Jump to content
denktenk

klojo's

Recommended Posts

denktenk

Ik ben niet zo snel kwaad te krijgen, maar als ik zie hoe de formatiebesprekingen aflopen, reizen mij de haren ten berge.

Het LPF wilde een frisse wind laten waaien door het verzuurde politieke landschap, maar ze slaagden er al snel in om zichzelf om zeep te brengen.

Dus moest de oude garde het weer doen, maar die verzandden dus in partij-politiek geneuzel.

Het feit dat een duidelijke verkiezingsuitspraak duidde op een PvdA-CDA kabinet, is door de amateurs van deze partijen snel om zeep geholpen.

Maar de hoeksteen van de maatschappij-calvinisten en de "oude" PvdA vernieuwers kwamen er dus weer es niet uit.

Geneuzel en voor de buitenwereld serieuze gezichten hebben geleid tot een minachting van de keuze van de kiezers.

Dat is een slag in het gezicht van de democratie en een slechte bijdrage tot de heropleving van de economie, die een sterke daadkracht van een goed ge-oliede regering nodig heeft.

Wederom een farce en een slag in het gezicht van de kiezer, en maar de mond volhebben, dat een democratie in Irak zo snel mogelijk moet worden bewerkstelligd.

Begin bij je zelf, bah!


In het land der zwartkijkers is drie-oog koning.

Share this post


Link to post
Guest jer49

ik ben opgehouden me te verbazen over het huishoudboekje van de familie B.V. Nederland.

tís volgens mij toch niet zolang geleden dat de ene meevaller van 20 miljard na de andere minstens pagina 3 in de landelijke kranten haalden, met een soort volksreferendumidee over hoe dit te besteden.

Afijn dit bedragje (Euro's , dat wel) moet nu bezuinigd worden.....Wat hebben "we " met al die meevallers gedaan...?'

Of heb ik iets gemist...?

Share this post


Link to post
Guest vladimir

meevallers, meevallers

 

 

nee........ neeee kan ik mij niets van herinneren

 

:) :)

Share this post


Link to post
Guest petertje

Ik ben het gedeeltelijk met je eens Denktenk maar ben allang gestopt me te verbazen of op te winden over de politiek in nederland.

 

Feit is wel dat het CDA de grootste politieke partij in nederland is geworden, en dat de grote voorman van die partij, Bakellende er nooit een geheim van heeft gemaakt liever met de VVD dan met de PVDA te gaan regeren.

 

Het is wel knap hoe de heeren politici met veel kontengedraai zich altijd in de positie weten te manouvreren dat ze hun zin krijgen.

 

Gelukkig heeft de Nederlander een kort geheugen, het CDA kan nu aan een snelle vrijage beginnen met de VVD, en nog een derde partij die wel D66 zal heten.

 

Hoe zat het ook alweer met het kwartje van Kok ????

 

Nee, verbazen doe ik mij niet echt meer.

Peter.

Share this post


Link to post
Satwatcher

Denk dat het tijd wordt dat Nederland weer eens naar de stembus moet gaan en dat men zich maar eens weer moet uitspreken over al dat gedoe van de afgelopen tijd.

 

Ik weet dat het economies heel slecht is als bovenstaande gebeurd maar het is economies nog veel slechter wat dat 77 dagen gekontdraai van een Balkenende allemaal heeft gedaan. Als je een vent bent zeg je direct ik wil niet en we komen er niet uit en doe je dat niet na 77 dagen terwijl je van zijn gezicht kon aflezen dat hij de VVD zo miste.

 

Overigens vind ik dat het de langste tijd wel geduurd heeft met onze Jan Peter Bakkenellende. Hoe je ziet dat hij gewoon niet geschikt is als premier van een land is eigenlijk om te huilen als je zelf inwoner bent van dat land. De kabinetscrisis op de avond van de begrafenis van Prins Claus was al erg genant en toonde zwak leiderschap maar het kon nog een stapje verder in de Irak crisis. Wel politieke steun geven maar ook weer geen materiele steun geven aan Amerika is gewoon kinderlijk bestuursgedrag waar Nederland nog steeds over wordt uitgehoond in het internationale veld. En dan dit weer als toppunt.

 

We moesten de broekriem alweer aardig aantrekken maar door het gekontdraai van Jan Peter wordt hij voor meningeen zo strak aangetrokken dat ademhalen zelfs bijna niet meer mogelijk is. Duidelijk is nu wel dat het economisch jaar 2004 ook al naar de knoppen is dus dat rechtvaardigt volgens mij mijn stelling om de kiezers binnen 3 maanden maar weer eens de gang naar de stembus te laten maken. Ik denk dat er dan weer een aardsverschuiving in het politieke landschap zal aankomen.


Satwatcher

Share this post


Link to post
Dr.Z

Leuk zeg, gaan we ruzieën over politieke partijen?

Dat zal de stemming er wel inhouden op het board.

 

Ook ik vind het een drama wat er gebeurd ,maar we vergeten dat het de koningin herself is geweest die graag de PVDA in het kabinet wilde hebben, en dat meneer Balkeneinde van haar het schriftelijke verzoek kreeg om dit te realiseren.

 

Het CDA had liever gelijk een coalitie met de VVD willen hebben, maar heeft onder druk van de pers en het koningshuis (lees beatrix) een poging moeten doen om met de Partij van de Afbraak een regering te smeden.

 

Bovendien is het CDA tegen de zogenoemde multiflauweculturele samenleving, wat het geeste kindje van de PVDA is, en deze als zodanig wil verdedigen.

 

Deze feiten waren vooraf al bekend, maar er moest tegen beter weten in toch een poging gedaan worden, terwijl half Nederland allang inzag dat die poging nutteloos zou zijn.

 

Hoezo tijdverspilling?

 

Dat er trouwens nog mensen zijn geweest die op de partij van de allochtonen hebben gestemd, die zijn zeker het recente verleden vergeten toen de PVDA vol uit met leugens en bedrog regeerde.

 

Maarja, wij Nederlanders vergeven en vergeten snel blijkbaar.

(en dat laatste is kwalijk te noemen)


"Al het goede in het leven is illegaal,immoreel of dikmakend"

Share this post


Link to post
Guest blokker2

niets dan goed over de doden.

maar vind het wel leuk dat Satwatcher een uitspraak herhaalt (over die broekriem aanhalen)die onze bekendste pvda leider den uil ook sprak in het jaar dat hij zijn eigen loon verdubbelde.

Share this post


Link to post
Guest bullet

Die Kok is de handigste jongen van allemaal. Net voordat de zaak er steeds slechter voor gaat staan en Fortuyn z'n opkomst maakte, knijpt hij er snel tussenuit. En nu zeggen ze allemaal hoe goed hij wel niet was. Politiek? Ik walg ervan, vooral ook omdat het zo gemakkelijk is om andermans geld uit te geven. Belastingbetalers? eh, wat zijn dat? Stemgerechtigen? eh, alleen op die ene dag. Bouwfraude? ach jongens, toe nou...

 

Grtz Bullet

Share this post


Link to post
Dr.Z

Het is maar goed dat die pvda een tijdje aan de kant word geschoven omdat ze in staat zijn om ook in Nederland een schotelbelasting te gaan heffen.

 

 

"Links, slinks"


"Al het goede in het leven is illegaal,immoreel of dikmakend"

Share this post


Link to post
Black Tiger

Liever schotelbelasting en een goede wao dan wat die van de cda van plan zijn.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Satwatcher

Ben ik met je eens Black Tiger...

 

Heb vanmiddag met stomme verbazing zitten beluisteren wat onze JP allemaal wil gaan schrappen zeg. Het is bij de beesten af dat zo iemand dan ook nog durft te zeggen dat hij een sociaal denkend mens is.

 

Stel je voor. Je leven heb je goed om een rijtje staan en je rijdt lekker met je autootjes naar huis toe. Plotseling knalt er iemand achter op je auto. Wiplash heb je. Je komt helemaal uit de roulatie te liggen en het is blijvend. WAOtje (daar mag je direct al voor gaan strijden want heb je wel wat is de vraag van JP nu), fysio (ja die heb je 2 keer per week nodig en wordt nu betaald maar als het aan JP ligt niet meer dus kosten per week van je WAOtje 60 euro), gezinsverzorging (ja die krijg je nu via het AWBZ maar als het aan JP ligt dus ook niet meer kosten 200 euro per maand extra). Zo dan is door toedoen van een ander maar vooral van JP je hele leven wat zo mooi was een drama geworden.

 

Ik vraag me af of al die JP en Gerrit aanhangers even verder denken dan de neus lang is en zich ook eens zouden kunnen indenken dat bovenstaande voorstelling ook hen kan overkomen (hopen we natuurlijk niet) en dan zijn ze zeker weten geen JP fan meer.

 

Nee inderdaad geef me dan maar die schotelbelasting maar.

 

De enige welke ik vanmiddag alleen eerlijk zijn mond heb horen opendoen in de tweede kamer is Jan Marijnissen. Ben geen SP stemmer maar die man heeft vanmiddag mijn hart gestolen. Geeb blad voor de mond en recht voor zijn raap en eindelijk eens durven te zeggen waar anderen het niet over wilden hebben (die schitterende JP plannen dus).


Satwatcher

Share this post


Link to post
Guest kirech

Ah ... wordt hier ook aan politiek gedaan ... :-(

Share this post


Link to post
Black Tiger

Liever niet, maar tenk is ermee begonnen.

 

Ik heb overigens SP gestemd, omdat die man altijd recht voor zijn raap is, ook met de vervelende dingen die moeten gebeuren.

De S in die partij staat voor Socialistische, dus sociaal.

Eigenlijk wilde ik LPF stemmen maar het was mij voordien al duidelijk dat Pim toch -de- man was, en toen die wegviel was er geen echte trekker meer dus was mijn vertrouwen in die partij ook weg.

 

Wat de CDA wil is de onderste laag van de bevolking weer het meest laten betalen voor de problemen in het land.

Dat is niet redelijk, dat er een probleem is wat opgelost moet worden oke, maar dan moeten ze maar niet belachelijke bedragen over de balk gooien en procentueel mensen de mensen korten, dus naar rato van het inkomen.

 

Het is ook niet leuk dat mensen die meer verdienen meer moeten betalen, meteen mee eens. Maar die wat meer verdienen geven ook meer uit, kunnen leningen en hypotheken krijgen en eigendom kopen.

Waar niets of weinig is, moet je niet proberen nog meer te gaan halen, gewoon evenredig verdelen en niet iedereen 100 euro maar bijv. iedereen 0,5% van het inkomen.

Dan wordt iedereen even hard gepakt want 50 euro voor iemand aan de lage inkomenskant die maar 1000 euro p/m heeft, voelt even hard als 100 euro voor iemand die 2000 p/m heeft.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Dr.Z

pas maar op met die socialistische 's'....

Hitler was ook een nationaal Socialist, net als Milocevich, die ook een socialist is..(milosefiets)


"Al het goede in het leven is illegaal,immoreel of dikmakend"

Share this post


Link to post
Dr.Z

trouwens, Saddam is ook een socialist... :D


"Al het goede in het leven is illegaal,immoreel of dikmakend"

Share this post


Link to post
Guest MAS3

Ik zie al dat we niet bang hoeven te zijn.

Jouw signature garandeert dat we toch geregeerd worden.

Door een soort van saddam wel te verstaan, wie heeft die politici eigenlijk nog nodig ?

Share this post


Link to post
Guest petertje

@DRZ,

Hitler, Milossefiets en consorten NOEMDEN zich socialisten. Dat is wat anders als het ook daadwerkelijk ZIJN.

Wat Bakellende wil is duidelijk, alles wat bovenmodaal verdient wordt er gewoon beter van, alles wat minder dan modaal verdient gaat erop achteruit. Links praten, rechtse handjes noemen ze dat bij ons.

Het is in ieder geval wel goed voor de graai en grijpcultuur zo'n mentaliteit. Verder is het kiezersbedrog, maar gezien het collectieve korte geheugen van de gemiddelde nederlander zal iedereen het bij de volgende kamerverkiezingen wel weer vergeten zijn.

 

Groeten,

Peter.

Share this post


Link to post
Dr.Z

Misschien is het beter om de mensen die minder modaal verdienen te leren hoe ze meer kunnen verdienen.

Ik HAAT die geile linkse praatjes dat de rijkere de armen moeten onderhouden.

Laat die nietsnutten lekker zelf eens werken in plaats van zeiken dat "de buurman meer verdiend als ik".

 

Steek geld in scholen en universiteiten , kortom het onderwijs, en laat de armen een cursus doen zodat ze meer kunnen verdienen!

 

Wie niet wil werken heeft wat mij betreft geen recht om te klagen!

Er zijn al teveel gelukszoekers in ons land en aan beroepswerklozen geen gebrek.

De mensen die het ECHT slecht hebben lijden onder deze groep profiteurs.

Er zijn 200.000 werklozen en 300.000 vacatures, hoe kan dat?????????????????????????????????????????????

OMDAT DIE SLAPJANUSSEN NIET WILLEN WERKEN EN ALLEEN VAN DE RIJKEN WILLEN PROFITEREN!

 

Die marijnissen mag dan wel mooie praatjes hebben maar in mijn ogen blijft hij een communist. (hij was vroeger lid van de CPN)

En we weten waar het naar toe gaat als het communisme toeslaat in ons land.

Voor mij geen links maar gezond rechts omdat ik vind dat iedereen recht heeft op goede educatie en werk!

Een verzorginsstaat heeft nog nooit een gezonde economie opgeleverd.

 

(sorrie dat ik zo fel reageer, maar ik word niet goed van al die profiteurs waar ik notabene 50% van mijn salaris aan moet geven)


"Al het goede in het leven is illegaal,immoreel of dikmakend"

Share this post


Link to post
Guest petertje

@DRZ,

Sorry, maar je ziet het helemaal verkeerd. Ik zou willen dat ik 50% van mijn salaris mocht wegbrengen naar de mannen van de blauwe enveloppenbrigade !

Ik betaal GRAAG veel belasting, hoe meer hoe beter :-)

Graag zou ik een bedrag met zes of misschien nog meer nullen wegbrengen naar die mannen. Wat die er dan verder mee doen zou me volslagen worst zijn.

 

Helaas alleen in mijn dromen :-(

groeten,

Peter:-)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.