Hoe DM One bootlogo veranderen

eendenteam

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
1 feb 2004
Berichten
6.245
Waarderingsscore
41
Punten
48
Leeftijd
121
Voorheen (op andere dreamboxen) kon je het bootlogo veranderen door /boot tijdelijk als read-write te mounten en dan het bestand bootlogo.jmp te vervangen.
Op de DM One is dat niet meer zo. Ten eerste is de map /boot uitvoerbaar gemaakt (755), dus dat mounten te veranderen hoeft niet meer.
Echter het bestand heet kennelijk: bootlogo.bmp.
We hebben geprobeerd dat bootlogo.bmp bestand te veranderen, maar het geeft een uiterst vreemd resultaat. We denken dat we de eigenschappen van dat .bmp-bestand niet goed hebben. We hebben een .bmp bestand van 1280x720, 72 dpi en 24-bit (ook 32-bit geprobeerd)

Vandaar de vraag of iemand weet hoe je het bootlogo (startup logo dus) kunt veranderen op de dm one...
 
Ik heb geen DMOne, maar wellicht handig om het originele bootlogo.bmp even uit te lezen qua layout… Het zou in elk geval een non-compressed .bmp moeten zijn. Die bestanden worden naar mijn weten gewoon RAW de framebuffer in gegooid.
 
Dank maar helaas. Die link is gericht op vu-plus. Op zich niet erg, want op de dm one (en overige E2 dreamboxen) staat de backdrop.mvi in de map /usr/share/dreambox-logo. Die hadden we al vervangen, maar als je de dm one opstart krijg je vóór dat logo dus eerst een ander scherm, waar staat:

dreambox
discover more

zoals vermeld: waarschijnlijk is dat het bestand /boot/bootlogo.bmp. Echter wat zijn de eigenschappen van dat .bmp bestand...
 
Heb is naar het bootlogo.bmp van de two gekeken ook 1280x720, 72 dpi 16bit
Dus 16 bit en geen 24


woutje
 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan