Howto: Firmware op Enigma2 Dreamboxen zetten.

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.742
Waarderingsscore
984
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
Een veelgestelde vraag is hoe je nieuwe software, ook wel image of firmware genoemd, op een Dreambox kunt plaatsen.

Voor een 500, 7000 en 5620 kun je dat gewoon het beste doen met DreamUp, maar voor de Enigma2 modellen zoals DM800HD(se), DM8000, DM7025 etc. is er een gemakkelijkere methode.

Wat je wel nodig hebt is een netwerk waar de computers (en dus ook de Dreambox) automatisch een ip adres van je (modem)router krijgen.

Bij de DM8000 moet je hiervoor de UTP kabel aansluiting gebruiken, dus niet de draadloze optie (WLAN) anders werkt het niet!

Allereerst sluit je alles correct aan en zorgt van tevoren dat de netschakelaar op 0 staat of indien je geen netschakelaar hebt, de stroom van het apparaat af is.

Je sluit de netwerkkabel ook op de Dreambox aan.

Is er al ooit eerder een ander image op geweest of heb je net een zenderlijst die je fijn vindt? Maak daar dan eerst een backup van met bijv. DreamboxEdit, ook hier te downloaden.

De rode pijlen in de tekeningen zijn aangebracht om een en ander duidelijker te maken.

1.) Start nu je Dreambox door de stroom aan te sluiten c.q. de netschakelaar op stand 1 te zetten en houdt de onderste knop (knop met pijltje naar beneden) ingedrukt. Voor de DM800HD is dat de aan/uit knop.

dreamfront.png


2.) Je ziet dat er *** STOP *** in het LCD schermpje verschijnt en je ziet ook een ip adres staan bijv. 192.168.1.5. Laat de Dreambox op die wijze zo staan, dus niet opnieuw rebooten ofzo! Ga nu naar je pc, start je internet browser en type het ip adres in je adresbalk in. In dit voorbeeld maken we gebruik van ip adres 10.0.0.127 en druk op de enter toets.

browser-ip.png


3.) Je krijgt nu het veld te zien om een keuze te maken welke firmware je in de Dreambox wilt gaan laden. Klik op bladeren en kies de firmware naar keuze.

firmwarekeus.png


4.) Als je de keuze gemaakt hebt, klik dan op het knopje "flash", het kan een aantal seconden duren dus wacht rustig af, daarna begint de firmware te laden, dat ziet er ongeveer als volgt uit:

flash.png


5.) DOE DAN NIETS MEER TOT DEZE PROCEDURE HELEMAAL KLAAR IS!!!

Pas als het woordje "finished" komt te staan ben je klaar.

finished.png


De Dreambox kan dan van de stroom af gehaald worden. Daarna de stroom er weer op en je nieuwe image start op.

Dan kun je verder door de instellingen weer te doen zoals de diseqc instellingen, zenderlijst weer er op plaatsen etc.

Veel plezier met het nieuwe image!

© Black Tiger 2008.

 
Aanvulling: Voor nieuwere modellen zoals de Dreambox 500HD is het een kwestie van de box uitschakelen. Dan de powerknop ingedrukt houden en de aan/uit schakelaar weer aan zetten terwijl je de powerknop ingedrukt houdt.

Indien er geen aan/uit schakelaar op je ontvanger aanwezig is, gebruik dan het netsnoer om de ontvanger uit te schakelen en weer in te schakelen.

Bij de DM500HD begint op een gegeven moment als je dus de powerknop ingedrukt houdt, het lampje sneller te knipperen. Dan staat hij in boot modus en kun je op je TV het ip adres van de box uitlezen.

Dit ip dan in de browser ingeven zoals in de handleiding hierboven aangegeven en zo kun je dan ook die handleiding verder vervolgen.

 Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan