Vraag USB-STICK FLASH

RICKSAT

New Member
Lid sinds
31 jan 2024
Berichten
11
Waarderingsscore
4
Punten
3
Locatie
EMMEN
wie kan mij duidelijk en begrijpelijk uitleggen hoe ik openpli of openatv via een usb stick op mijn Dreambox dm8000 kan zetten?
 
Waarom doe je dat niet via het netwerk?
De box in stopmode zetten en vervolgens via de browser op het, in het display aangegeven adres, het nfi bestand erheen plaatsen, appeltje eitje.

Stopmode gaat, als ik me goed herinner, door de powerknop en pijltje naar beneden toets op het front gelijktijdig in te drukken, vasthouden en spanning erop, wachten tot STOP in het display komt te staan.

ATV zou ik er niet op zetten, die is dermate groot dat je box waarschijnlijk niet fatsoenlijk te bedienen is nadat je de box hebt geflasht.
 
In onze handleidingen sectie staat dat mooi beschreven, voorzien van afbeeldingen.
 
Ach ja, dat kan inderdaad ook, dan wordt het lastig met de STOP mode, die wacht namelijk op een adres vanaf een DHCP server, die krijgt die niet dus moet je het netwerkadres van de PC in dat subnet zetten om vervolgens bij de DM8k te kunnen komen.
 
Ja, als die router vervolgens adressen uitdeelt aan de apparaten welke je erop aansluit kan dat uitstekend, je hebt niet eens echt internet nodig als je het nfi bestand al hebt.
 
nfi bestand ? leg het even uit a.u.b.? waarom gaat USB-Stick flashen zo ingewikkeld bij een Dreambox? bij mijn xtrend ging het heel vlot en gemakkelijk
 
Ga naar de buren of naar vrienden toe met een USBstick en vraag of je bij hen OpenPli mag downloaden op de stick.
In het geval van geen vrienden en buren kun je naar een cafe of restaurant gaan en daar inloggen op de gratis wifi en download de benodigde bestanden.
In het geval van geen vrienden, buren, cafe, restaurants met wifi, zonder laptop en zonder USB stick, adviseer ik een canal-digitaal app voor op de telefoon, want waarom zou je moeilijk doen met een satellietontvanger wanneer je met de app op de telefoon en een canal digitaal app met abbo gewoon naar de tv kunt streamen met een google-chromecast.
Dit werkt ook prima met delta, Ziggo, KPN of andere tv aanbieder.
..de dreambox kan vervolgens op marktplaats.
 
nfi bestand ? leg het even uit a.u.b.?
Het .nfi bestand is gewoon het firmware bestand, bijv. van Openpli.
De Xtrend was al een meer modernere ontvanger dan de DM8000. De flash procedures zijn met ontwikkeling van modernere ontvangers ook veranderd. Daarom gaat dat bij nieuwe DM's nu ook geheel anders.
 
Mooier dan OpenPLi is er gewoonweg niet :) (zeg ik met een OpenPLi pet op) :)

Een dreambox is niet vanaf een USB stick te flashen, waarom dat niet kan moet je niet aan ons vragen maar aan de makers van de box, die hebben met hun bootloader structuur voor deze oplossing gekozen, daar heeft een image-bouwer geen invloed op.
 
@Tech , een dreambox is toch te flashen via USB? Ik meen mij te herinneren dat ik dit wel eens had gedaan.
..ergens in 2010 of zo..
 
@ DrZ, lang geleden inderdaad, om een nieuw image erin te zetten gebruikte ik in ieder geval DreamUp.
 
En na even nadenken komt het allemaal weer een beetje terug, we hadden natuurlijk ook Flashwizzard pro nog, maar t*ring is allemaal wel lang geleden hoor, moest diep graven in mijn geheugen, was volgens mij ergens rond 2010 ofzo? Weet het echt niet meer.
 
In principe zou het met een mobiele telefoon kunnen. De box in stopmodus, met de mobiele telefoon op de box in de "stop modus" inloggen met een browser en het NFI bestand uploaden.
Deze kun je ook op de mobiele telefoon downloaden en later toewijzen.
Er is alleen één "maar": Volgens mij heeft de Dreambox8000 geen wifi dus zal deze aan een wifi-router moeten hangen waar de telefoon ook aan gekoppeld is.
Het is dan de truc om handmatig ip-adressen in de telefoon te zetten om de box te benaderen.
Deze zal een 169.x.x.x adres hebben, maar dat maakt niet uit en kun je de telefoon ook een 169x.x.x adres geven.
De box en de telefoon zullen elkaar uiteindelijk wel zien en eigenlijk zoals @Tech het al heeft uitgelegd boven in het topic.
......maar wat een moeite voor zo'n hoogbejaarde ontvanger zeg.

Het is makkelijker om de box mee te nemen naar iemand die wel in bezit is van een internet-netwerk, of tegen betaling iemand vragen de box te voorzien van firmware.
 
Laatst bewerkt:



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan