Internet piraten stelen tv shows

W

WebSel

Uit de Conrad Nieuwsbrief (18-7-2001),

Zeg maar het spul bekijken voordat C+ het streamd ;-)

WebSel

9. Internetpiraten stelen televisieshows

Jarenlang hebben een stel Amerikaanse abonnees op satelliettelevisie van de mogelijkheid gebruik gemaakt om vrijelijk te tappen van de satellietstromen die televisiestations uitzenden. Ze konden daardoor uitzendingen van Startrek of The Simpsons bekijken voordat de rest van het land dit kon. Tot nu toe hebben de grote televisiemaatschappijen weinig gedaan om dit fenomeen te stoppen. De achterliggende reden was dat het slechts om een klein groepje mensen ging. Daar is nu echter verandering in gekomen omdat deze shows ineens opduiken op internet. Ze worden uitgewisseld als waren het MP3 bestanden. Dit fenomeen staat bekend als TVRip. Zo werden bijvoorbeeld recentelijk de slotafleveringen (van dit seizoen) van Frasier aangeboden en die van The Simpsons.

Op CNNet.com staat een interview met iemand die shows uitwisselt. De anonieme persoon zegt dat de TVRip scene nu nog in de 'kinderschoenen' staat. "Het groeit echter zowel op kwalitatief gebied als kwantitatief met het aantal shows en kijkers." De groepen die de programma's uitwisselen gaan schuil onder namen als 'Exodus', 'iMATiON', en 'FE'. De groepen geven summiere informatie over het bestand. Nooit genoeg om zichzelf of hun bronnen bekend te maken. Dit soort groepen verspreidt al jaren spelletjes, muziek, software en films. Lang voordat er systemen waren zoals Napster en Gnutella. In plaats daarvan gebruikten zij IRC (Internet Relay Chat) als communicatiemiddel of FTP (File Transfer Protocol) om bestanden uit te wisselen.

Hoewel ze al een tijdje DVD-films en tv-shows verspreiden is het voor de uitzenddata verspreiden van tv-shows een betrekkelijk nieuw fenomeen. Volgens de TVRip community worden deze shows van de satelliet geplukt die televisiemaatschappijen gebruiken om hun shows te distribueren aan hun partners. Deze praktijk staat ook wel bekend als 'wild feeds' (ongeplande satelliet stromen) op internet. Zoals gezegd zijn de shows moeilijk te vinden. Er is geen rooster of officiële instructie om ze te kunnen traceren. Het is echter ook niet illegaal om ze te bekijken. Je moet wel in een het bezit zijn van een ouderwetse satelliet schotel en technische kennis om de schotel precies op de juiste plek in de ruimte te richten om de stroom te ontvangen.

Artikel in CNET

http://cnet.com/news/0-1005-200-6030033.html?tag=tp_pr

Wild feeds

http://www.nmia.com/~roberts/tvro-dx

 
P

pet123

Conrad heeft zekker nog wat ouderwetse satelliet schotels te koop

 
T

trust

wat zouden ze bedoelen met ouderwetse schotel ? C band ?analoog ?

gr trust

 

Dr.Z

Special Member
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
1.716
Waarderingsscore
15
Punten
38
Leeftijd
51
Locatie
Ergens daarzo..
Delfts blauwe schotels misschien?

Ook behoorlijk ouderwets! :biggrin:

 Hosting Fun

Bovenaan Onderaan