Alweer CORONA

Status
Niet open voor verdere reacties.
Daarbovenop verlaagt de overheid tijdelijk de energiebelasting.
kon de vorige niet meer aan passen ....
maar volgens mij is de verlaging alleen maar voor electrike en niet voor gas zo ik ff snel las op de brief van mijn leverancier.
het gaat momenteel echt de verkeerde kant op.
denk dat je dat als feit kunt zien
denk dat je dus ook niets hebt aan halve maatregelen
groen vinkje op je qr zegt ook niks maarja dan moet hugo dat eerst toegeven en das "een dingetje"
als je dat kunt toegeven ben je een stap verder om te kunnen zeggen we moeten dit anders aanpakken
 
maar volgens mij is de verlaging alleen maar voor electrike en niet voor gas zo ik ff snel las op de brief van mijn leverancier.

Het kabinet maakte op 15 oktober bekend dat er 2,7 miljard euro gaat naar een lagere energiebelasting en gas valt ook onder energie.

Omdat ik weinig gas verbruik mede omdat mijn appartement collectief verwarmt wordt is het nu maar afwachten wat er met de services kosten gebeurd.
Het is een gemengd complex, dus koop en huur. Ongetwijfeld krijg ik volgend jaar geld terug van mijn energieleverancier maar hoe de VVE het heeft geregeld en of de prijs van gas en elektrisch tijd voor een aantal jaren is vastgezet, daar kan ik alleen maar naar gissen.

Ik gebruik ook helemaal geen verwarming en eigenlijk alleen gas voor het warme water maar ik betaal wel een X bedrag om de vaste stookkosten van de verwarming te dekken. Misschien moeten we maar collectief mondkapjes en zelftests gaan inkopen.

Zou lachgas nu ook in prijs gaan stijgen en dat je ook korting krijgt van de overheid? Er valt nu zo weinig te lachen en ik heb minder energie dat ik daar wel behoefte aan heb. :biggrin2:
 
"Het gaat om een extra belastingkorting op de energierekening én daar bovenop een verlaging van het belastingtarief op elektriciteit in 2022."
bron: https://www.rijksoverheid.nl/actuee...en-stelt-extra-geld-voor-isolatie-beschikbaar

@Parabolica u hebt gelijk, blijkt dubbel op elektriciteit te zijn die verlaging.

wat we moeten betalen voor energie is nog een grotere gok als de helft van je centen op rood en de andere op zwart in het casino zetten
dan weet je dat je zeker de helft wit hebt :giggle:
 
@sat-ed, eerder dacht ik dat de overheid door de verhoging van de energieprijzen daarmee geld zou willen vrij maken voor subsidie voor o.a. isolatie. Maar omdat de prijzen wereldwijd stijgen is er meer aan de hand. Vandaar mijn gedachte dat er extra geld nodig is en dat doe je door belastingen te verhogen op producten waarvan je weet dat burgers niet willen of kunnen bezuinigen.

Ik heb geen idee hoeveel geld er omgaat in de energiebranche en wat de overheid daar aan verdient. Maar als je 4 miljard extra inkomsten aan BTW opbrengsten hebt en je geeft 2 miljard terug aan de burgers dan heeft de schatkist altijd nog 2 miljard extra inkomsten.

Juist nu omdat corona rondgaat en mensen moeten thuiswerken krijgen zij met extra hoge energiekosten te maken.
 
@Parabolica
spijker op z'n kop denk ik
je kunt ook beter zeggen "ik geef je korting" dan "ik hark toch nog genoeg binnen met de helft"
maar idd men is met thuis werken aan de beurt kwa kosten
en dan hoor ik mensen al weer roepen "dan ga je je huis toch verduurzamen?"
waarvan dan?
van die centjes die je nu moet betalen om je huis warm te houden?

doet me denken aan een leuke spreuk..
Gij zult niet stelen de overheid duld geen concurrentie
 
Tja we wisten allemaal al vanaf het begin bij wie de rekening voor de Covid maatregelen (vergoedingen) en de salarisverhogingen in de zorg terecht zouden komen. Dus we moeten ons hier niet over verbazen.
Leuk is het zeker niet maar het is eerder meer een bevestiging van het verhaal hoe de overheid werkt, dan dat we verbaast zouden zijn over waarom en waar de verhogingen neergelegd worden. Zo gaat het immers altijd.
 
In advies staat een hele riedel symptomen wanneer het niet zinnig is de zelftest te doen en naar GGD MOET.

Klopt die vragen helpen om een voorselectie te maken maar dan moet je om een afspraak te maken voor een kind wel inloggen met de DigiD van het kind en niet elk kind heeft DigiD. Tot een bepaalde leeftijd ben ik er ook geen voorstander van dat een kind DigiD moet aanvragen omdat de ouder(s) verantwoordelijk is/zijn.

Telefonisch kom je er niet doorheen en ik mag geen afspraak maken i.v.m. de privacy. Ik heb vermoeden dat het zo druk is dat dit de aanleiding is voor die storing tussen de GGD en het RVIM. Morgen ga ik naar een inloop locatie om een test af te nemen voor mijn kennis en haar zoon.

Ik laat me niet testen want als hun test negatief is bespaar ik een watje uit. Of zou ik zelf een watje zijn? :)
 
en de salarisverhogingen in de zorg terecht zouden komen.
hadden ze ook eerder kunnen doen voor covid uitbrak toen "klotste het geld bij de plinten omhoog"
maaja er moesten een paar nieuwe (aan de kentekens te zien) beemers komen om onze ministers en aanverwanten te vervoeren...
denk minimaal een tonnetje per stuk
ow ja was ook iets met 2e kamer die was oud en krakkemikkig ZONDER gaswinning.
ze moeten zich kapot schamen
ow net nieuw hugo ... naja lees de kop maar...


misschien dat onze kinderen ooit er nog eens achter komen wat er nu allemaal speelt soort "panama papers" of "verslagen van de moord op jfk"

men zal denken waarom ik zo fel ben...
ze hebben mij/ons al een paar x tussen de raderen van de overheid gegooid
helaas voor hun hadden we figuurlijke breekijzers en zand om in de raderen te gooien.
stond dus ook met de toeslagen affaire verbaast te kijken, niet dat het gebeurde maar dat het zolang had geduurd voor iemand het boven water kreeg.
bevingen in het noorden.. nee joh kan nooit van gas komen
was ook iets met mijnen in Limburg
zo kun je nog wel ff doorgaan
 
Tja we wisten allemaal al vanaf het begin bij wie de rekening voor de Covid maatregelen (vergoedingen) en de salarisverhogingen in de zorg terecht zouden komen. Dus we moeten ons hier niet over verbazen.

Maar dat is eigenlijk toch niet anders dan logisch? Ik zal het proberen te motiveren maar denk nu niet dat ik dit kabinet verdedig. :)

Bij vorige begrotingen werd het geld overal vandaan gehaald om de kosten te dekken. Nu zegt dit kabinet keihard dat de opbrengst waarvoor het geïnd wordt, hetzij via belastingen of premies, ook 100% dekkend moet zijn en wij brengen dat uiteindelijk met ze allen op. Daarom is de overheid voorzichtig met het laten stijgen van de salarissen in de zorg (en niet alleen dit kabinet) omdat het geld uit publieke middelen komt en daarom geven ze liever het zorgpersoneel eenmalig een premie. Hoe complex het is kan iedereen in deze brochure lezen (.pdf) van de algemene rekenkamer. Welk kabinet dan ook heeft de plicht zich aan de begroting te houden maar ook om meevallers eerlijk te verdelen of terug te geven. Ik denk persoonlijk dat dit kabinet de verkeerde keuzes heeft gemaakt in de afgelopen jaren want bijna alles piept en kraakt momenteel.

Men kan er ook voor kiezen als er een meevaller is bijvoorbeeld met de winstbelasting, dat je dan niet de dividendbelasting afschaft maar een premie verstrekt aan de zorgmedewerkers want als ooit de economie inzakt en de inkomsten teruglopen middels de belastingen, hoe ga je dan de salaris verhogingen betalen in de zorg? Dan moet je vroeg of laat toch de zorgpremies gaan verhogen of de zorg afbouwen.

Maar geef je de tandartsen ook een Corona premie dan koop je naar mijn mening daarmee stemmen. Er zijn tandartsen die al in een Porsche of Ferrari rijden en dat zie ik zorgmedewerkers niet zo gauw doen en volgens mij is het werken op een IC afdeling ook nog eens veel intensiever.

Geld is niet altijd zalig makend, mensen moeten ook hun rusttijden op tijd kunnen nemen om weer te herstellen. Zorgmedewerkers die doodmoe zijn zullen eerder om vrije tijd vragen dan om meer geld. Andere die een gat in hun hand hebben hebben liever meer geld, als ze voldoende hebben stappen ze op want werken in de zorg is toch ook een roeping want je moet het maar kunnen en ook nog eens jaren vol kunnen houden.

Wat mij stoort is dat bepaalde bedrijven enorme winsten maken en te weinig belasting betalen. Ook bedrijven profiteren van onze goede zorg en infrastructuur en weinig stakingsdagen, etc. Niet anders dan logisch dat zij dan ook een bijdrage betalen middels een reële belastingafdracht en niet dat de burger alles moet betalen. Met die extra belastingopbrengsten kan je dan extra subsidie verstrekken voor belangrijke projecten.

Moeilijke discussie eigenlijk in deze tijden. :(
 
niet dat het gebeurde maar dat het zolang had geduurd voor iemand het boven water kreeg.
Sterker nog, dat er mensen waren binnen de organisatie (belastingdienst) die dit aankaartten en ontslagen werden zelfs.
Ik kan je felheid helemaal begrijpen, ook v.w.b. de andere argumenten die je noemt. Het is een zootje daarboven.
Ongeacht wie er aan de top staat, want ze leren nooit van de geschiedenis.

Wat mij stoort is dat bepaalde bedrijven enorme winsten maken en te weinig belasting betalen.
Helemaal mee eens en die mogen ook best mee betalen, maar ojee dan is het moord en brand en zeker bij de VVD als je daar al aan zou denken.
 
want als ooit de economie inzakt en de inkomsten teruglopen middels de belastingen, hoe ga je dan de salaris verhogingen betalen in de zorg?
staatsschuld verhogen de Europese afspraak van max 3% BBP zegt toch niets kijk maar naar frankrijk en duitsland..
maar kan idd een leuke discussie worden en je hebt een punt dat geld niet alles is
energie kun je tegenwoordig in een blikkie kopen met vleugels bv maar das ook maar van tijdelijke werking zullen we maar zeggen.
Sterker nog, dat er mensen waren binnen de organisatie (belastingdienst) die dit aankaartten en ontslagen werden zelfs.
nou dat dus

men durft geen foutje meer toe te geven zeker de overheid niet
foutje kan gebeuren
probeer het netjes op te lossen zonder de burger proberen "uit te roken" met z'n eigen belasting geld.
Wat mij stoort is dat bepaalde bedrijven enorme winsten maken en te weinig belasting betalen.
Helemaal mee eens en die mogen ook best mee betalen, maar ojee dan is het moord en brand en zeker bij de VVD als je daar al aan zou denken.
zou het helpen?
de bedrijven bereken het toch door, uiteindelijk aan de consument
denk dat je eerder iets aan die brievenbus firma's moet doen
ow en misschien eens nadenken over de constructies van "pensioen potje "op de maagden eilanden ... was er ook niet eens een handige knaap die dat gebruikte? ene ja hoe heet ie ook al weer.... Wopke?
 
Ik zal het proberen te motiveren maar denk nu niet dat ik dit kabinet verdedig.
we gaan je aan de schandpaal nagelen!

nee geintje lol :ROFLMAO:

kan geen citaat bij een bewerkt bericht invoegen... zal wel aan mij liggen ben niet al te slim
maare @Black Tiger ben blij met spellings corectie helemaal top! ;)
 
17 miljoen mensen en allemaal met een eigen mening en zo ook hun persoonlijke ervaringen.

De toeslagenaffaire heeft o.a. te maken met de wurgafspraken die op een ministerie worden gemaakt met de uitvoerende instantie en het extra geld om de fraude te verminderen in dit geval de belastingdienst.

in 2013 kregen ze te maken met de Bulgarenfraude en moest er dus een team experts worden samengesteld die fraude moest gaan opsporen en voorkomen en daar kreeg de belastingdienst zo'n 300 miljoen voor. Een voorwaarde was wel dat dit geld (of meer) terug zou komen door bij fraudegevallen het volledige bedrag terug te vorderen plus een boete.

Het kabinet heeft later een oprotpremie uitgedeeld aan belastingdienst medewerkers die vrijwillig wilde vertrekken. Deze werknemers zijn best wel geliefd in het bedrijfsleven dus die hebben zo weer een baan. Maar zo liep er wel heel veel kennis weg bij de belastingdienst en nieuwe en tevens goedkopere medewerkers werden in dienst genomen. Ongetwijfeld heeft de automatisering er ook wat mee te maken.

Als je onvoldoende resultaat haalt dan ga je het beleid aanpassen en ga je kleinere fraudeurs aanpakken met een keiharde aanpak. Zet ze op een zwarte lijst en het ministerie denkt dat die 300 miljoen prima besteed is. En juist bij de kinderopvangtoeslag daar gaat het om hele hoge bedragen dus die kreeg de volop aandacht. Nu weet ik dat er best wel gefraudeerd werd met de kinderopvang vooral met de gastouders en niet bestaande opvangbureaus. Ik heb 3 jaar lang verschillende toeslagen aangevraagd in mijn stad en dan hoor je tussendoor wel wat.

Wat er daarna is gebeurd strookt met het beleid van het kabinet en dat is net zoiets als bonnetjes laten verdwijnen, ik weet het niet meer tot aan niks op papier zetten wat er besproken is want dat is alleen maar vervelend bij onderzoeken in de toekomst.

Het ergste vind ik nog dat onze minister president van mening was dat hij niet verantwoordelijk was voor de toeslagen affaire terwijl hij wel de poppetjes op de juiste plek zette en ze waarschijnlijk af en toe een advies gaf als er problemen ontstonden. Helaas er is een gezegde en die is: "al is de leugen nog zo snel, de waarheid achter haalt hem wel". Sommige politici (ook mensen) kunnen of willen niet liegen maar zij worden er soms wel toe gedwongen afhankelijk van de cultuur die er heerst.

Zo dit moest ik effe kwijt. :biggrin2:

Nu weer on-topic.

Ben ik een watje? Nee maar ik ben bang dat als ze een wattenstokje in mijn neus stoppen dat ze alleen maar nicotine zien. LOL
 
Laatst bewerkt:
staatsschuld verhogen de Europese afspraak van max 3% BBP zegt toch niets kijk maar naar frankrijk en duitsland..

De huidige minister president komt bij Unilever vandaan en daar wenst men geen negatief saldo op de jaarafrekening want dan is het bedrijf ongezond.
De grote bedrijven zijn de aandeelhouders van onze overheid en alleen zij mogen profiteren van de sterke economie.
 
De huidige minister president komt bij Unilever vandaan
daar zeg je wat
in die hoedanigheid is ie een keer op de vingers getikt door een bevriende jurist lol

wat fraude opsporen van de belasting dienst betreft en over mijn opmerking tussen de raderen geduwd van de overheid.
heb discussie van 3 jaar gehad met de belasting dienst over pak hem beet 1000 pleurie.
ik beticht van fraude (als je me dol wilt hebben moet je dat onterecht roepen lol )
moet er zelf achter komen dat er een fout in hun toenmalige floppy disk zat
en maar vragen en maar zeuren, zelfs gegevens moeten aanleveren die totaal niets met de zaak te maken hadden maar ja dat wist ik toen nog niet dus allemaal netjes gedaan.
een "her- intredende huisvrouw" daar tegen over me gehad die totaal niet mee wilde werken
heb lopen dreigen met landbouw materieel en de nationale ombudsman tot er uiteindelijk beweging in dat hobbelpaard kwam en daarna was het nog niet goed.

laatste brief die voor de oplossing heen is gestuurd stond een tekst in :
"de belasting dienst heeft 12 dagen om te reageren, anders laat de rechter in Leeuwarden het ons maar uitleggen, leuker kunnen we het niet maken wel makkelijker, met vriendelijke blablabla"

die heeft uiteindelijk gewerkt.
3 jaar!...

en zo kun je nog wel ff doorgaan..

belasting dienst
gemeente
RDW
over ijverige agenten en boa's

maar goed houd je van de straat

maar idd ontopic
stok in je neus is nooit prettig of die nu met watten bedekt is of met iets anders.

wees reëel naar een ander
praat met elkaar, met of zonder afstand op straat of in cyber
blijf opletten en let op een ander
laat iedereen in z'n waarde
en veroordeel niemand zonder meerdere woorden gewisseld te hebben.
en dan bedoel ik niet mer meerdere woorden:
je bent ongevaccineerd dus je bent tegen en een wappie!
of
je bent gevaccineerd dus je bent een mak schaap.
 
Laatst bewerkt:
kan geen citaat bij een bewerkt bericht invoegen... zal wel aan mij liggen ben niet al te slim
Om dat even voor iedereen even eerlijk te maken (er zijn er meer die dat niet weten).... als het niet lukt met selecteren dat je automatisch die quote optie krijgt dan kan het altijd nog met de bbcode tag.
Dus je selecteert de tekst die je alsnog wilt citeren, die plak je dan op de juiste plek waar je hem wilt hebben in je bericht bericht en dan zet je dat tussen de quote tags zoals in dit voorbeeld:
[quote]Dit is een achteraf geciteerde tekst.[/quote]
en dan wordt het alsnog als een quote (citaat) getoond.

Het ergste vind ik nog dat onze minister president van mening was dat hij niet verantwoordelijk was voor de toeslagen affaire terwijl hij wel de poppetjes op de juiste plek zette en ze waarschijnlijk af en toe een advies gaf als er problemen ontstonden.
Dat heb ik hem ook kwalijk genomen (na de andere zaken die hij fout gedaan heeft). Maar met name dit. Toen hij in de oppositie zat nam hij altijd anderen de maat en beschuldigde ze van plucheplakken en dat ze hun verantwoordelijkheid moesten nemen. Maar wat doet ie zelf? Sowieso is in een geval als dit de minister-president altijd eindverantwoordelijke, dus zeker verantwoordelijk. Hij vond van niet.
Daarnaast is hij de grootste pluche plakker want hij had al meer dan eens zijn verantwoordelijkheid moeten nemen. Schijnbaar is hij een uitzondering want bij hem kan men zich verontschuldigen en dan verder gaan in de gedachte dat het leerzaam is voor de toekomst zodat hij zich kan verbeteren en die fouten niet meer zal maken.
Nee hij had al lang moeten opsodemieteren, die man neemt gewoon geen verantwoordelijkheid en is de grootste pluche plakker die ik ooit gezien heb. Dus in feite is hij gezien zijn uitspraken indertijd in de oppositie ook nog een van de grootste hypocrieten.

moet er zelf achter komen dat er een fout in hun toenmalige floppy disk zat
Ahja, daar kan ik me ook nog iets van herinneren van fouten in hun floppy in die tijd. :)

Ben het overigens heel sterk met je laatste regels eens. Dat is de beste oplossing. Neem je geen afstand, dan is dat je eigen risico, maar veroordeel daar niemand op. Ook niet op wel of niet vaccinatie.
En v.w.b. wappies... gelukkig worden de meesten pas wappie genoemd als ze ook in diverse samenzwerings- en vage theoriën geloven. Dat zijn ook veelal de mensen die anderen schapen noemen.
Net zoals je zegt, de meer redelijke mensen praten wat meerdere woorden met elkaar, proberen de achtergrond van een mening te achterhalen en kunnen het ook gewoon met elkaar oneens zijn, zonder verdere consequenties. Dat noemen ze "respect voor elkaars mening hebben". En dat laatste zie je met die Covid discussie steeds minder helaas.

Ik zal zelf nooit iemand meteen een wappie noemen alleen maar omdat ie niet gevaccineerd is of antivaxer is. LoL, dan zouden twee van mijn zussen ook wappie zijn. :biggrin:
Dat is ook de reden dat ik meteen als reactie op Dr.Z (toen hij schreef dat men hem wel als wappie zou zien) schreef dat hij kritisch was. En kritisch is heel iets anders dan wappie. Heb op dit forum ook nog geen wappie gezien.
Er is zoveel meer in dit leven om zich druk over te maken, dan elkaar gekke namen te geven, waarbij dat verder toch totaal niet aan een oplossing bij draagt en alleen maar mensen meer tegenover elkaar zet.

Ik hou echter mijn hart vast. Vandaag hoorde ik dat dus ook Duitsland aan verplichte vaccinatie gaat doen per maart volgend jaar. In België is dat al voor het verplegend personeel. In Italië is het ook al volledig. Als men dit in Nederland gaat doen kan dat grote puinhopen veroorzaken....
 
Als men dit in Nederland de vaccinatie gaat verplichten dan loopt de zorg leeg zowel ziekenhuis als verpleeghuis en dan hebben we idd helemaal een probleem.
mensen zonder BSN nummer die wel een vaccinatie willen moeten zo snel mogelijk naar Utrecht want laat je je ergens anders vaccineren krijg je geen qr
over mensen zonder BSN gesproken
de burgervader in de gemeente Westerwolde is goed bezig!
die heeft de COA een paar dwang sommen opgelegd vanwege het niet naleven van de vergunningen.
die ziet z'n geboorte dorp Ter Apel naar de k&@$%@$ gaan natuurlijk lol
maar dat laatste geheel terzijde

Dus je selecteert de tekst die je alsnog wilt citeren, die plak je dan op de juiste plek waar je hem wilt hebben in je bericht bericht en dan zet je dat tussen de quote tags zoals in dit voorbeeld:

ff teste
moet je wel de goede haken gebruiken dropl......
wat ben ik ook weer een ei
html?
 
Laatst bewerkt:
Als men dit in Nederland de vaccinatie gaat verplichten dan loopt de zorg leeg zowel ziekenhuis als verpleeghuis en dan hebben we idd helemaal een probleem.
Exact. Dat is precies wat ik bedoelde met dat dit puinhopen gaat veroorzaken. Nog even los van alle terechte protesten en vermoedelijk geweld wat dit ook zal veroorzaken. Vandaar dat ik mijn hart vast houdt na die besluit van Duitsland.

de burgervader in de gemeente Westerwolde is goed bezig!
Ja schitterend. Zag het vanmiddag op het journaal. Geweldig. De overheid die de overheid dwingt tot verbetering. Prima gedaan!

ff teste
html?
Ehmz... weet niet of het nu gelukt is. Maar anders hebben we nog de zandbak, daar kun je volop in testen en ik evt. nog voorbeelden geven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Hosting Fun

Terug
Bovenaan Onderaan