bruinebonensoep

T

Talen

Wat heb ik een trek in bruinebonensoep heerlijk gewoon, en dan vooral van Majolie die kennen jullie wel niet, maar OOOO het zijn de kruiden van Silvo
 
Het recept voor vandaag:

BRUINE BONENSOEP

Bouillon naar eigen keuze (vegetarisch of ouderwets met vlees (schaappie schaappie :))

500 gram bruine bonen
6 middelgrote aardappelen
2 kleine winterwortels
3 uien [weglaten uit vedisch recept]
1 rode paprika
olie
1 laurierblad
1 theelepel bonekruid
1 theelepel lavas
1 theelepel basilicum
2 groentenbouillonblokjes of meer naar behoefte
3 eetlepels olijfolie
2? liter water

soeppan

Giet ruim kokend water over de bonen en laat tien min staan. Afgieten en de handeling nog twee keer herhalen. Afgieten en met fris water opzetten en het bonekruid en laurierblad.
Rasp of snijd ondertussen de aardappelen, paprika en wortels en voeg die toe aan de olie waar je de gesnipperde uien al goudbruin in hebt gebakken.
Als de bonen gaar zijn voeg je de groenten, kruiden en bouillonblokjes toe.
Laat nog 15 min sudderen.
Wil je een gladde soep, zet er dan de staafmixer in en pureer de soep.

Tot Sinas
 

Hosting Fun

Terug
Bovenaan Onderaan