dreambox.de forum binnenkort weer online

eendenteam

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
1 feb 2004
Berichten
6.252
Waarderingsscore
43
Punten
48
Leeftijd
121
Op dreambox.de forum valt te lezen, dat ze binnenkort weer online zijn. Wie de nieuwe investeerder is, wordt niet vermeld. Onderstaande valt daar te lezen:

Die Seite befindet sich zurzeit aus folgenden Gründen im Wartungsmodus:


Liebe Dreambox Community

Aufgrund einer Restrukturierung und Neuorganisation waren wir einige Zeit nicht erreichbar.
Wir möchten uns dafür bei unseren Kunden herzlichst entschuldigen.
In wenigen Wochen werden wir wieder in gewohnter Qualität mit Service und Support für Sie erreichbar sein.
Ein Herzliches Dank an dieser Stelle auch an unseren neuen Investor.

Bald gibt es Neuigkeiten !!
 
  • Leuk
Waarderingen: Dr.Z
Geen idee wat ze ermee willen bereiken, die club is door hun eigen arrogante opstelling naar de kloten gegaan, claimen dat zij de 'founders' van enigma zijn geweest wat echt niet klopt, elite DVB was de Neutrino tegenhanger in de D-Box tijd en was de start van enigma.
Maar los van dat vraag ik me af welk deel van de markt ze denken te gaan bedienen, de STB markt is allang verzadigd met allerlei 'knakendoosjes' HiSilicon is de enige die nog iets aan SoC's kan leveren, Broadcom levert alleen aan 'gecertificeerde' providers.
 
Zo zeker is dat helemaal nog niet! Er staat niets anders dan dat het board nog steeds ’in onderhoud’ modus staat. Ze hebben het over ‘enige weken’. Er is nog niets gecommuniceerd naar buiten toe. Enkele weken impliceert minder als een maand (anders schrijf je enkele maanden). Inmiddels gaan we de 6de week in. Zo is het met Dream altijd geweest. Veel en langdurig beloven, maar niet nakomen. Dat heeft ze nu de das omgedaan. De clientele gelooft er niet meer in en is afgehaakt. Buiten de uiterst actieve community is Dream allang een dood paard. Boxen worden uitverkocht (nieuwe worden vooralsnog niet geproduceerd). Je ziet ook dat de leveranciers langzamerhand ‘gaten’ in hun Dreambox assortiment hebben… Daarbij is de markt voor STB’s compleet verzadigd én heeft BCM de OEMmarkt getorpedeerd door alleen aan providers te leveren…. Al ZOU Dream gereanimeerd worden, zonder BCM geen FBC tuners en dus ook nauwelijks innovatie te verwachten.. ArmLogic STB’s kunnen veel minder en developers moeten er nog ‘ingroeien’….
 
Misschien heeft Dream Multimedia een "oplossing" gevonden voor de aankomende technieken die vele satboxjes van 8 tientjes en minder buitenspel gaan zetten?
..if you catch my drift..
 
Dat denk ik eerder niet. Dream heeft geen licentie (buiten de dummy DreamCrypt) waarmee ze dat zouden kunnen doen. Dream heeft zich ook nooit met encryptie beziggehouden. Buiten dat missen ze daar - zeker momenteel - de benodigde pecunia voor. Zie ze ook niet plotseling providerboxen bouwen alhoewel ze dat in Duitsland/Zwitserland/Oostenrijk best vooruit zou kunnen helpen om er weer bovenop te komen! Een DM52x met Nagra voor HD+ en Conax… Misschien zelfs een CI+ licentie (ze hebben tenslotte al Closed Source)
 
Wellicht dat zij onder de toonbank een patch uitbrengen om wat meer dan normaal te kunnen bekijken? ;)
...zoiets als de Humax-boxjes van weleer.. :)
 
Duitsers houden van ‘Ordnung und Gesetz’. Die doen absoluut niets zonder bijbehorende licenties…. Bovendien zijn de coderingen tegenwoordig een stuk strenger dan 20 jaar geleden…
 
dus als ik dit goed begrijp heeft iemand ci+ uitgevonden
hier maken zender of uitzend bazen gebruik van
vervolgens moet de fabrikant van boxen een licentie kopen van de eigenaar van ci+
en dit gebeurt in de praktijk (vermoedelijk vanwege kosten) alleen door een fabrikant die een box cq module aan een zender of uitzend baas kan/mag verkopen?
en vervolgens accepteren wij (consument / kijker) dit maar als een paar schapen?
dan is het echt raar dat er niet meer zoveel lineair gekeken wordt

waarom kan (over ordnung und gesetz gesproken) duitsland dan toch veel vrije kanalen hebben?
ja ja licenties film uitzendrechten voetjebal. blablabla... stop dan met die licenties kopen!!
trap dat voetjebal achter 1 kanaal (heb ik er ook geen last meer van lol) en ga om mij alleen films uitzenden die "vrij zijn"
dat getypt hebbende .. waarom kan het op de duitse kanalen dan weer wel....

vroeger betaalde je gewoon voor een tv in huis en daar kwam alles gewoon op
nu zijn er dus een paar personen die de consument in de luren hebben gelegd en die kunnen dit dus veroorzaken
 
CI+ heeft een iets ander doel en het verdienmodel ligt zeker niet bij de STB fabrikanten maar bij de filmboeren, die eisen dat.
De CI zorgt namelijk voor zoveel beperkingen wat funktionaliteit betreft, dat je echt geen baas meer bent over je eigen hardware.
Opnames kunnen ineens beperkte ‘houdbaarheid’ krijgen, skippen van commercials kan niet meer en ga zo maar door.
In een opensource bak ga je lekker aan die beperkingen voorbij en dat willen ze niet.
De licentie zit dus in de tv/STB en de ci checkt of die okee is, indien niet, doet hij het niet.
 
CI+ heeft een iets ander doel en het verdienmodel ligt zeker niet bij de STB fabrikanten maar bij de filmboeren, die eisen dat.
dus als ik het goed begrijp is het simpel op te lossen door geen films meer lineair uit te zenden?
waarom gebeurt dat op de duitse vrije zenders dan wel gewoon

Opnames kunnen ineens beperkte ‘houdbaarheid’ krijgen, skippen van commercials kan niet meer en ga zo maar door.
In een opensource bak ga je lekker aan die beperkingen voorbij en dat willen ze niet.
lijkt een vorm van vrijheids beroving
en ook hier geld weer waarom wel op ned123 en vrije duitse zenders?
 
De Duitse omroepbelasting wordt gebruikt om de SD en de HD van de publieken via Astra uit te zenden. Ze willen daar langzaam wel van af, maar de grootte van het land is uitzenden via (hoge) TV torens een stuk duurder…
 
@mimisiku
Dat blijft dan toch het zelfde?
Vrij te ontvangen kanalen
Hier in nl zijn we zelfs een ci nodig voor nl zenders ,ok buiten ned123, maar dan nog.
 
Veel van die zaken kunnen gewoon gratis over die zenders omdat ze in het Duits nagesynchroniseerd worden. Daarmee voorkom je dan officieel dat de halve wereld mee kan kijken want het is niet origineel in het Engels.
Dit is al jaren het geval. Daarnaast zijn er in Duitsland vanwege de grootte van het land een bak meer kijkers en aldus brengen de reclames ook meer dan genoeg op om alles in stand te houden en te betalen.
Dat zijn dan de FTA commerciëlen.
Nederland is vele malen kleiner. Nederlanders kijken wel vaak naar Duitse zenders maar omgekeerd relatief weinig. Dus het zou meer kosten om die zenders dan allemaal FTA op de satelliet te zetten. Dus vragen ze doorgifte geld en zorgt bjiv. Canal Digitaal dat ze via satelliet te zien zijn.
Door de dichte bekabeling in Nederland van kabeltv en ook internet tv is het ook niet interessant meer om een en ander op satelliet door te geven, in elk geval zeker niet FTA.

Maar we raken erg off-topic hier. ;)
 Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan