Digitenne

J

JoostA

Onderstaand bericht van http://dutchmedia.web-log.nl/ (waar nog meer te lezen valt voor de liefhebbers). Ben benieuwd wat de schotel-concurrent dit jaar zal doen nu KPN er zo fors in investeert....

Digitenne in 2003: 17,67 miljoen euro verlies

Geplaatst door David de Jong @ 30-10-2004 01:43

Digitenne Holding BV draaide in 2003 een operationeel verlies van 17,67 miljoen euro, zo heeft DutchMedia op basis van het Nozema-jaarverslag berekend. Onduidelijk is hoeveel omzet en netto verlies het digitale etherpakket draaide in 2003.

Voor Digitenne heeft Nozema NV eveneens een 'voorziening' moeten treffen 'op de aan Digitenne verstrekte leningen' ter waarde van 6,3 miljoen euro, aldus Nozema NV.

Alhoewel Digitenne Holding BV voor 60 % uit bedrijven bestaat die in bezit van de staat zijn, heeft het bedrijf nooit openheid over haar cijfers willen geven. Nozema NV rapporteerde overigens verder in haar jaarverslag dat het garant staat met een operationele lease-overeenkomst voor Digitenne ter waarde van 243.000. Een extra converteerbare geldlening van Nozema NV ging op 15 februari 2004 van start ten bedrage van 5,3 miljoen euro ter aanvulling op een andere converteerbare geldlening van 13,4 miljoen euro die 'onder voorwaarden' omgewisseld kunnen worden in aandelen Digitenne Holding BV; daarmee heeft de staats-NV Nozema (overigens met afgegeven toestemming van de verantwoordelijk minister van Economische Zaken) zo'n 25,1 miljoen euro aan Digitenne Holding BV - al dan niet in leenvorm - verstrekt de afgelopen periode.

Dankzij een overeenkomst tussen Digitenne en Koninklijke KPN NV genereert Digitenne sinds kort naast haar circa 46.000 abonnees extra omzetstromen aangezien het een 'groothandelscontract' met KPN sloot waardoor haar toekomst financieel zekerder is en KPN het DVB-T pakket van Digitenne ook onder de KPN-vlag verkoopt. Onduidelijk is waarom een aangekondigde uitbreiding van het belang in Digitenne Holding door Koninklijke KPN NV en Nozema NV tot elk 40 % (ten komste van het NOB Holding NV) uitblijft.

 
S

Satslope

Ten eerste moet je uitkijken want David* de J. vindt het niet leuk als je zomaar zijn levenswerk kopieert.

Wat betreft Digitenne is het natuurlijk bezopen, ze geven de publieke omroep door, en uiteindelijk zal dit netwerk leiden tot vermindering van de kosten omdat ze niet meer 3 analoge netten in de lucht moeten houden maar 1 digitaal.

Geen hond die wil betalen voor iets wat je nu nog gewoon met een sprietje kunt ontvangen als je een beetje gunstig woont.

In Belgie zijn ze een stuk slimmer bezig. En helaas kunnen we straks via satelliet ook niet meer gratis kijken naar de publieke zenders. Dan was een FTA ontvangst via digitenne wel zo slim!

 

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
32.068
Waarderingsscore
141
Punten
63
Leeftijd
57
Locatie
State Penitentiary
We spreken wel over een sprietje, maar ik heb ergens eens gelezen dat ze van plan waren die gewone aardse zenders toch langzaamaan uit te gaan faseren, dus te gaan stoppen met dat soort uitzendingen.

Als ze dat gaan doen dan ben je wel op alternatieven aangewezen en gezien tegenwoordig niets meer gratis kan ben ik best eens benieuwd hoe ze het weer allemaal gaan organiseren.

Want voor de publieke zenders betalen we immers al, dus zullen ze ofwel die gratis moeten blijven doorgeven, ofwel het kijk- en luistergeld wat nu in de belasting verwerkt zit, er weer uit moeten halen.

 Hosting Fun

Bovenaan Onderaan