Howto: Divx/mpeg/mp3 streamen vanaf PC naar de Dreambox!

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.740
Waarderingsscore
983
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
© Black Tiger - Satellite Fun 2010. Overnemen zonder uitdrukkelijke toestemming is verboden. Deeplinken mag!

Om Divx/mpeg naar je Dreambox te streamen vanaf de pc gebruiken we VLC player en de VLC client plugin op de Dreambox. Dit werkt niet met de Dreambox 5600 en Dreamboxen met Enigma2 zoals de 7025!

Voor DM800, zie verder naar beneden.

Het spreekt voor zich dat deze handleiding ook niet werkt met ontvangers die nog voorzien zijn van de originele firmware!

Om diverse redenen is het handiger om zowel de Dreambox alsook de pc waarvan gestreamed gaat worden, van een statisch (vast) ip adres te voorzien.

In deze handleiding nemen we als voorbeeld de volgende ip adressen:

PC 192.168.1.10

Dreambox 192.168.1.11

Bij u zullen deze ip adressen anders zijn, daarom is dit ook maar een voorbeeld.

INSTALLATIE OP DE PC.

Installeer VLC Media Player op de pc. Tijdens de installatie kun je alle vakjes aanvinken. Zorg in elk geval dat de Mozilla plugin aangevinkt is zoals op de afbeelding aangegeven. Zo kun je evt. ook Firefox gebruiken met VLC.

vlcinst.jpg


Plaats een snelkoppeling van VLC media player op je bureaublad. Selecteer deze dan, klik er op met de rechter muisknop en kies (met de linker muisknop) voor Eigenschappen.

De bovenste regel is de commandline zoals ze dat noemen. Plaats hier achter het volgende:

--intf wxwin --extraintf=http

Zorg dat er een spatie staat tussen vlc.exe en de streepjes van –-intf etc. zoals op onderstaande afbeelding is weergegeven. Klik daarna op toepassen en dan OK.

vlccmd.jpg


Tegenwoordig zijn er vaak aanhalingstekens nodig om het te laten werken, maar het aparte stukje moet dan wel buiten de aanhalingstekens komen in de snelkoppeling, als volgt dus:

Code:
"C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" --intf wxwin --extraintf=http
INSTALLATIE OP DE DREAMBOX.

Nu gaan we de VLC plugin op de Dreambox installeren. Dat doen we gewoon met de afstandsbediening, afhankelijk van het image wat u heeft, kan de plek verschillen.

Bij PLi firmware werkt dit iets afwijkend, de handleiding daarvoor komt hierna.

Bij Gemini is het de blauwe knop van de afstandsbediening drukken, dan addons kiezen en daarna plugins. Blader door de lijst van plugins tot je VLC plugin tegen komt en druk op OK om deze te installeren, de rest van de installatie wijst zich vanzelf.

Bij Nabilo is het 2x op de gele knop drukken, dan addons download manager en dan Nabilo Image Plugins. Deze handleiding gaat verder zoals het met Nabilo zou moeten maar dit is te vergelijkbaar met Gemini of anderen.

Kies voor VLCF 1.3.0 (versienr. kan verschillen) en installeer deze. Voor Gemini e.a. zal het waarschijnlijk gewoon VLC zijn.

Kies daarna voor de VLCF-180fix for Darkstars 2 E1 en installeer deze.

Neem nu DCC of een FTP programma, maak verbinding met de Dreambox en ga naar de map /var/tuxbox/config en haal de vlcf_original.xml naar uw pc. Dit is de beste weg. Het kan zijn dat u in de /etc/tuxbox/config uit komt maar dat is ook prima, aangezien de directory’s gekoppeld zijn met zogenaamde symlinks. Middels /var/tuxbox/config kom je bij alle firmware en alle Enigma1 types Dreambox op de juiste plek uit.

Open deze, liefst met een fatsoenlijke editor zoals Editpad Lite of Notepad++ die geen opmaaktekens achter laten. Gewone notepad kan ook maar beter is een van bovenstaande.

Dan ziet u de volgende gegevens.

<vlc>  <server name="set1" ip="192.168.1.10" webif-port="8080" stream-port="9090" user="admin" pass="admin" /> <!-- you can use max 4 server and config sets -->

  <server name="set2" ip="192.168.1.10" webif-port="8080" stream-port="9090" user="admin" pass="admin" />

  <server name="set3" ip="192.168.1.10" webif-port="8080" stream-port="9090" user="admin" pass="admin" />

  <server name="set4" ip="192.168.1.10" webif-port="8080" stream-port="9090" user="admin" pass="admin" />

  <config name="set1" startdir="d:/downloads" cddrive="g:" />

  <config name="set2" startdir="/home/mordillo/video" cddrive="/media/cdrom0" />

  <config name="set3" startdir="d:/" cddrive="g:" />

  <config name="set4" startdir="e:/" cddrive="g:" />
U kunt dus 4 configsets maken. Wijzig het ip adres in het ip adres van uw pc. De web-if poort staat hier op 8080 zoals u ziet.

In het eerste voorbeeld gaan we er van uit dat u in D:/downloads op uw pc de films heeft staan. U kunt hier ook submappen in maken zoals d:/downloads/actie om daar andere films in te zetten want met de plugin kunt u in alle onderliggende mappen van de ingestelde map bladeren en films bekijken.

Niet alle avi/divx zullen werken heb ik gemerkt, maar de meesten wel.

Wijzig dus de instellingen zoals u ze nodig heeft en sla het bestand op als vlcf.xml of zet het eerst met FTP (of via DCC) weer terug op de Dreambox en wijzig de bestandsnaam dan naar vlcf.xml (bij Gemini etc. zal dit vermoedelijk gewoon vlc.xml zijn, bij nieuwere Gemini's kan dit ook vlcf.xml zijn).

HET STREAMEN.

Om nu te streamen start u eerst de VLC player op uw PC. Indien er een firewall aanwezig is kan deze een melding geven. Zorg dat u VLC media player niet blokkeert. Bij Windows firewall kunt u bij de melding klikken op “blokkering opheffen” (bij XP).

Start nu de plugin op de Dreambox. Druk op de Gele knop en kies dan VLC Frontend. Bij Gemini etc. heet dat vermoedelijk VLC Plugin.

Klik op OK op uw afstandsbediening. Als het goed is ziet u nu de door u ingestelde map met films. Selecter een film en klik op OK.

Wacht tot het laden gereed is en kijken maar!

© Black Tiger - Satellite Fun

 
Voor wat betreft de pc wijkt de installatie voor gebruik met Pli niet af dus kunt u bovenstaande handleiding gebruiken. Voor de installatie op de Dreambox werkt het iets anders.

Pli heeft inmiddels geen VLC plugin meer maar maakt gebruik van Movieplayer. In elk geval in de Pli Jade is deze al automatisch geinstalleerd maar moet wel nog ingesteld worden.

NB: Dit werkt -niet- meer met de OpenWebif, alleen met de oude Webif.

Dit werkt anders dan bij de VLC plugin. Zoals reeds aangegeven gebruiken we in dit voorbeeld het ip adres 192.168.1.11 voor de Dreambox en we gebruiken verkleinde afbeeldingen van de daadwerkelijke schermen die u ziet.

Open uw browser (bijv. Internet Explorer of Firefox) en type het volgende in de adresbalk:

http://192.168.1.11

en druk op enter.

vlcplitset.jpg


U krijgt de web-interface van uw Dreambox te zien. Klik hier op "stream" en daarna op "settings" dan krijgt u onderstaand scherm te zien.

vlcpliset2.jpg


Zoals u ziet staat hier nog vermoedelijk het een en ander niet juist zoals het ip adres. Klik nu op de knop "edit" om de instellingen in orde te maken.

vlcpliset3.jpg


Vul de juiste gegevens in zoals ip adres 192.168.1.10 in dit voorbeeld ons pc-ip zou zijn, en pas ook de andere gegevens aan.

Klik daarna op "change" en de instellingen worden opgeslagen. U kunt het browserscherm weer sluiten.

Start nu weer eerst VLC op uw pc.

Druk daarna op de afstandsbediening van de Dreambox op de gele knop. U ziet een lijst met plugins, selecteer daar Movieplayer en druk op OK.

U krijgt weer de lijst met films te zien en net als in de handleiding hierboven kunt u aan de slag.

N.B. Bij Pli is het geen VLC plugin maar echt een movieplayer, U kunt dus helaas geen .mp3 bestanden op deze wijze streamen, hetgeen wel kan met de VLC plugin.

Veel kijkplezier!

© Black Tiger - Satellite Fun

 
Het is me gebleken dat het streamen met de DM800 ook weinig problemen oplevert. Onderstaande handleiding blijkt ook met Ozoon firmware en een DM500HD te werken (met dank aan Luca voor het melden).

Via de plugins kun je de VLC player downloaden.

Voor Nabilo images druk je hiervoor op de groene knop, daarna druk je de gele knop om in het addons menu te komen en aldaar selecteer je de Addons

Download Manager en druk op OK.

Kies hier voor de Nabilo E2 image plugins en druk op OK. Daarna blader je naar beneden en selecteert daar de VLC Player en installeert deze.

Volg de stappen, de Dreambox zal opnieuw Enigma moeten starten.

Het herstarten duurt altijd wel even bij de DM800. Druk nu op de menuknop, selecteer dan Applicaties en kies hier VLC Video Player.

Je zult nu een leeg scherm zien waar je zelf servers kunt toevoegen. Klik hiervoor op de groene knop, vul het juiste ip adres in, volgens ons voorbeeld zou dat dus 192.168.1.10 moeten zijn.

Je zult ook de juiste schijf en directory moeten aangeven, het nadeel bij de DM800 is dat je dat ook hier moet doen en wel middels de afstandsbediening.

Op zich niet zo moeilijk maar toch even een paar belangrijke toetsen:

0 = leestekens, waaronder ook dubbele punt, nodig voor achter een driveletter

> = verwijdertoets, met deze toets haal je foute tekens weg

De rest van de toetsen wijst zich vanzelf, dat werkt hetzelfde als een SMS versturen.:)

Vul daar in bijvoorbeeld D:/video (of andere directory op je pc).

Feitelijk ben je dan klaar. Druk op de groene knop om de instellingen op te slaan.

Zorg wel dat van tevoren weer de VLC player op je pc gestart is.

De DM800 zal op deze wijze -geen- mp3's afspelen, wel avi en mpeg.

Veel kijkplezier!

 
Het kan zijn dat u tegen een c:\fakepath melding aanloopt.

Onderstaand treft u de oplossing voor dit probleem aan, met dank aan Buganceiro:

C:\fakepath probleem.

1. Open Internet Explorer

2. Klik op Extra

3. Klik op Internet Opties

4. Klik op tabblad beveiliging

5. klik op Internet

6. Klik op Aangepast Niveau, zoek naar: Pad naar lokale map opnemen tijdens het uploaden van bestanden naar een server

7. klik op inschakelen

8. klik op ja, bij de vraag: Weet u zeker dag u de instellingen voor deze zone wilt wijzigen?

9. Klik op ok

10. Sluit Internet Explorer af.

Verbindingsproblemen:

Verbindingsproblemen c.q. meldingen dat er geen verbinding kan worden gemaakt, of wel werken maar er gebeurt verder niets, is vaak te wijten aan een firewall.

In deze handleiding is uitgegaan van Windows Firewall en de handleiding is geschreven ten tijde van XP. Alles zou in principe ook onder Vista en Windows 7 moeten kunnen werken.

Bepaalde andere firewalls geven vaak moeilijker toegang. Denk hierbij met name aan Norton Firewall, MacAffee Security Center en Comodo.

Ook zijn er enkele virusscanners die de mogelijkheid hebben om netwerkverkeer te blokkeren.

Streamingproblemen:

Voor ontvangers waarmee men kan opnemen is het aan te raden niet te streamen tijdens een opname. Ook streamen tijdens een timerevent kan tot problemen leiden zoals storingen, freezes en geluidsproblemen.

Voor het streamen van HD beelden kan men het beste een bekabeld netwerk gebruiken, middels een draadloze verbinding werkt dit meestal niet tot nauwelijks.

 Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan