dreambox two

woutje

Active member
Special Friend
Lid sinds
9 feb 2001
Berichten
194
Waarderingsscore
0
Punten
16
Heb een dm two gekocht en aan het stoeien met verschillende image,s
Nu loop ik tegen het probleem aan dat vaak het beeld stopt ,geluid loopt door
ook als ik in b.v in oscamlog kijk gaat kaart ook gewoon door.
Dus box hangt niet zap ik even heen en weer gaat het weer verder
merk ook dat er tussen de ene en andere flash verschil zit met ,
tuner gevoeligheid. zo ziet de orginele opendreambox 2.6 niet eens de astra3 alleen met blindscan
Hardware probleem ??? of driver probleem ??
openvision doet het b.v weer super behalve het stilstand beeld dan ,
wat ook gebeurd bij orginele opendreambox 2.6

iemand een idee ? duck misschien ?

woutje
 

the matrix

Addicted Member
Special Friend
Donateur
Lid sinds
28 okt 2007
Berichten
6.420
Waarderingsscore
90
Punten
48
Leeftijd
71
Locatie
Almelo
En dat had je niet met de vorige ontvanger.

Hoe ziet je opstelling eruit.
Diseqc Rotor of vaste LNB's met switchen.
 

edbe

Jr. Member
Lid sinds
12 okt 2009
Berichten
81
Waarderingsscore
5
Punten
8
Leeftijd
48
Locatie
Eygelshoven
lijkt mij een oscam probleem, heb je daar ook last van als er een FTA op staat?
 

woutje

Active member
Special Friend
Lid sinds
9 feb 2001
Berichten
194
Waarderingsscore
0
Punten
16
Schotel is een wave t90 9x dual lnb inverto 2x switch 10x1 satcon.
Nee als ik de ouwde dm 8000 aansluit alles weer perfect .
Op andere switch zit de 920 ook daar alles perfect,
Uh fta niet getest eigenlijk omdat tuner vele kanalen niet kon vinden

woutje
 

the matrix

Addicted Member
Special Friend
Donateur
Lid sinds
28 okt 2007
Berichten
6.420
Waarderingsscore
90
Punten
48
Leeftijd
71
Locatie
Almelo
Duidelijk dat dan vanaf schotel tot ontvanger het prima in orde is.
Moet in de tuner gezocht worden. Mss de keuze lnb 's verwisseld.
 

eendenteam

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
1 feb 2004
Berichten
6.085
Waarderingsscore
2
Punten
38
Leeftijd
118
vlgs ons weet je dit wel: probeer eerst eens een originele DP image te flashen zonder extra software/apps. Dan op een FTA zender kijken wat beeld en geluid doen qua synchroniteit. Daarna alleen oscam installeren (aarch-versie) en kijken wat er dan gebeurt met beeld en geluid.

Owww wacht voordat je dit alles doet: heb je al eens op de audio knop gedrukt en daarna blauw: staat daar wel 0ms, dus geen vertraging en zo. (zo niet dan kun je met de cijferttoetsen 7 en 9 grotere stappen maken om die weer op 0ms te zetten)
 

woutje

Active member
Special Friend
Lid sinds
9 feb 2001
Berichten
194
Waarderingsscore
0
Punten
16
Een originele DP image er weer in gezet blijft het probleem de box weet maar 29 zenders te vinden op b.v
de astra 3 (nl pakket niet te vinden ) ook met blinscan een dan +900 zenders gevonden geen NL
signalfinder instellen op 11739 v 29900 2/3 8psk zou b.v npo2 moeten geven geen signaal???
ook horizontaal 12188 h 29900 2/3 8psk om verschil hor/ver uit te sluiten geen signaal
de rest van gevonden h/v kanalen meest duits kom met meer als 14. db binnen ga nu toch twijfelen
aan de tuner zelf hardware of toch dan de driver ?

woutje
 

boets

Addicted Member
Special Friend
Donateur
Lid sinds
16 mrt 2001
Berichten
1.187
Waarderingsscore
17
Punten
38
Leeftijd
61
Locatie
boetsenbos
Lijkt mij dat de DiSEqC instellingen niet goed staan. Kijk eens hoe die in de DM8000 staan en of dat overeen komt met de instellingen van de nieuwe box.

B.
 

woutje

Active member
Special Friend
Lid sinds
9 feb 2001
Berichten
194
Waarderingsscore
0
Punten
16
Ha boets lol kom zeg :) die instellingen zullen niet moeilijker zijn als seca2 :)
Maar na veel vogelen de zooi meegenomen naar zoon eenvoudige opstelling
diseqc a/b en hoppa alles gevonden .
dus de hardware van de two is ok ,
Dus maar even 2 nieuwe switchen bestellen want die zullen niet lekker meer zijn,
na een jaar of 10 onder de rook van de Schiedamse jenever stokkerij lol

woutje
 

the matrix

Addicted Member
Special Friend
Donateur
Lid sinds
28 okt 2007
Berichten
6.420
Waarderingsscore
90
Punten
48
Leeftijd
71
Locatie
Almelo
Dat is dan weggegooid geld je had beter een fles jenever kunnen kopen.
In een eerder bericht heb je zelf aangegeven dat
Nee als ik de ouwde dm 8000 aansluit alles weer perfect .
Op andere switch zit de 920 ook daar alles perfect,
 

boets

Addicted Member
Special Friend
Donateur
Lid sinds
16 mrt 2001
Berichten
1.187
Waarderingsscore
17
Punten
38
Leeftijd
61
Locatie
boetsenbos
@ Matrix, dat had ik inderdaad ook begrepen vandaar dat ik het in de tuner instellingen zocht.

B.
 

woutje

Active member
Special Friend
Lid sinds
9 feb 2001
Berichten
194
Waarderingsscore
0
Punten
16
Klopt nog steeds dus op de ouwde 8000 werkt het hoe vreemd het ook klinkt
maar harware matig is de two dus ook ok dus twijvel ik aan de switch ,
dus vervang ik ze beide
woutje
 

woutje

Active member
Special Friend
Lid sinds
9 feb 2001
Berichten
194
Waarderingsscore
0
Punten
16
Pfft moet ik ff diep door het stof :( na veel geprobeer en google
zijn de diseqc instellingen voor een dreambox two toch ff anders
en lukt het nu wel (erg he ) .
Maar ja gelijk ff onderhoud aan schotel gehad kan die er ook weer ff tegen aan

woutje
 
Laatst bewerkt:

the matrix

Addicted Member
Special Friend
Donateur
Lid sinds
28 okt 2007
Berichten
6.420
Waarderingsscore
90
Punten
48
Leeftijd
71
Locatie
Almelo
Ijgenweis hè, maar goed dat je er nu achter bent en de instellingen nu juist zijn.
Fijn dat het nu werkt.

Vrolijk Pasen!!
 

eendenteam

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
1 feb 2004
Berichten
6.085
Waarderingsscore
2
Punten
38
Leeftijd
118
Woutje, heb je met het vergelijken van de disqc wel in de e2 settings file gekeken?
Hebben ze bij DP die (diseqc) instellingen soms gewijzigd qua structuur of zo....pfff zijn wij blij dat we Unicable 2 systeem hebben
Anyway je kunt je geld dus weer aan jenever uitgeven
 

boets

Addicted Member
Special Friend
Donateur
Lid sinds
16 mrt 2001
Berichten
1.187
Waarderingsscore
17
Punten
38
Leeftijd
61
Locatie
boetsenbos
Hi Wout,

Fijn dat het weer werkt.

B.
 

woutje

Active member
Special Friend
Lid sinds
9 feb 2001
Berichten
194
Waarderingsscore
0
Punten
16
Heb nu de peterpan img geinstaleerd zeer mooie img.
Toch weer net iets andere instelling diseqc..lol.
De two is toch wel een snelle doos.
Alleen oe 2.6 is weer net ff anders in mappen (ftp).
Alles werkt op de powervu emu na ,schijnt te liggen aan de oscam emu iets met 32/64 verschil
Komt ook wel goed :)
woutje
 



Hosting Fun

Bovenaan Onderaan