Hoe kun je een afbeelding plaatsen op dit forum.

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
33.915
Waarderingsscore
644
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
State Penitentiary
Wil je een foto direct invoegen, dus zonder kleine afbeelding en gewoon op ware grootte? Dat kan natuurlijk ook.

Ook hiervoor ga je naar image hosting, wij adviseren https://postimages.org/ hiervoor maar er zijn er meer.

Als je de genoemde site bezoekt, kom je op deze pagina terecht (registreren is niet noodzakelijk) en zie je dit in het midden.
postimage1.jpg

Stel eerst de gewenste grootte in als je afbeelding erg groot is. Voor een forum kun je het beste 640x480 of maximaal 1024x768 nemen (bovenste selectievakje).
Voor een foto op ware grote selecteer je de optie "Laat de grootte ongewijzigd" zoals in bovenstaand voorbeeld.

Let op de expiratiedatum (zie pijltje), verander deze evt. naar "no expiration" zodat deze niet verloopt. Voor een minder interessant vraag of een vraag van korte duur kun je hier eventueel ook kiezen voor 31 dagen. Dan wordt na 31 dagen de foto vanzelf verwijderd. Dat mag je zelf weten.

Upload dan je afbeelding door deze hier naar toe te verslepen, of door de knop "kies afbeeldingen" te gebruiken.
Wij gebruiken voor dit voorbeeld 1 afbeelding, het zou er anders kunnen uit zien als je meer afbeeldingen tegelijk kiest. Daarom is het beter afbeeldingen per stuk te doen.

Na de upload van de foto krijg je een aantal links te zien om de foto te kunnen plaatsen. Wij gebruikten ons logo als voorbeeld.
Het zal er nu als volgt uit zien (nogmaals, registreren is niet nodig):

postimage2.jpg


De tweede link is de "Directe link" en eindigt op het bestandsformaat van je afbeelding bijv. .jpg of .png zo kun je deze correcte link ook terug vinden bij andere image hosting sites (zie pijltjes).
Deze directe link is in dit voorbeeld https://i.postimg.cc/pXj6Tg97/funducklogo.jpg, kopieer deze regel naar je klembord, dat kun je doen door hem helemaal te selecteren en dan CTRL+C te drukken of in de selectie met de rechter muisknop klikken en dan "kopieren" te kiezen.
Nog gemakkelijker is om rechts naast de regel op het daarvoor bestemde kleine icoontje te klikken.

Dit is je foto op ware grootte. Om deze op het forum te plaatsen moet je deze op het forum tussen image codes plaatsen, als volgt:
[img]https://i.postimg.cc/pXj6Tg97/funducklogo.jpg[/img]

Maar het kan ook eenvoudiger, klik in je bericht, in de editor hier op het icoontje van "afbeelding invoegen" (zie bovenste pijltje) oftewel CTRL+P en plak de directe link daarin door CTRL+V te klikken of in het vakje met de rechter muisknop te klikken en "plakken" te kiezen (zie pijltje rechts).

postimage3.jpg


Daarna kun je op de afbeelding klikken, dan zie je er omheen puntjes staan. Daarmee kun je de afbeelding evt. nog wat kleiner maken.
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Dr.Z


Kerst 2022Kerst 2022
GamesGames

Advertenties


Kerst 2022Kerst 2022
Bovenaan Onderaan