irdeto2: problemen met beveiliging (o.a. nova, art, sexview, mct, digiturk, etc)

eendenteam

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
1 feb 2004
Berichten
6.203
Waarderingsscore
31
Punten
48
Leeftijd
120
rdeto 2 heeft problemen met beveiliging

De Irdeto 2 codering kan niet meer als erg veilig worden beschouwd want volgens diverse bronnen worden er steeds meer pakketten gehackt. Het probleem zijn vooral de zogenaamde Gamma kaarten (waarbij we het uiteraard niet over een bouwmarkt hebben).

Er zijn al meldingen van dat het in Iredeto 2 gecodeerde deel van het CanalDigitaal pakket op die kaarten illegaal kan worden bekeken maar ook het pakket BulSatcom dat via de HellasSat uitzendt is zichtbaar via de GammaCard.

Ook het Griekse Nova, dat op Hotbird uitzendt, het Arabische Showtime & ART op Nilesat, Pink TV uit Servi? via Eutelsat W2, de erotiekzenders MCT, Redlight en Sexview via Hotbird zijn te bekijken met de GammaCard wat deze de op dit moment populairste kaart maakt.

SatelliteMagazine wil er voor waarschuwen dat het kijken naar betaaltelevisie via een dergelijke kaart illegaal is en dat de eventuele gevolgen voor eigen verantwoording zijn. De GammCards zijn immers ook in Nederland in de handel verkrijgbaar.

(Update) Intussen is ook bekend geworden dat aanbieder Digiturk nu illegaal kan worden bekeken met de Gamma Card. Digiturk moet nu op zoek naar maatregelen voordat de kaart nog populairder wordt. Eerder was Digiturk al slachtoffer van de Cryptoworks Hack.

bron: satellietmagazineb
 
Het schijnt dat met de 'kebab' kaart meer te openen is. Probleem is natuurlijk dat dit de zoveelste nieuwe kaart is voor woeker prijzen. De kaart is voor een paar euro te koop, maar iemand in duitsland koopt ze in voor - schrik niet - 80 Euro en verkoopt ze voor meer dan 100 Euro...pfff... 't is weer zo ver.

Onderstaand de engelse tekst die we op een ander board tegen kwamen:

DigiTurk piracko in Irdeto

* 2008-08-24 14:00:18 / HP
* Last update: 2008-08-24 16:28:18
* Source: lakes

According to Turkish web services platform DigiTurk, conferring with Eutelsat satellites w3A - has re-7E problems with piracy level of Irdeto 2 There was a new card, called Kebap Card, which allows piracki access to over 100 channels of DigiTurk. This is a package of 7 channels in Europe, which has problems with piracy in Irdeto.


Recall that last piracko on GammaCard Bulgarian package was 5 Bulsatcom using transponders on satellite Hellas Sat 2 (39E).

In addition, the last piracko were also other packages available in Irdeto 2:
-- Greek Nova (Hot Bird - 13E)
-- Dutch Canal Digitaal (Astra 23.5E & 19.2E),
-- Arabic Showtime (Nilesat - 7W),
-- Arabic ART / Pehla (Nilesat - 7W),
-- Serbian Pink (Eutelsat W2 - 16E)
-- Erotic packages MCT / RedLight and SexView.
 
Eerder was Digiturk al slachtoffer van de Cryptoworks Hack.
Is dat langer geleden dan of kan hier nog iets mee? Ik heb hier namelijk nog een Cryptoworks kaart van Digiturk die nog draait.
 
Ja DigiTurk Crypto was al langer geleden gehacked. Poeh dat was nog in de tijd dat SpySat nog hier kwam; die was daar specialist in en had zelfs een of andere blokker gefabriceerd zodat zijn kaart door DigiTurk niet werd bewerkt.
 
Ooooh ja, zo kon hij een basis geactiveerde kaart volledig open zetten, klopt. Maar da's dan helaas ook weer voorbij, was wel leuk!
 


GamesGames

Advertenties


Kerst 2022Kerst 2022
Terug
Bovenaan Onderaan