HDMI kabels

the matrix

Addicted Member
Special Friend
Donateur
Lid sinds
28 okt 2007
Berichten
7.528
Waarderingsscore
649
Punten
113
Leeftijd
74
Locatie
Een stoplicht op rood.
Zoekende naar een paar HDMI kabels kom ik de meest wilde prijzen tegen:
varierend van 2$ inclusief verzenden to 100 euro,

Wat kan dit prijsverschil veroorzaken ingelegd met diamanten of zo?

Mi worden verbindingen van a naar b gemaakt met draadjes en ik zou echt niet weten waar de verschillen in zitten?

Wie weet waar hem de kneep zit??
 
Op 1 of andere manier had ik dit ook.
Ik heb voor mezelf toen gezegd we doen er in ieder geval overal (4x) 1.4 kabels in. (Deze zijn netjes weg gewerkt dus mijn tv zweeft als het ware).
Maar omdat ik dus een 3d tv heb, ben ik tot het besluit gekomen dat ik overal 1.4 kabels in wilde hebben want 1.3 ondersteunt geen 3d.

Ik ben dus gaan zoeken naar de verschillen en kwam toen hier uit:
[ame=http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI]HDMI - Wikipedia, the free encyclopedia@@AMEPARAM@@/wiki/File:HDMI_Logo.svg" class="image"><img alt="The HDMI logo with the word HDMI in a large font at the top with the term spelled out below in a smaller font as High-Definition Multimedia Interface. A trademark logo is to the right of HDMI." src="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e2/HDMI_Logo.svg/300px-HDMI_Logo.svg.png"@@AMEPARAM@@commons/thumb/e/e2/HDMI_Logo.svg/300px-HDMI_Logo.svg.png[/ame] waar een overzichtelijk overzicht weer gaf wat de verschillen zijn.

Echter verklaarde dat voor mijn niet waarom het verschil tussen de goedkoopste 1.4 en de duurste 1.4 zoveel moet zijn. Voor het gemak kocht ik voor de langere kabels een wat duurdere en voor de kortere kabels de goedkoopste. Ik zie het verschil er echt niet in, dus koop de goedkoopste.

Suc6
 
the matrix;216178 zei:
Wie weet waar hem de kneep zit??

Het productieproces er zijn kabels van 100% zuurstofvrij zilver gesmeed bij maanlicht door elfen.

De merken Oelbach, Monster en nog een paar.
 
:biggrin:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=A4Z9B1iaxQc]Kabeltje?[/ame]
 
Matrix.

Monsterpower heeft gewoon uitstekende kabels met levens lang garantie.
Even wat uit leggen je blueray speler is 1080P daar koop je een goeie kabel voor bij monster betaal je de hoofdprijs maar maak maar eens zo'n kabel open en kijk eens naar de afwerking.
Je Vuplus is 1080I is 720P dan kan je volstaan met een kabel van een paar tientjes want we hebben geen 1080P uitzendingen die zullen er ook nooit komen.
Het verschil zit hem puur in de binnendraad meer niet en je aansluitstekkers, ik heb hier een kabel van 40 euro op de xtrend zitten zet ik die op mijn playstation met een echte 1080p hd film dan zie ik verschil met de kabel die in de playstation zit van 190 euro,dan zie veel storingen zet ik het andersom de dure kabel op de xtrend zie je geen verschil.
 
pikkie

Heb al jaren nooit zo veel onzin gelezen als over kabels, er zijn dubbel blind testen geweest nooit iets verstandigs uitgekomen.
Zoals je zou de stekkers in moeten smeren met notenolie en een nieuwe kabel moet je eerst 24 uur in laten spelen dan klinkt het geluid sprankelender, ook kun je een kabel niet zo verwisselen dan moet hij eerst weer 24 uur inspelen.

Bij Tweakers loopt er al sinds 2007 een topic "HDMI kabel 11 euro of 140 euro" nu deel twee laat de lezer zelf oordelen.
Zelf koop ik mijn HDMI kabels bij de Action voor nog geen drie euro versie 1.4A dus het nieuwste ze doen het uitstekend.
Zo goed dat ze in mijn woonplaats niet meer zo in de winkel liggen maar achter de kassa.
 
Ja ik snap ook die trend niet, volgens mij is HDMI hartstikke digitaal en dan maakt mi de gebruikte bedrading niet zoveel uit of het nu nikkel goud of standaard koperdraadjes zijn. De impedantie van de draden zijn van geen enkele betekenis.

Wat wel van invloed kan zijn is de karakteristieke eigenschap van de kabel. Het kan zich gedragen als striplijnen met een karakteristieke impedantie (zoiets als een coax kabel) en dan zou er beinvloeding kunnen zijn tussen de signalen. Bi superhoge frequenties kan ik me daar iets bij voorstellen.

Ik sluit het niet uit dat dit het probleem is wat Pikkie beschrijft.

Maar ik ondersteun aart 1944 , dat ik eerst een goedkoop kabeltje haal en deze in mijn systeem test, zie ik geen vreemde verschijnselen dan lijkt me die keuze voldoende.

Alhoewel ik dangeen verschil meting kan doen met een peperdure en een goedkope.

de ellende is dat een dure kabel terug sturen niet een normale aktie is die gewaardeerd wordt.
 
Goedkopere kabels zijn minder mooi afgewerkt, en zijn mechanisch niet zo stevig.
Bij echte "troep-kabels" kan het zijn dat de draden van een onbekende ijzerlegering o.i.d. gemaakt zijn. Deze kabels doen het wel, maar gaan letterlijk roesten waardoor ze een keer de fout in gaan. Probeer het maar eens uit met een magneetje aan de kabel (koper is niet magnetisch).
 
Laatst een test bij kassa geweest, je gaat gillen van de lach: de conclusie was dat het niet te zien was in je beeld of je een van 4 euro of 140 euro koopt!!! laaielichters zijn het met die dure kabels.
Ik zeg, koop die van de action of de aldi, maar geef daar geen 40 euro of meer aan uit!!!
 
Ja lach er maar om je kunt beter een dikke kabel hebben van Monster of zo, door een dikke kabel glijden de bytjes makkelijker door.

Over kabels is al zoveel onzin geschreven.
 
Inderdaad wat een rare verhalen gaan er.
Laat ik voorop stellen dat tests zoals die door "kassa" worden uitgevoerd, (vragen aan een gebruiker welke hij de beste vind) mij absoluut niets zeggen.
Ook niet als ze daadwerkelijk de kwaliteiten van de kabels zouden testen, want dat programma zet de resultaten zo weg als zij ze graag hebben willen.

Waar het bij dit soort kabels om zou moeten gaan, is de bandbreedte die de kabel biedt.
Afwerking en mechanische sterkte mogen een stukkie van de prijs bepalen maar nauwelijks de prestaties van de kabel (en volgens mij is dat waarnaar eigenlijk gevraagd word).
"Gewoon digitaal dus nooit storing" is een veelgehoorde misvatting.
Wanneer je zelf een kabeltje in elkaar hobbyt met een stukke draad en wat connectoren, dan gaat dat echt niet werken.
Bij de constructie van de kabel word er iets vergelijkbaars gedaan als bij netwerkkabels.
Zo word ook bij ADSL het zwakke punt van een kabel juist gebruikt om de bandbreedte te verhogen, en dat doet men bij een HDMI kabel ook.
Wanneer je weet wat een bepaald signaal doet in een bepaalde kabel, kun je de effecten die in de eerste instantie niet bedoeld zijn juist gebruiken zolang ze reproduceerbaar zijn.
Men gebruikt dan een kabel dus bewust buiten de specificaties.
Maar die specificaties worden daardoor dus juist verschoven.
Nog een voorbeeld is SATA waar ze een soortgelijke techniek gebruiken.
SATA laat hogere data snelheden toe, terwijl dan de bitjes na elkaar gestuurd worden.
Bij PATA (ATAPI) heb je een snelweg van 40 rijbanen (later zelfs 80) naast elkaar, maar toch verwerkt de kabel met slechts 2 rijbanen naast elkaar meer verkeer.
Het moge duidelijk zijn dat dit alles alleen echt goed werkt als de kabels precies aan de specificaties voldoet.
Daarbij moet je denken aan zaken als ader"koper"diameter, dikte van de isolatie van elke ader en hoe de aderparen in elkaar gedraaid zijn.
Afscherming per paar of alleen om alle aders samen maakt ook uit en moet allemaal deel uitmaken van het systeem voor optimale transmissie.
Deze zaken bepalen de "propagatie", oftewel hoe goed een kabel signalen met bepaalde eigenschappen geleidt.
Een kabel met meer metalen erin is bijna vanzelfsprekend kostbaarder om te produceren en ook wanneer de isolatie aan strenge eisen moet voldoen is dat kostbaarder als "doe er maar een stukkie plastic achtig iets omheen".

Wanneer je een lagere bandbreedte door de kabel gaat sturen zul je minder snel merken dat een kabel foutjes veroorzaakt.
Bijvoorbeeld bij Full HD 3d beelden heb je gewoon meer nodig dan bij een journaal bijdrage van beelden die gemaakt zijn in sd, waardoor je bij de laatste niet eens de kans krijgt fouten te herkennen omdat het materiaal zelf al slechter is dan de foutjes die zouden kunnen optreden.
Wat je regelmatig tegenkomt is dat audio niet synchroon is met het beeld.
Dat zou opgelost moeten zijn vanaf versie 1.3.
En versie 1.4 zou optimaal moeten zijn voor 3D materiaal.

Dat zijn allemaal technische verklaringen, maar ze verklaren niet waarom goedkope kabels uit China (heb ik zelf hier ook in gebruik) ook goed kunnen werken.
Ik heb aan mijn kabels nog geen probleem kunnen vaststellen.
Maar dat wil niet zeggen dat die er niet zijn, eerder dat de systemen zo zijn uitgekiend dat ze er goed mee om kunnen gaan en fouten er uit kunnen filteren.

Met andere woorden: zoals eerder gezegd kan de kwaliteit van kabels alleen bepaald worden door ze te ontleden.
Voor echte zekerheid moet je dat zelfs een paar keer herhalen (zodat je kunt zien dat je niet toevallig een goeie kabel te pakken had).
Dure grap als je dat ook bij de dure kabels doet.
De fabrikant die wil kunnen garanderen dat zijn kabels tot de beste behoren, moet een heel strakke productielijn voeren waarbij ook de beste materialen worden gebruikt.
Dat kost nou eenmaal meer dan wanneer je iets maakt dat er ook wel op lijkt.
Bij de eerste heb je meer kans dat je de juiste kabel koopt.
Bij de tweede moet je de mazzel hebben dat de kabel die je te pakken krijgt goed genoeg in de buurt komt.
Maar wanneer dat niet zo is, kun je het meestal nog wel 2 tot 3 keer proberen voor je bij de kosten van de eerste in de buurt bent...

Ik ga dus voor de goedkopere versie en hoop een kabel te treffen die zo slecht nog niet is, en tot nog toe heb ik daar niet over te klagen gehad.
Mag ik wel bij zeggen dat ik ook niet geprobeerd heb met een dure kabel natuurlijk, dus kan niet zeggen of daar niet toch een verschil merkbaar is.
Maar als je dan beste beeldkwaliteit moet combineren met een langere kabel (> 5 meter), kom je toch wel snel uit op een flink pak geld.
 
Ik heb er een paar gehaald bij Action 2€69/stuk

Vergulde connectoren, aan weerszijde een ferriet kern en opgeborgen in een fraai uitziend doosje.

Werken zoals verwacht en hier eerder vermeld gewoon prima.
 
Dat zijn die wat ik ook heb. Net als netwerkkabel 10 meter van 2,95 die echt niet onder doet voor die van 11 of 15 euro bij de pc winkel.
Gaat wel om gewone cat5 kabel vooor 100 mbit netwerk. Voor gigabit moet je gewoon wat betere hebben.
 
Interesante posting.
Ik heb een hdmi kabel van 20 meter nodig, iemand hier ervaring mee?
 
Er zijn HDMI versterkers.
Dat is vergelijkbaar met de boosters voor USB.
10 meter kabels kun je ook kopen en vaak is het merkbaar als je daarvoor zo'n versterker zet.
Standaard aansluitingen halen een dergelijke lengte meestal niet.
Ik zou dus kijken of je het kunt doen met 2 x 10 meter plus minimaal 1 versterker.

Ik zie dat ze er ook zijn waar je kabel kunt verlengen tot 50 meter.
Allekabels is het toverwoord.
 

Hosting Fun

Terug
Bovenaan Onderaan