Kaart clonen alles op een rij

H

Humaxie

Allereerst wat hebben we nodig: Cardwizard 1115, I calculator 1.2, en cardmagic 2.4 kan ook handig zijn, en een werkende 1.2 kaart die we willen clonen (alle programma’s kun je downloaden bij Mastercard). Voor het gemak kun je ook op de site van black tiger een bestandje downloaden zodat je Cardwizard op de Nederlandse taal kunt zetten. Zo, nu kunnen we beginnen. Om de kaart te clonen heb je eerst wat gegevens van je werkende kaart nodig. Die gegevens kun je met Cardwizzard uitlezen. Om dit te kunnen doen moet je eerst wat instellingen in Cardwizzard aanpassen. Ga naar expertmode en dan naar algo. Dit staat verstopt, je moet op de pijltjes klikken, bovenaan in het scherm en dan komt het tevoorschijn. Klik dan op algo. Daar zie je ”start/us” en zet deze op 1000. Daarnaast staat ”inc time”, zet deze op 150. Uiteraard moeten je compoort en de freq 3.5 MHZ ook goed staan. Het beste kun je het vinkje automatisch openen ook weghalen. Dit doe je bij configuratie.

Ga dan terug naar het scherm kaartoverzicht. Klik dan op configuratie opslaan. Zo, nu is Cardwizard klaar voor gebruik en kun je beginnen met het clonen.

Begin eerst met het uitlezen van je hexmasterkey en dan met de beide plainmasterkey’s. Als hij deze gevonden heeft heb je alle gegvens en kun je ze opslaan. Klik dan op inhoud opslaan, je krijgt dan een venstertje met het mapje waar het bestand wordt opgeslagen, meestal carddata en eventueel kun je de naam aanpassen of een andere map kiezen. Zo nu heb je alle clone gegevens die je nodig hebt en kun je Cardwizard afsluiten. Open nu het programma I calculator 1.2 en klik op het knopje kartendaten laden. Dan opent er een schermpje, en zoek dan naar het mapje waar je de kaartinformatie hebt opgeslagen. Klik op het pijltje bestandtype en kies daar Cardwizard blockfile en open dan het bestand van de te clonen kaart. Als het goed is krijg je nu alle gegevens te zien die je met Cardwizard hebt uigelezen. Klik dan op het knopje ClonecrdCalc en dan opent er weer een window. Als er nog geen hex serial en dergelijke instaat druk dan op übernehmen. Stel dan de gewenste kaart in meestal 0 karte en vul bij Asciiserial het nummer van je kaart in, laatste cijfer weglaten dus begin met 000 enz. Als je het goed doet wordt het vakje weer groen. Bij Hersteller kun je van alles neerzetten als je het blank wilt zoals ik, doe dan gewoon spaties, het vakje wordt dan weer groen. Klik dan op Default ff en als alles goed gaat, zijn nu alle vakjes gevuld en worden groen. Klik dan op save card en berg het in een mapje op, het beste is het mapje I card van Cardwizard. Zo, nu is je kaartfile klaar om je kaart te clonen en sluit I calculator af. Nu kun je cardwizard weer opstarten en plaats je de lege kaart in de programmer. Deze kaart moet genuld zijn, dat betekent het vinkje protected weg en hij moet twee maal gesuper fffff zijn, anders kun je hem niet bewerken. Dat nullen is al vele malen beschreven, maar voor de duidelijkheid zet ik het er maar weer bij.

Dit is een gedeelte uit een faq van Black tiger:

Je kaart moet eerst genuld worden en dit kun je doen met Cardwizard.

Ik heb dit gedaan op de volgende manier:

Cardwizard starten en naar Expert-mode gaan. Dan naar Reanimatie.

Kaart in de programmer en op Kill 00 klikken.

Dan de kaart snel heen en weer in de programmer steken.

Op een gegeven moment wil je kaart niet meer uitgelezen worden, of heb je alleen nog een ATR er op staan en voor de rest nullen.

Dat is wat we moeten hebben. Indien je geen ATR meer hebt weer terug in de programmer tot er weer een geldige ATR opstaat.

Nu je kaart genuld is moet je alvorens hem te kunnen beschrijven eerst FFFFFF

En dit kun je doen met het crd file Superff.crd

LET OP !!!!! DOE DIT 2X, Dus 2 maal dit crd file naar de kaart schrijven.

Het voordeel van dit clonen is dat je later hem niet weer hoeft te nullen.

Indien je hem van andere gegevens wilt voorzien. Gewoon weer 2X SUPERFF.CRD naar de kaart sturen en klaar is hij.

Wanneer je kaart ge fffffffff is, is het ook belangrijk dat je schrijfbeveiliging niet aangevinkt staat. Dit kun je zien door op reset kaart te klikken en dan kaart lezen.

Black tiger

Het allerbelangrijkste is dat nullen. Ik had een kaart waar het vinkje weg was, maar toch geen files wilde aannemen. Kennelijk was hij niet goed genuld, ik kreeg alleen het serienummer erop en verder bleef alles op ffff staan, dus weer opnieuw nullen, dus hetzelfde zoals hierboven.

Niet eerst weer super fff gebruiken want dan kan je niet zien wat je doet.

Dat betekend dat het vinkje protected weer moet verdwijnen.

Een ATR verkrijgen kan wel eens lastig zijn daarom gebruik ik verschillende programma’s en Cardmagic is er zo een van soms lukt het met Cardwizzard en soms met Cardmagic. Zo, ik ga er vanuit dat het nu wel gelukt is dat nullen ffff en een Atr Dan kunnen we beginnen met repareren.

Klik op bestand laden en zoek het crd file op wat je met I calculator hebt gemaakt. Klik dat aan en klik op ok en klik dan op bestand uitvoeren.

Cardwizzard gaat nu lopen en na een tijdje is de kaart klaar en als alles goed gegaan is heb je nu de hexserial van de kaart die je hebt uitgelezen

met de provider id’s 300 en 400. Ga dan naar uitgebreide programmering en zet de landen code op Ned. Het probleem met de gecloonde kaart is de provider 10, deze werkt meestal niet. Daar heeft Cardwizzard een oplossing voor. Klik op auto in het scherm uitgebreide programmering en dan klik je op premiere, Cardwizard gaat weer aan het werk. Ga terug naar het scherm kaartoverzicht en klik op reset kaart en dan kaart lezen, als het goed is, is de provider id 400 veranderd in 16 E1 82.

Zo, nu een kaartfile erover met chan id en dergelijke en kijken maar.

Om je kaart helemaal hetzelfde te maken moet je provider 00 ook veranderen. Het vervelende is alleen dat je dan de masterkey nodig hebt die bij je hexserial en provider id hoort deze kun je niet uitlezen en moet je loggen. Dat is weer een andere faq. Ik heb iets anders gedaan, ik heb de hexserial en masterkey gebruikt van kaarten die al op het net staan.

Dat werkt goed als je voor een ander een kaart repareert. Maar als je echt wilt clonen gaat dat niet op en zul je aan de masterkey moeten zien te komen.

Het veranderen van je provider id is niet zo moeilijk. Ga naar uitgebreide programmering en kies daar de provider id die je wilt veranderen, en klik die aan vul dan je masterkey in, dan formatiere string en ok. Dan de provider id en gekloond is je kaart.

Sucses met deze faq ik hoop dat het nu voor iedereen duidelijk is.

Groeten herbie

Naschrift:

Deze faq is samengesteld uit gegevens uit ander faq’s en het topic clonen en D box kaart. Ik heb geprobeerd alles op een rij te zetten zodat de juiste volgorde ontstaat. Ik wil een ieder bedanken die op mijn topics gereageerd hebben en vooral black tiger die met raad en daad terzijde stond om het clonen tot een goed einde te brengen

 Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan