anal+ introduceert 'Pay-per-view'

Status
Niet open voor verdere reacties.
S

skywalker

anal+ introduceert

'Pay-per-view'

HILVERSUM - De televisiezender anal+ wil in Nederland voor eind 2001 televisieprogramma's via de satelliet en de kabel aanbieden die per stuk kunnen worden betaald. Dit heeft directeur voor anal+-Benelux P. Tillieux dinsdag gezegd.

De zender bedient abonnees nu al voor een vast maandelijks bedrag met voetbal en films. Klanten kunnen kiezen uit ontvangt via de schotel of de kabel. Afhankelijk van het regionale kabelbedrijf kan worden gekozen tussen een digitale of een analoge decoder.

"Pay-per-view komt eerst beschikbaar voor abonnees met schotelontvangst, daarna voor kabelabonnees die een digitale decoder huren," zegt Tillieux desgevraagd. "Dat is en blijft afhankelijk van de medewerking van het regionale kabelbedrijf."

Tillieux zegt te verwachten dat op niet te lange termijn met de belangenorganisatie voor kabelbedrijven Vecai en met grote regionale aanbieders als Casema en Essent "degelijke en intelligente" afspraken kunnen worden gemaakt.

"Voor 10 tot 20 procent van alle kabelabonnees zal digitale doorgifte niet binnen vijf jaar kunnen worden gerealiseerd", voorziet Tillieux. "En kabelmaatschappij UPC, die 35 procent van de Nederlandse markt beheerst, vormt een probleem apart waar ik bovendien niet veel van begrijp", schampert de anal+ directeur.

Eerst zal de abonnee via de nieuwe dienst alleen films kunnen bekijken. "Later wordt ook het betaald voetbal in deze dienst ondergebracht. Dat is een onomkeerbare ontwikkeling die zich ook in andere landen voordoet", voorziet Tillieux. Hij wijst erop dat samenvattingen van voetbalwedstrijden via open televisiekanalen nu almaar korter worden en dat steeds meer rechtstreekse wedstrijden via betaalzenders worden aangeboden.

Anderhalve week geleden bood anal+ gezamenlijk met de NOS en KPN op de rechten van de eredivisie. De drie hebben de komende drie seizoenen jaarlijks 120 miljoen gulden over voor de beelden uit de hoogste klasse van het betaalde voetbal. De bedoeling is dat anal+ tot de zomer van 2005 jaarlijks vijftig eredivisiewedstrijden op de buis brengt.

In Nederland zijn nu zo'n 450.000 schotelbezitters. anal+ abonnees die nu programma's via de schotel ontvangen, hoeven straks niets te doen om nieuwe televisieprogramma's te kunnen kopen. "Dat geldt ook voor abonnees die al een digitale decoder hebben. Beide groepen krijgen vanzelf bericht van onze nieuwe diensten. De meeste abonnees, zo'n 230.000, hebben echter een analoge decoder. Die kunnen overstappen op een digitale decoder, als dat bij hun kabelmaatschappij mogelijk is. Ze kunnen ook overstappen op schotelontvangst."

Gelezen in de Telegraaf.

Skywalker

 
Leuk. Zullen ze eerst hun ontvangers geschikt moeten maken voor PPV ;)

 
Ben benieuwd of er ook in irdeto een aanbod zal zijn.

Ik vermoed dat ppv alleen weer in seca aangeboden zal worden zodat er weer een ontmoedigings beleid door c+ gevoerd zal worden.

 
@satslope : volgens de gebruiksaanwijzingen van mn dst5816 is die ontvanger geschikt voor het ontvangen van PPV diensten...

@pepper : de kanalen/zenders/films zullen dus waarschijnlijk officiel!!! alleen op een echte secabak te ontvangen zijn en dus zeer zeker niet in irdeto..want c+ had gezegd eigen nieuwe diensten (dus ook ppv) alleen in de seca-mediaguard codering te zullen aanbieden..

 
@vl29: Eeuh, als dat zo is, waarom werkt het dan niet op de spaanse kanalen?

 
omdat de de philips,Satslope,niet met de spaanse landencode overweg kan ,

heeft dus niets met PPV te maken.

 
Dat word strakjes een "goedgekeurde" seca ontvanger boven op je niet goedgekeurde seca ontvanger om alles te kunnen bekijken.

Phoehéé, het word dan wel vol in mijn videokastje!!

:)

 
Originele secabak?? Seca ok, maar niet alleen op een originele anal+ doos hoor. Neem dat maar van me aan, waar halen we immers nog altijd de buitenlandse zenders mee binnen, inderdaad, met een niet originele seca-doos is ook Ta*uil*a geen probleem. Dus ook zeker de ppv zenders van anal+ zullen zo te ontvangen zijn.

 
Nou, in elk geval weten we dat de ppv's er aan zitten te komen, benieuwd wat ze daarop gaan brengen.

Zal lachen worden als het daar ook weer meer van hetzelfde wordt, oftewel herhalingen van wat op +1 en +2 etc. ook komt.:)

Topic closed in elk geval, het nieuws is er nu wel vanaf.

Seca dozen discussies kunnen in het seca ontvanger forum.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan