chat. Hierna hebben wij alle medewerkers van Satfun en Satnerds ingelicht en hen onze standpunten duidelijk gemaakt. Daarna heeft de s 4 a groep unaniem het board aan TeeBee over gegeven.

 

Als wij op dat moment hadden mogen doorgaan met s 4 a weet ik zeker dat deze discussie niet gevoerd had geweest, Dat wij als zelfstandige maar elkaar respecterende boarden naast elkaar hadden geleefd en dat is in sommige gevallen, denk aan gebruikersdagen, misschien wel een verre gaande vorm van samenwerking had geweest. Het tegendeel is nu bereikt. S 4 a heeft weer dezelfde status als voor de overname door ons groep mods. De democratie is weer ver te zoeken ook in de leiding van het board. Mods weten niet wie wie is , hebben elkaar nog nooit gezien en zouden niet weten wie Toxic Q is omdat deze geheim wil blijven. Dat je dat tegen de buitenwereld wil okee maar intern mag je naar medemakkers in de strijd toch wel je gezicht laten zien. Die gezicht heeft hij best wel maar het is een persoon die volgens ons maar ook volgens de vele bewijzen die we hebben rechtstreeks gestuurd wordt door TeeBee. Op zich is daar niets mis mee maar als je een begin wilt maken met een oplossing voor het probleem moet je met eerlijkheid beginnen. Dat is iets wat ik dus ook heb meegemaakt in die eerdere poging tot verzoening die tot op het punt van de unanieme opstapping van de s 4 a mods groep in januari 2001 ook werkte.

 

Vrienden voor het leven zullen we wel nooit meer worden maar een werkbare situatie maken voor de sathobby in Nederland is het minste waar je je voor kan inzetten. Nogmaals ik heb in beide keukens heel goed kunnen kijken maar de woorden van Black Tiger zijn waar. Het is steeds weer de ene partij die begint met iets. Dat er dan een reaktie volgt is toch logisch. Ook nu weer als er een duidelijk voorstel komt van we gaan om de tafel zitten dan komt er een negatief antwoord van de andere zijde. Het zou mooi zijn als er iets op gang wordt gebracht om dit te stoppen maar daar heb je twee partijen voor nodig en het is nu aan de andere partij om in te gaan op het duidelijke voorstel van bespreking. Doet men dat niet moet men ook niet gaan zeuren want dan hebben ze de kans gehad.


Satwatcher

Share this post


Link to post
Guest bullet

Juist SW. Ik wist van dit verhaal nog niks toen ik me samen met Nowtv aanmelde als mod van shit4all. De eerste 2 a 3 maanden was er weinig aan de hand, maar gaande weg kreeg ik het idee dat het board gerund werd door 1 persoon en niet metelkaar. Toen de baas ook nog postings van mij en andere mods begon te verwijderen en pas nadat ie dat gedaan had de reden vertelde, was voor mij de maat vol. Ik ben toen zelf opgestapt en niet veel later Nowtv ook. En ik heb daar geen seconde spijt van gehad, integendeel.

 

Ik en een aantal andere mensen draaien nu zelf een (UDSB) forum wat weliswaar kleinschalig is, maar waarvan de mods onderling een prima verstandhouding hebben en waar iedereen alles vertellen kan en ideen kan inbrengen. Dat zie je ook aan de IRC vergaderingen die wij zo nu en dan hebben - die duren soms tot de nacht toe.

 

Wat ik hiermee wil zeggen is dat als de "baas" van shit4all hetzelfde gedaan had, dat deze dingen niet waren gebeurd. Achteraf ben ik blij dat het zo gelopen is.

 

Grtz Bullet

Share this post


Link to post
Black Tiger

Persoonlijk had ik liever niet gezien dat het anders gelopen was, maar het is gewoon niet anders.

Tuurlijk Satfun is ook echt geen lieverdje met tegenacties, en ik kan me ook voorstellen dat iemand niet geheel gelukkig is als men de foto's van zijn huis met wat lachende figuren ervoor op internet geplaatst ziet.

Maar ga zo'n huis maar eens zoeken, het was duidelijk echt gezellige business, niets van verhaal halen, terwijl TB bedoelde met zijn uitnodiging om te komen, dat we een "warm" onthaal zouden krijgen (negatieve zin dus).

Ja, misschien waren onze reacties soms wat hard, heb ik boven ook al uitgelegt, is ook aan twee kanten geweest.

 

SW bedankt voor je steun. Ook ik was vreselijk wantrouwig zoals je weet in het begin.

Maar net zoals unetwork nu hier laat zien, liet jij openheid en eerlijkheid zien en een streven naar rust, zonder daarbij vaag te zijn, ik heb toen nog speciaal gelet op tegensprekingen in diverse mails, maar kon ze niet ontdekken, heb jij toen wellicht ook wel gedaan.

Maar toen waren we op de goede weg.

Ik heb niemand van het toenmalige s4 all team omgepraat, onder druk gezet of wat dan ook.

Satwatcher weet dat ook, we hebben toen goede afspraken kunnen maken, en het enige wat ik gedaan heb zijn een paar beloftes in de zin van "ik bemoei me nergens mee, maar wacht maar x tijd dan is het afgelopen met de pret" en het is bijzonder jammer dat deze (en nog een paar andere) voorspellingen uitgekomen zijn.

 

Het zijn eenduidige bewijzen, dat er met Satfun en met name met mij te praten valt, zolang dat op een redelijke en fatsoenlijke basis gebeurd.

 

Het is ook duidelijk dat met name Satfun (of liever gezegd ondergetekende) in de clich ligt met s4-all en dat is omdat ik openlijker ben, eerlijker maar daarmee ook vele malen feller als ik me genomen voel.

Er zijn er nog een hoop die even pissig zijn, maar zich op de achtergrond houden, en geen hoop meer hebben dat er uberhaupt een goede dialoog mogelijk is. Maar wie weet..... hoop doet leven....


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest Unetwork

Heb met aandacht alle reacties gelezen en ben het vooral eens met PauK dat er gewoon een zo’n neutraal persoon moet komen om te bekijken of beide boards gewoon naast elkaar kunnen voortbestaan.

Maar moet hier nog wel enkele kanttekeningen plaatsen zoals:

Je kan natuurlijk niet dwingen om iemand persoonlijk te willen ontmoeten dit is een duidelijk recht van een ieder om zijn werkelijke gezicht of naam te willen prijsgeven. Ik persoonlijk heb hier geen problemen m daar ik toch lelijk ben en dus niemand jaloers kan worden op mij :)

Maar las ik een reactie lees waar s 4 a dan alweer shit 4 all word genoemd zijn we natuurlijk weer bijna bij punt af, nietwaar?

Mocht je persoonlijk problemen met iemand hebben hoef je niet alle moderators in hetzelfde slijk te halen?

Wat SW al zegt en wij kennen elkaar ook al een beetje, is natuurlijk zijn mening en zijn eigen ervaring waar ik natuurlijk geen recht van spreken heb en dit als onwaar te betuigen.

Heel veel van deze problemen komen gewoon vanuit het druk hebben, stress en elkaar niet begrijpen. Als jullie gewoon eens een privé chat zouden opzetten en gewoon zonder verwijten gaan komen denk ik dat wij met zijn allen heen heel eind zullen komen, ook dat we deze ervaring nu eens zonder nare bijsmaak kunnen meenemen als school in de toekomst, want daar zijn we het toch allen mee eens dat we graag nog een toekomst hebben?

Denk dan ook dat we moeten ophouden rechter te spelen want dat zijn we niet en gewoon met zijn allen moeten bijdragen aan een wederzijds begrip.

Share this post


Link to post
Guest d0xt3rCb

@Satwatcher

Aan zijn verhaal heb ik weining toe te voegen, het enige dat ik alles wat hij hier geschreven heb bevestigd door mij als co-admin van s*****l destijds.

 

Toen ik werd gevraagd als admin van s*****l om Satwatcher mede te helpen met het runnen van het board, kwam ik na zeer korte tijd achter zeer vreemde en eigenaardige dingen.

 

Ik kom uit een ander wereldje dan het satelliet wereldje en toen ik zag dat er meerdere nicks waren die door onze ex-Admin, helaas toen zeer onvoorzichtig zijn ip prints achterlatend heb ik een zeer lang telefonisch gesprek gehad met Satwatcher dat mij het geheel niet aanstond.

 

Hierna zijn een aantal zeer vervelende dingen gebeurd en achter onze rug om onzichtbaar gemaakt. Het vertrek van een goede aktive mod, na hevige ruzie en inmenging van iemand die niks meer met het board te doen wou hebben.

Ook zijn inmenging in de chat dat door een member van ons was opgezet buiten het board om werd spoedig als zijnde zijn bezit gezien hij zou bepalen wie daar wel een + of een @ kreeg of niet.

Zeker geen satnerds of satfun mods want dat waren de vijanden.

Juist terwijl onze plannen waren om met de chat de boarden wat dichter bij elkaar te brengen.

 

Toppunt

Vormde echter zijn hack paranoia op het board en het verhaal dat een van onze mod van ons zijn password zou hebben gegeven aan een satnerds mod.

als je zo'n beschuldiging uit in de groep dan moet je met 100% waterdichte bewijzen komen.

De bewijzen kwamen echter niet na de bewuste vergadering ook niet de dag erna maar na lang aandringen kwam een bij elkaar geknoeid stukje werk, wat moest bewijzen welke ip's in het modforum waren geweest.

Waar let je als je een log in je handen krijgt datum van laatste wijziging, die was nog geen 15 minuten oud, dan zakt je vertrouwen wel ergens diep in je schoenen.

Ook de ip's bleken zowel niet tot enige van de satnerds mods te horen, ik heb de logs naar een aantal van mijn vrienden gestuurd die moesten er smakelijk om lachen.

Al met al geen bewijs van enige waarde voor zo'n zware beschuldiging.

Wat volgde is door Satwatcher perfect beschreven en het gevoel erbij ook.

 

@BlackTiger en de satfun/satnerds mods.

Over hun kan ik kort zijn ze hebben mij totaal niet proberen te overtuigen om s*****l en TeeBee te verlaten.

Ze hebben mij hun verhaal verteld een verhaal waarin ik mij in dat moment kon identificeren, met voorbeelden die vergelijkbaar waren met wat er op dat moment gaande was.

Let wel op ook ik verifieer verhalen bij meerdere bronnen zo ook bij meerdere mods die dag, die verhalen klopten gewoon.

Ik heb op die dag gezegd dat ik er alles aan zou doen om eerlijk tegenover elkaar te blijven en dat wij geen inmenging van Teebee zouden dulden zonder open tegenover hun te zijn

Verder heeft Satwatcher het nodige schrijfwerk verricht en satfun

en de communicatie op pijl gehouden.

 

Ik spreek nu voor me zelf en denk dat de rest van de oude s 4 a mods zich hiermee kunnen verenigen.

Ik heb geen enkele seconde spijt van de akties die we hebben ondernomen in deze.

We zijn een hele hechte groep geworden, die samen lol heeft plezier heeft aan deze mooie hobby, een groep die met elkaar dingen organiseert en uitstapjes maakt. Kortom voor mij een stel vrienden.

Share this post


Link to post
Satwatcher

Uu, je weet dat wij altijd redelijk goed met elkaar hebben kunnen praten. Wat ik bovenstaand schetste is niet alleen mijn mening maar ook de mening van alle oude s 4 a mods en mensen in de randomgeving eromheen (Satfun , Satnerds mods e.d.). Ik kan dat zeggen omdat het ronduit de enige echte waarheid is. Ik weet natuurlijk ook dat via diverse kanalen Toxic en TeeBee nieuwe mods en gebruikers anders wil doen denken maar ik weet me gesteund in de rug door vele mensen die mij kunnen backuppen dat bovenstaande schetsing van de gebeurtenissen de enige echte waarheid is waar ik misschien het nog wel het mildst verwoord van alle oude s 4 a mods.

 

Ik persoonlijk heb altijd gezegd, en ook dat kunnen mensen beamen, dat ik het zelfs nog niet eens zo erg vind dat het het meest commerciele netwerk is in Nederlands satland zolang men maar gewoon intern tegen mede Nederlandse satsite's waar gevraagd de waarheid spreekt. En dat is nu het punt die waarheid wordt NIET gesproken. Denk ook niet dat je deze situatie dan ook via chat zou kunnen oproepen. Het vertrouwen dat je daarvoor moet hebben is er gewoon weg niet. Want de hamvraag is natuurlijk het hele Toxbee verhaal zoals dat genoemd wordt in de wandelgangen. Dat kan je alleen maar oplossen en bespreken in een privesfeer situatie zoals een lijfelijk gesprek op neutraal terrein al dan niet met een neutraal tussenpersoon al ben ik wat sceptisch over dat want de meeste mensen in het Nederlandse Satland zijn namelijk niet neutraal meer te noemen omdat ze allemaal wel eens met een van de hoofdrolspelers betrokken is geweest.

 

Ook de houding van de huidige leidinggevenden op s 4 a doet niet veel goeds hopen voor een goede poging. Te vaak zie je daar aantijgingen van dat was weer één van die van Satfun die dat zei terwijl er dan geen één van ons ook maar iets heeft gepost op s 4 a . Ook zie je steeds vaker van je bent wel negatief of je niet negatief zou mogen doen zeg. Toch niet iedereen zou hetzelfde moeten denken en zeggen zeg.


Satwatcher

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.