Back-up/restore van Oscam of CCcam voor Enigma2

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
33.915
Waarderingsscore
644
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
State Penitentiary
Het is verstandig om een back-up te maken van je Oscam of CCcam gegevens. Zo kun je altijd weer je instellingen terug zetten als je ooit de ontvanger opnieuw moet flashen en de kans niet meer hebt om een back-up te maken.

Er is vaak ook een mogelijkheid dit te doen via de firmware als je een USB stick of externe harddisk op de ontvanger hebt aangesloten.

Wij leggen echter nog de oudere methode uit die wat ons betreft het beste werkt.

Wat je nodig hebt is een FTP verbinding. Dit kan middels een FTP programma zoals bjiv. Filezilla of de FTP functie in Total Commander. Wij gebruiken in deze handleiding het programma DCC voor Enigma2 aangezien dat voor veel gebruikers gemakkelijk werken is en je kunt er nog meer mee.

Download het programma DCC voor Enigma2 uit onze download sectie (ontvanger utilities) of van de site van de maker.

Pak het uit en/of installeer het in een bepaalde directory op je pc of laptop.

Als je het programma start zal het proberen een verbinding met je ontvanger te maken. Je moet dus wel het ip adres van je ontvanger weten. Dit kun je terug vinden via het instellingen menu bij de netwerk instellingen.

Het ziet er dan als volgt uit:


dcc1.jpg


Het ip adres van je ontvanger komt waar de rode pijl staat.

Als bovenaan "Network OK" staat en de hele lijn groen is heb je verbinding en klik je links op FTP (zie pijl links in de afbeelding).
Links kies je voor Oscam dan voor de directory /etc daarin kies je /tuxbox en daarin kies je /config en daarin weer /oscam en zo kom je uit in de juiste directory, zie de middelste rode pijl in onderstaande afbeelding.
Voor CCcam moet je naar de directory /etc gaan, daarin staat de CCcam.cfg en evt. een CCcam.prio indien je deze nodig hebt.

Aan de rechter kan zie je de C schijf van je pc staan (zie rode pijl rechts). Hier kun je de map kiezen waar je naar toe wilt back-uppen of al naar gewenst usb stick of externe usb harddisk.


dcc2.jpg


Back-up maken:
Selecteer in de linker kolom de bestanden wat je wilt back-uppen en druk dan in het midden op het pijltje naar rechts.

Restoren:

Selecteer in de rechter kolom de bestanden die je wilt terug zetten en klik dan in het midden op het pijltje naar links.

Een andere mooie optie van DCC is de volledige back-up optie.

Klik daarvoor op het balkje "settings" en geef een naam aan de back-up en klik dan op de knop Backup. DCC zal nu een back-up maken. Dit kan wel even duren omdat hij vrijwel alles in deze back-up gaat zetten.
Normaliter heb je deze optie niet nodig.

Tip! Tegenwoordig zijn er ook mooie plugins aanwezig waarmee je eenvoudig en snel je hele firmware kunt backuppen, dus incl. zenderlijsten, emu's addons, alles.
 


Kerst 2022Kerst 2022
GamesGames

Advertenties


Kerst 2022Kerst 2022
Bovenaan Onderaan